12 mar. 2014

10 reguli de baza pentru supravietuire

În ultimii ani, au circulat diverse teorii cum că sfârșitul lumii este aproape sau că diverse catastrofe se vor abate asupra planetei noastre. În acele momente cuvântul de ordine ar fi panica, iar cea mai importantă idee care trebuie luată în considerare, supraviețuirea.
Pentru că până la urmă scopul este menținerea vieții într-o condiție cât mai bună, am ales să vă prezentăm câteva reguli elementare de supraviețuire. Acestea se pot aplica fie că vă aflați pierduți prin munți, în deșert sau atunci când se produce o catastrofă naturală de proporții.
1. Gătiți întotdeauna mâncarea
Întotdeauna mâncarea trebuie gătită și apoi mâncată indiferent de circumstanțe. În stare crudă ea poate conține diverse bacterii, care odată ajunse în organism pot provoca diverse complicații și eventual moartea. Trebuie să supraviețuiești până la urmă, nu să mori.
2. Atunci când este frig păstrează-ți hainele uscate
Dacă din diverse motive hainele se udă, atunci trebuie să știi că pentru a supravieţui ai nevoie de ele uscate întotdeauna. Prin hainele ude se pierde de 20 de ori mai multă căldură decât atunci când ele sunt uscate. În timpul iernii nu o sa ai nicio șansă la viață dacă nu îți păstrezi hainele uscate.
3. În cazuri extreme amintiţi-vă regula de 3
Regula de trei spune că omul poate sta fără aer 3 minute, 3 ore fără adăpost (pe timp de iarnă), 3 zile fără apă și 3 săptămâni fără hrană.
4. Contorizează timpul
Atunci când ești singur în pustietate ai nevie de un moral ridicat. Dacă pierzi noțiunea timpului, iar zilele trec pe lângă tine ca și cum nu ai exista, atunci depresia va pune stăpânire pe tine. Trebuie să supravieţuieşti și nu să te sinucizi.
5. Nu mâncați dacă nu aveți apă
Organismul poate rezista fără hrană 3 săptămâni, iar fără apă mult mai puțin. Cu cât mănânci mai mult, cu atât organismul are nevoie de apă mai multă. În condițiile în care există o problemă cu apa și ea este inexistentă sau trebuie raționalizată, atunci consumul de hrană trebuie să fie în consecință. Nu mânca dacă nu ai apă pentru că astfel grăbești procesul morții.
6. Dacă nu ai apă poți bea propria urină
Sună neplăcut și probabil că este unul dintre cele mai dizgraţioase gesturi, dar atunci când viața are prioritate nimic nu se compară cu efortul de supraviețuire. Urina, înainte de a fi băută, trebuie filtrată într-un fel. Indicat este să evitați urina de la început, cât și pe cea de la sfârșitul jetului.
7. Un rucsac mic
Întotdeauna este indicat să aveți un rucsac mic. În el se pot introduce diverse obiecte folositoare și pentru că este mic mișcarea se va desfășura în mod normal.
8. Protejarea telefonului
Dacă sunteți într-o zonă fără semnal este indicat să introduceți telefonul mobil într-o punga de plastic. Așa o să-l feriți de umezeală și atunci când semnalul o va permite, îl puteți folosi pentru a vă salva.
9. Respiră întotdeauna pe nas
Atunci când condițiile sunt extreme și energia trebuie conservată, orice gest trebuie gestionat cât mai bine. Dacă respiri pe gură consumi mai multă energie decât atunci când respiri pe nas.
10. Menținerea moralului
Pentru ca șansele de reușită să fie cât mai mari, pe lângă apă și mâncare, mai contează și menținerea unui moral ridicat. Acesta poate fi influențat prin puterea gândului sau prin anumite mici trucuri. De exemplu, schimbarea șosetelor în fiecare zi provoacă creșterea moralului. Realizarea unui adăpost, în care să faceţi focul în fiecare zi aduce un plus moralului.
http://www.efemeride.ro/10-reguli-de-baza-pentru-a-supravietui-in-cazul-producerii-diverselor-catastrofe-naturale

Niciun comentariu: