29 ian. 2014

Atingerea Vindecatoare


Atingerea vindecătoare
Atingerea vindecătoare
Mulți au auzit despre dimensiunea vindecătoare a atingerii, dar puțini cred că aceasta face parte din natura adâncă a Ființei fiecăruia. Vindecarea prin atingere este, de fapt, o vindecare prin Conștiență, prin intenție, prin deschidere față de celălalt și față de dimensiunea numinoasă a propriei ființe, este o vindecare prin compasiune și prin recunoașterea naturii comune a adâncurilor oricărei ființe umane cu alta.
Aspectul vindecător al atingerii nu este o chestiune de tehnică, ci mai curând de nivel de Conștiență, de percepție, o chestiune de paradigmă prin intermediul căreia percepem realitatea. De aceea, această Călătorie a Inimii orientată către explorarea dimensiunii vindecătoare a atingerii, este destinată acelora dintre voi care au parcurs minimum câteva etape ale explorării de sine.
”A atinge” nu înseamnă doar a pune mâna. Atingerea este o conexiune cu celălalt nu doar fizică, ci energetică, emoțională, mentală, presupune o comuniune pe toate nivelurile. Este nevoie de o stare interioară articulată în jurul inimii, o anumită pace a minții, o stare de deschidere care nu este accesibilă decât prin intermediul practicii Respirației Conștiente și a Prezenței. De aceea prima etapă a acestei Călătorii va fi dedicată exercițiului Prezenței, ca stare de intrare în conexiune cu celălalt.
Vom explora articularea interioară a ființei și vom exersa împreună funcționarea în modelul sferic asupra realității. Vom vedea cum energiile creatorului din fiecare din noi sunt structurate pe diferite niveluri de densitate, și vom lucra cu fiecare dintre aceste niveluri. Vom învăța să recunoaștem, prin experiență, manifestările diferitelor tipuri de conținuturi ale conștiinței în corp, care nu este altceva decât o oglindă a tuturor proceselor care se petrec pe nivelurile mai subtile.
Totul, corpul fizic, energetic, emoțional, mintal și corpurile noastre spirituale nu sunt altceva decât modulări interioare ale centrului fiecăruia din noi. Vom explora navigația pe diferite paliere ale ființei și, mai ales, Încrederea de a ne deschide față de celălalt, oricine ar fi și orice structură interioară ar avea, fără de care nici o Comuniune și nici o vindecare nu este posibilă.
Vindecarea este întotdeauna o vindecare de trecut, de credințe și sisteme rigide, este o vindecare a gândirii strâmte, a judecății față de sine și față de ceilalți. Orice vindecare este o întregire. Nu există vindecător și vindecat, ci doar oameni care se vindecă împreună.
 
Horia Țurcanu & Elena Francisc
 

Niciun comentariu: