19 apr. 2014

Mudra impotriva stresului

Mudra împotriva stresului
Tse Mudra
Exersarea celor trei taine
Această mudră este o armă împotriva stresului, înlătură tristețea, reduce timiditatea, împiedică eșecurile și necazurile. De asemenea, crește magnetismul personal, dar și puterile mentale și  intuiția.
Tehnica de execuție
 
Se folosesc ambele mâini: coatele se ating de șolduri iar palmele se țin înainte cu fața în sus. Puneți vârful degetului mare la baza degetului inelar . Respirați încet pe nas și în același timp strângeți degetele în pumn (degetul mare ramâne în mijloc). Rețineți aerul și repetați mental de 7 ori sunetul OM (AUM) și ascultați-l cu urechea dreaptă.
După aceasta expirați încet, iar în timpul expirației îndreptați degetele (în afară de cel mare) și încordați peretele abdominal. Imaginați-va în acest timp că grijile, fricile și necazurile vă părăsesc corpul.
În medicina orientală , lipsa apei din organism este considerată cea mai răspândiă cauză a depresiei (probleme la nivelul rinichilor și vezicii urinare). Dacă veți urma întocmai pașii de mai sus, aceste probleme vor fi eliminate.
În cazul persoanelor care suferă de depresii puternice, începerea unei noi activități poate constitui o povară, dar dacă vă veți impune să faceți acest exercițiu, cu siguranța vă veți obișnui repede si veți obține un rezultat bun.
Un mijloc minunat de combatere a depresiei este să beți cât mai multă apă și să faceți duș cat mai des posibil.
Respirația
Respirați așa cum este descris în tehnica de execuție.
Vizualizarea
Vă veți imagina stând pe malul mării, picioarele dumneavoastră fiind ușor atinse de valuri. Respitați adânc aerul revigorant de mare, respirația se oprește pentru căteva secunde, iar apoi expirați încet. Repetați de căteva ori. Apoi simțiți o ploaie caldă, ușoară care vă spala toate grijile și necazurile. La final vă întoarceți cu fața la soare și lăsați lumina să pătrundă prin porii pielii în organism.
Afirmații
Eu călătoresc dincolo de temeri și limitări.
Îmi creez propria viață.
Mă încarc ușor cu lumină și bucurie.
Plante aromate și condimente
Sunătoarea (Hypericum perforatum L) și limba-mielului (Borago officinalis) sunt plante care pot ajuta la depășirea depresiei.
Efectuați întocmai. Exercițiul se repetă de la 7 până la 49 de ori, dar nu mai puțin de 7 ori.

-

Tradus de către Adrian George, student a.3,
Facultatea limbi straine, Universitatea Bucuresti
-

Niciun comentariu: