18 apr. 2014

Cand se blocheaza chakrele

                               чакры-1 (250x284, 29Kb)

1. Chakra RADACINA (Muladhara) - Conexiune cu Pamantul, este responsabila pentru vitalitatea omului.

Este pozitionata foarte aproape de coccis. Este colorata in rosu si este asociata cu pasiunea, vitalitatea, dorinta si energia. Aceasta chakra se invarte, conferindu-ne puterea de a infaptui (a realiza).
Blocarea se produce atunci cand o persoana simte frica. Aceasta premisa blocheaza prima chakra. Pentru a imbunatati functionarea ei si pentru a o debloca e necesara eliminarea temerilor. Imaginati-va ca demontati printr-un proces mental toate temerile, le puneti "in cutii" imaginare si le trimiteti la marginea Universului.

2. Chakra SACRALA (Swadishtana) - este responsabila pentru realizarea creativa si satisfactie.

Este pozitionata in jurul osului pubian. Este colorata in portocaliu si este asociata cu bucuria si sociabilitatea. Acesta este centrul intimitatii, al sexualitatii, al reproducerii creative. Functia acestei chakre depinde de cat de bine avem grija de noi insine.

Blocarea se produce atunci cand o persoana se simte vinovata. Aceasta este o premisa devastatoare. Oricine se confrunta cu aceasta stare se simte ca intr-un cocon lipicios de disperare. Deblocarea se poate realiza ca si in cazul primei chakre. Nu stati departe de problemele voastre. Lamuriti situatia!

3.Chakra PLEXULUI SOLAR (Manipura) - este centrul de energie al corpului.

Este pozitionata chiar mai sus de ombilic. Este colorata in galben si este asocita cu inteligenta, claritatea, fericirea si creativitatea. Este chakra puterii personale. Dezechilibrul acestei chakre se poate manifesta prin sentimentul de descurajare, incertitudine, neputinta sau prin nevoia de a-i controla pe ceilalti sau de a controla toate evenimentele in general. Aceasta chakra este centrul identitatii personale.

Blocarea apare atunci cand o persoana simte rusine, dezamagire.
Chakra poate fi deblocata analizand si lamurind situatia, privind realitatea in ochi.

4. Chakra INIMII (Anahata) - implicata in toate procesele de viata.

Este pozitionata in mijlocul pieptului, langa inima. Este colorata in verde si este asociata cu vindecarea, echilibrul, armonia, grija si blandetea. Este punctul central al sistemului chakrelor si este crucial in pastrarea echilibrului.

Dezechilibrul Chakrei Inimii se poate manifesta prin neputinta de a oferi/primi iubire, dependenta de alte persoane, depresie si relatii disfunctionale. Chakra Inimii înfloreste prin bucurie, incantare, deschidere, impartasire, atingere si conexiune. Se contracteaza prin durere, pierderi si traume.

Mesajul Chakrei Inimii este acela de a-i accepta pe ceilalti asa cum sunt si de a-i iubi neconditionat, pentru ca suntem cu totii uniti cu Viata.

Blocarea se produce atunci cand o persoana simte durere. Aceasta este o stare emotionala devastatoare. Cand aceasta chakra este inchisa, persoana are experiente foarte neplacute. Deblocarea este mai dificila decat in cazul celorlalte chakre, starea de apatie de multe ori nu permite lamurirea problemei. Este nevoie de o forta mare si de vointa pentru a a face fata situatiei, pentru a vedea motivul si a privi lucrurile din perspectiva celorlalti.

5. Chakra LARINGELUI (Vishuda) - deschide activitatea metabolismului, comunicarea.

Este pozitionata in locul unde gatul se uneste cu pieptul. Este colorata in albastru sau turcoaz si este asociata cu prietenia, loialitatea, deschiderea si comunicarea sincera.

Chakra Laringelui ne da putere sa ne exprimam pe noi insine la orice nivel. Pentru a onora acest dar, trebuie sa ne exprimam, in mod constient, cu claritate si integritate. Chakra Laringelui este poarta catre sferele spirituale inalte. In cunoasterea ezoterica ea este cunoscuta sub numele de “Gura/Vocea/Cuvantul Lui Dumnezeu” (“Mouth of God”) si este locul pe unde energia spirituala inalta este canalizata in corp. Aceasta infuzie de energie se concretizeaza atunci cand mintea este libera si spiritul este deschis.

Chakra Laringelui se poate inchide in urma sentimentelor de durere sufleteasca, sentimente neasteptate de frica si furie, abuz emotional si fizic, necinste, barfa, clevetire si a oricaror forme de abuz cu substante care trec prin gat, provocandu-i daune, inclusiv alcool, tutun, droguri, medicamente (chimice) sau insatiabilitate alimentara. Toate acestea impiedica energiile care curg de la chakrele situate inferior catre Chakra Fruntii si Chakra Coroanei.

Blocarea apare atunci cand o persoana alege minciuna pentru altii si pentru sine. Sa nu mintim este, probabil, cel mai dificil proces! Mai ales daca avem de-a face cu oameni care sunt in mod constant mincinosi. Este dificil sa fim imuni la acestea, dar nu este imposibil. Fiti sinceri cu voi insiva si cu ceilalti!

6. Chakra FRUNTII sau Al III-lea Ochi (Ajna) - organismul se adapteaza la contactul cu subconstientul, vointa spirituala.

Este pozitionata in mijlocul fruntii, in punctul celui de-al treilea Ochi. Este colorata in indigo si este asociata cu meditatia, un nivel inalt de intuitie si auto-constientizarea.

Aceasta ne furnizeaza energie pentru a experimenta ganduri/idei concise si clare. Este centrul pentru maturitatea psihologica si pentru principiile etice si filosofice. Cand este activata complet, aceasta chakra stimuleaza ambele emisfere ale creierului. Emisfera dreapta controleaza intuitia si activitatea creativa. Emisfera stanga controleaza gandirea rationala si analitica. Atunci cand cele doua emisfere lucreaza impreuna, se formeaza o imagine armonioasa asupra realitatii, care consta in gandire logica, imaginatie si intuitie. Chakra Fruntii este puterea mintii de a crea realitatea noastra la nivel fizic, emotional si mental. Este acea parte a mintii unde ne transformam vietile, unde ne incarcam cu vitalitate si de unde ne conducem visele.

Chakra Fruntii ne ajuta sa ne trezim mintea si sa ne intrebam daca ceea ce gandim este adevarat sau fals. Pentru a activa complet aceasta chakra este necesar sa ne examinam cu adevarat ideile auto-limitatoare, care ne marginesc valoarea (devenirea). Scopul ei spiritual ne poate conferi intelepciune, imaginatie, intuitie si cunoastere. Pe masura ce extragem adevarul din experientele vietii noastre, vom dezvolta aceasta chakra si ne vom dezvolta (intari) spiritul.

Este important sa nu ignorati celelalte chakre si sa nu va concentrati numai pe dezvoltarea Chakrei Fruntii. Daca veti face astfel, va veti simti in dezechilibru, dezancorati si chiar deziluzionati.

Blocarea se produce atunci cand o persoana traieste in iluzii. Nu trebuie sa-si asume mai mult decat "poate lua." "Boala instelata" duce intotdeauna la o cadere. Devii orb si surd la tot. Acceptati realitatea! Nu incercati sa va ridicati deasupra aproapelui. Visele devin realitate, daca acestea sunt realiste.

7. Chakra COROANEI (Sahashrara) - legatura cu energia cosmica.

Este pozitionata pe coroana craniului, aproximativ in acelasi loc unde copiii au acel “punct moale”. Culoarea cea mai adesea asociata cu acest centru energetic este violet. Aceasta chakra este asociata cu realizarea (cunoasterea) spirituala, contemplarea in tacere, adevarul etern si aspectul cel mai inalt al Sinelui superior.

Chakra Coroanei ne aduce perspicacitate, minte patrunzatoare, o cunoastere mai exacta a ceea ce suntem capabili sa indeplinim si cunoasterea scopului nostru cel mai inalt. Pentru unii, aceasta poate parea ca o “criza a varstei a doua”, deoarece iluminarea ne poate conduce la respingerea a ceea ce am fost si la cautarea a ceea ce dorim sa devenim.

Pentru a activa complet Chakra Coroanei, nu este necesar sa renuntam la lume si la aspectele ei materiale. Scopul nostru trebuie sa fie acela de a vedea Spiritul in toate formele vietii si de a intelege ca suntem aici, pe Pamant, pentru a fi fericiti si pentru a indeplini nazuinta sufletului nostru catre iubire, pace si bucurie.

Cand ne activam complet Chakra Coroanei, trebuie sa fim odihniti, linistiti si impacati, pentru a contempla minunile si misterele Divinului. Prin echilibrarea activitatilor noastre cu cautarea spirituala, vom putea ramane ancorati in viata zilnica, aducand adesea vindecarea si transformarea in moduri subtile lumii noastre inconjuratoare.

Blocarea apare in cazul in care o persoana are o ancorare pamanteasca puternica. Aici inseamna totul - casa, munca, masina, oameni, etc. Trebuie sa invatam sa traim in echilibru si sa nu fim posesivi.
Nu luati ancora voastra pamanteasca ca o dogma! Nu puneti propria amprenta pe tot ce atingeti! Invatati sa eliberati totul!

Niciun comentariu: