16 apr. 2014

Focarele energetice

                               Imagine
Toate aceste 7 focare de energie radiaza in jurul lor un camp de forta care interactioneaza cu celelalte si formeaza aura de protectie.
Fiecare focar are asociata cate una sau mai multe stari si emotii de baza.
1 – Focarul pozitionat in zona dintre anus si sex – cel care se ocupa de vitalitate
2 – Focarul pozitionat in zona imediat deasupra organelor genitale – se ocupa de sexualitate si socializare
3 – Focarul pozitionat imediat sub buric – se ocupa de vointa si dinamism
4 – Focarul pozitionat in dreptul inimii – se ocupa de afectivitate si iubire
5 – Focarul pozitionat la baza gatului – se ocupa de emotiile rafinate, nobile, artistice.
6 – Focarul pozitionat intre sprancene (cunoscut ca “al treilea ochi”) – se ocupa de ideile geniale si de capacitatile supramentale paranormale
7 – Focarul pozitionat in crestetul capului – se ocupa de starile de intelepciune si spiritualitate.

 Orice tip de energie din univers are trei  faze (inclusiv energia electrica din baterie) : faza pozitiva (+), faza negativa(-), faza neutra(echilibru).  imagineaza-ti aceasta diferenta ca pe diferenta intre cald si rece, intre lumina si intuneric, intre barbat si femeie, dintre polii unui magnet, etc.
Important !!!
Pozitivul nu inseamna – bine iar negativul nu inseamna – rau , asa cum am vazut de multe ori explicat. Bateria merge numai daca are si pozitiv si negativ. Daca exista un exces de negativ sunt probleme, daca exista un exces de pozitiv sunt probleme. Singura chestie dorita este echilibrul.
Pe langa asta, mai putem avea o baterie goala de energie sau plina de energie.
Ceea ce cautam noi este ca focarele de energie sa fie activate in echilibru (deci starea neutra) si sa fie cat mai pline de energie.
Trebuie sa iti spun ca fiecare centru de energie, mai amplificat decat altul, iti da un anumit mod de a vedea lumea. Fiecare focar de energie iti pune pe ochi un filtru prin care tu intelegi si vezi lumea.
Focarul energetic 1
Pentru un om care are preponderent activat primul focar de energie, lumea este un imens camp de vanatoare. Pentru acest om, cuvantul de baza este “acumulare”.  Daca nu poate sa acumuleze bani si avere, o sa acumuleze grasime, o sa acumuleze tot felul de mici obiecte prin casa. E important pentru el sa se simta in siguranta.
Exista trei  variante : (A) focarul de energie este activat negativ,  (B) focarul este activat pozitiv, (C) focarul este activat echilibrat.
(A)Daca este activat preponderent negativ, acel om se simte dominat de o stare permanenta de teama si nu stie motivul pentru asta. E in permanenta stresat si oboseste foarte usor. Cauta sa se odihneasca des si pare lenes si somnolent. Minimul de energie pe care il are il tine cu zgarcenie si ii e greu sa faca fata oricaror schimbari. Are uneori pierderi de memorie. Se simte ca si cum universul il vaneaza si vrea sa il distruga, are o teribila frica de moarte si disparitie.
(B) Daca energia e preponderent pozitiva, atunci omul respectiv se simte vanator. Ii place ca poate sa distruga ceva, ii place sa simta ca siguranta altei persoane depinde de el. Din pacate, in spatele acestei aparente sigurante pe care o afiseaza, se ascunde exact opusul pentru ca energia se poate transforma rapid din pozitiv in negativ daca nu se atinge si nu se mentine cu efort un echilibru. Acest om se lauda cu cata energie are si cum poate sa se distreze si sa manance non-stop.
(C) Daca energia este echilibrata, atunci avem de-a face cu un om care este flexibil, care poate face usor fata oricarei provocari sau schimbari. Un om care isi conserva energia si o foloseste fara sa ii para rau, daca este nevoie. Reuseste sa isi dea seama daca un obiect are sau nu are valoare si poate castiga usor multi bani, dar deja nu asta il face sa se simta in siguranta. Se simte deja in siguranta pentru ca a atins echilibrul energiilor.
Focarul energetic 2
Al doilea focar energetic este cel care ne permite sa constientizam empatia, sa simtim si sa ne gandim la ceilalti, ne ajuta sa traim in societate. Insa tot acest focar este si cel care are rolul de a asigura perpetuarea speciei prin sexualitate.
A)     Daca este predominant negativ, atunci persoana simte o stare de vinovatie. Se simte exclusa din grupuri si cauta sa “se vanda”. Sa faca pe placul altora. Se gandeste la sexualitate ca la o moneda de schimb si cauta sa isi amplifice placerea erotica, dar nu prea reuseste. Din punct de vedere mental, aceasta persoana are o imaginatie necontrolata care ii creeaza tot felul de ganduri negative si obsesive. Aceasta situatie este cauza unei gandiri preponderent negative. Aceasta forma de dezechilibru energetic duce la amplificarea dorintelor sexuale, dar la o slaba capacitate de a simti intens actul sexual. Persoana in cauza pare ca emana sexualitate pornografica, dar nu erotism si senzualitate.
B)      Daca focarul este energizat pozitiv, atunci avem o persoana care se simte in largul ei in multime si care profita de pe urma multimilor de oameni. Ii place sa fie la moda tot timpul si pentru asta copiaza pe cei pe care ii considera vedete. Cauta sa se inconjoare de oameni de la care sa primeasca laude. In plan sexual este agresiv fizic si verbal.
C)      Daca este realizat echilibrul energetic pe acest nivel, atunci apare o dorinta de a fi creativ, imaginatia este foarte echilibrata si persoana este un bun negociator. Oamenii sunt atrasi instinctiv de aceasta persoana si persoana in cauza nu profita de altii, ci ii respecta in mod sincer. Le intelege emotiile si cauta sa ii ajute. Din punct de vedere erotic, este o persoana care isi controleaza foarte bine capacitatile sexuale.
Focarul energetic 3
Acest focar este cel care se ocupa de puterea personala. Puterea vine din acest focar de energie. Nu vorbesc de puterea fizica care vine din primul focar de energie, ci de puterea de a reusi sa faci ceea ce vrei, de vointa si pasiune nestavilita.
A)     Daca exista o activare preponderent cu energie negativa, atunci persoana este moale si nu reuseste sa duca pana la capat ceea ce isi propune. Este genul de persoana fara vointa personala. O asemenea persoana are un orgoliu mare, dar nu are energie sa il arate, asa ca prefera sa se gandeasca numai la razbunarea pe cineva care l-a jignit. Nu are puterea sa puna in practica. E lipsit de umor si nu are individualitate. S-a dezvoltat pornind de la Focarul 2 activat pozitiv (de unde a preluat copierea altora) si acum simte ca ar vrea sa fie el model pentru altii, dar nu poate inca.
B)      Activarea preponderent pozitiva exagerata duce la un comportament agresiv in tot ceea ce face persoana. Ii place sa domine si sa simta ca e stapanul. Vrea ca ceilalti sa ii simta forta si sa il aprecieze pentru asta. E orgolios si ambitios, are o vointa exagerata in a fi primul tot timpul. Nu stie sa piarda si sufera daca nu e pe locul unu tot timpul. Are o multime de idei fixe pe care nu le schimba niciodata chiar daca sunt gresite. De multe ori, ideile sale fixe intra in conflict cu ideile altor oameni, dar “sigur” ale sale sunt cele corecte.
C)      O persoana care are echilibrat negativul cu pozitivul in focarul 3 este o persoana foarte spontana si cu pofta de viata. E plin de umor inteligent si ii place sa se angajeze in activitati care sa ii provoace capacitatile la maxim. Are in special vointa de a se transforma. Isi cunoaste resursele si isi cunoaste limitele, dar fara sa se planga de ele. Cand da peste obstacole nu se impresioneaza, ci isi organizeaza strategia.
Focarul energetic 4
Este focarul energetic care echilibreaza primele 3 focare cu urmatoarele 3. Primele trei focare ne fac sa ne integram bine in lumea fizica prin vitalitate si sanatate (primul focar), prin erotism si integrare in societate (focarul 2), prin entuziasm si personalitate (focarul 3). Focarul patru are rolul de a echilibra toate acestea cu urmatoarele focare pe care ti le spun acum pe scurt: focarul 5 (noblete, puritate, intuitie), focarul 6 (genialitate, cunoastere), focarul 7 (spiritualitate, sacralitate).
A)     O activare predominant negativa a acestui focar da un sentiment de abandonare, persoana se simte abandonata si nu se simte iubita. Aceasta emotie face sa slabeasca in timp increderea in sine si persoana isi va diminua si energia de pe focarul 3 (al puterii personale) daca problema nu se rezolva. Unei asemenea persoane ii este greu sa accepte ca este iubita si va cauta sa ceara si sa verifice tot timpul asta. Este foarte emotiva si plange usor pentru ca nu are inca echilibru pe acest nivel. Autocontrolul pe acest nivel vine tot din echilibrarea negativului cu pozitivul. Spune ca iubeste fara sa ceara nimic in schimb, dar nu simte asta. Ii plac filmele melodramatice si muzica foarte afectiva care ii trezeste emotii puternice pe care de abia le poate controla (ceea ce arata dezechilibru).
B)      Aceasta persoana pare foarte stapana pe emotii si sentimente si chiar rece uneori. Daca ofera iubire, cere cu voce tare iubire in schimb. Iubirea e acum o moneda de schimb. Daca la focarul 2 sexualitatea era moneda de schimb, acum aceasta moneda este iubirea. Persoana este capabila de acte de iubire si pasiune foarte mari, dar niciodata gratuite. Trebuie sa primeasca ceva in schimb. Ii place sa se sacrifice din dragoste si apoi sa iti spuna asta si sa iti ceara socoteala.
C)      Este afectiva si ofera iubire si tandrete fara sa ceara ceva in schimb. Persoana care are echilibru pe acest nivel este plina de iubire altruista, blandete, simte permanent o stare de liniste si impacare, echilibru interior perfect. Orice stres, orice problema, orice teama devine neinsemnata pentru un om care a reusit sa atinga echilibrul la focarul 4 de energie. Gandeste-te ca pe acest nivel nu se face numai echilibrul intre pozitiv si negativ de pe focarul 4, ci se face echilibru si intre primele 3 focare si ultimele 3. Starea de armonie si impacare ce o simti aici este punctul de unde incepe evolutia spirituala. Acum reusesti sa iti dai seama ca exista ceva dincolo de conditia de om simplu.
Focarul energetic 5
Este focarul care ne inspira gandurile bune si ideile nobile, care ne face sa gandim ca viata este mai mult decat a manca, a face sex, a avea putere, a avea o relatie de iubire (adica tot ceea ce ne inspira primele 4 focare). Energia focarului 5 ne poarta in lumea artei si a frumusetilor abstracte, a muzicii armonioase si rafinate. Aici este deja o alta adiere, viata vazuta de la aceasta altitudine pare mai ampla, mai bogata. Daca acest focar are energie, omul devine creativ. Este momentul in care poate sa se exprime si sa ofere ceea ce pana acum a primit. Gandurile sale sunt conduse de ideea de a ajuta si a face bine de dragul binelui.
A)     Daca energia este predominant negativa, atunci persoana in cauza ar vrea sa se exprime, dar nu o face. Are unele intuitii foarte bune, dar nu le spune. Daca are ghinionul sa aiba tot energie negativa pe focarul 3, atunci va simti frecvent un nod in gat in situatii tensionate. Poate sa rezolve asta prin amplificarea energiei pozitive pe focarul 3 sau pe focarul 5. Scade mult capacitatea de gandire si ratiune. Are probleme cu aranjarea in ordine a ideilor care ii vin si care nu ii sunt decat rar utile. Exprimarea e saracacioasa, cu cuvinte prea putine si atat de simple, incat nimeni nu intelege mesajul. Simte ca timpul este prea scurt pentru ceea ce vrea sa faca, are tendinta sa traiasca in trecut.
B)      O activare pozitiva duce la dorinta de a fi creativ, dar aceasta dorinta nu duce la crearea de opere de arta frumoase, ci la copii ale altor lucrari. Are stari contradictorii care te fac sa simti o nemultumire permanenta. Se amplifica foarte mult starea de agitatie si dorinta de a fi implinit. Pot aparea dificultati in exprimare, care devine prea elaborata si prea academica. Simte ca timpul este prea lung si se plictiseste, traieste mult in viitor cu mintea.
C)      O persoana care are echilibrate energiile pozitive cu cele negative la acest focar trezeste simpatie si incantare. Are o mare atractie catre studiu si cercetare si are permanent o stare de creativitate. Intra foarte usor in transa in care artistul devine creativ. Are o perceptie a timpului foarte corecta, e permanent in prezent, iar trecutul si viitorul le percepe ca facand parte din prezent. Are sentimente si idei nobile care ar putea duce la o imbunatatire a vietii tuturor oamenilor.
Focarul energetic 6
Este focarul energetic care ne face sa fim atrasi de lucruri ezoterice, de lumile paralele, de viata de dupa moarte, etc. Daca este slab energizat, atunci aceste lucruri nu ne intereseaza. Daca cantitatea de energie creste, atunci incepem la inceput sa ne intrebam despre lucrurile acestea, apoi sa facem primele actiuni practice ca sa aflam direct ce este acolo, apoi sa integram aceste informatii ca facand parte din viata de zi cu zi. Cunosc multe persoane care se focalizeaza numai pe dezvoltarea acestui focar de energie. Asta se intampla pentru ca efectele acestui focar sunt spectaculoase, miraculoase de multe ori. Recomandarea mea este sa se activeze toate focarele, pentru ca altfel apar dezechilibre intre un focar si altul.
A)     Daca energizarea focarului este predominant negativa, atunci suntem capabili sa intuim usor gandurile altora, sa stim rapid la ce se gandesc acei oameni. Nu prea putem sa ne controlam propriile ganduri si cel mai adesea suferim de lipsa de concentrare mentala. In acest caz, nu reusim sa analizam un subiect prea profund pentru ca mintea e prea agitata (din cauza ca nu e suficienta energie pozitiva ca sa duca la echilibrul mintii). O asemenea minte se plictiseste foarte rapid, cauta permanent ceva nou si nu reuseste sa invete mai nimic. Capacitatea de memorare este slaba.
B)      Daca e predominant energie pozitiva, atunci gandurile noastre sunt atat de focalizate, incat nu reusim sa ne gandim la prea multe variante. Suntem focalizati pe o informatie si nu ne dezlegam de ea. Avem insa capacitatea de a trimite in mintea altora gandurile noastre focalizate. In aceasta faza exista mai mult control al gandurilor, dar prea putine ganduri. Persoanele care au predominant pozitiv activarea acestui focar isi folosesc inteligenta in scopuri rautacioase, sunt ironici si rad de ceilalti care nu au aceasta capacitate mentala la fel de mare. Capacitatea de memorare este dusa la extrem, memoria pastreaza si lucruri inutile. Bunica mea avea o vorba care ii desemna foarte bine pe acestia: “unde e multa minte e si multa prostie”.
C)      In situatia de armonie si echilibru, mintea este complet sub controlul nostru. Gandurile au forta si putere. Poti influenta destinul prin forta unui mental in echilibru. Poti sa ai acces la informatii intr-o secunda prin intuitie, fara sa fie nevoie sa analizezi o luna un sir de informatii plictisitoare. Poti sa intuiesti gandurile altora sau poti sa transmiti ganduri telepatic la vointa. Iti poti cauta in subconstient cum ai cauta in propria geanta de voiaj. Mintea este sub controlul tau. Nu te mai plictisesti sa faci nimic din ceea ce ti-ai propus sa faci.
Focarul energetic 7
Acest focar energetic e singurul care nu are cele trei faze (negativ, pozitiv sau neutru). El are numai doua stari (care le au si celelelte focare) de a avea sau de a nu avea suficienta energie. Dar la focarul 7 energia nu are forma negativa, pozitiva sau neutra. Asta nu inseamna ca aici lucrurile sunt mai simple. Din contra, este cel mai dificil sa aducem energie aici, pentru ca nu mai stim ce inseamna asta.
Energia acestui focar ne face sa ne simtim parte a intregului univers, sa simtim ca avem un rol nu numai in casa, in oras sau in tara, ci in intregul univers. O persoana care are acest focar predominant activat este plina de compasiune si blandete, nu are cum sa faca ceva rau, pentru ca nu intelege ce inseamna raul. Unii calugari care traiesc retrasi prin manastiri au acest centru activat, altfel este extrem de rar sa gasesti pe cineva care sa poata sa spuna ca predomina la el acest focar energetic.
Caracteristic acestor persoane este starea de deplina umilinta, dar care pleaca din intelegerea pozitiei lor in univers, nu pleaca din frica sau din lipsa de energie.
SURSA : nlpmania.ro

Niciun comentariu: