7 mai 2014

Corpul vostru de energie

Sa aveti o relatie personala cu Corpul vostru de energie
Incepand discursul meu astazi, vreau sa precizez ca este important ca tot ceea ce va spun sa raportati la voi si sa nu va ganditi ca este vorba de ceva aflat in afara voastra. De exemplu, daca vorbesc despre observator, nu cred ca este ceva aflat acolo afara. Sunteti deja un observator. Observati in viata voastra de zi cu zi. Astfel, cu adevarat va spun sa dati atentie acelei parti a constiintei voastre, acea parte din voi care observa. Prin urmare, as dori ca tot ce va spun sa raportati la voi insiva.
Cand vorbesc despre Sursa, nu vobesc despre Sursa aflata undeva in afara voastra, ci de o Sursa din interiorul vostru. Voi sunteti Sursa in manifestare limitata. Sursa voastra interioara este deja intr-un loc al perfectiunii, un loc al desavarsirii. Toate calitatile ei sunt deja in voi, asadar, vorbesc despre voi si despre ce se afla deja in interiorul vostru, iar Dumnezeul despre care vorbim este in interiorul vostru. Tot ceea ce  vine din Univers, vine din acea Sursa care este, de asemenea, in interiorul vostru. Prin urmare, doresc sa aveti o relatie personala cu tot ceea ce va spun.
Martorul sufera transformari
In timpul celor 40 de zile din 1978 am vorbit despre faptul ca in constiinta mea a avut loc o transformare – o foarte puternica transformare. Iar martorul despre care va vorbesc a fost o parte majora a aceleia. Martorul a suferit multe schimbari; Fiinta mea ca martor a suferit transformari. Am putut sa incep sa percep diferitele corpuri ale Fiintei mele: am inceput sa simt ca nu sunt corpul fizic; ca posed un corp de energie; si ca exista o Sursa profund in interiorul meu, care da energie tuturor acestor corpuri. Toata informatia pe care v-o dau se refera la ceea ce se afla in interiorul vostru.
Asa cum va spuneam, tot ce a pornit din constiinta este energie. Energia si constiinta constituie Universul. Constiinta fiind Sursa, iar energia fiind ceea ce iese din Sursa: energie subtila, energie grosiera. Toate formele de energie pe care le vedeti in Univers au plecat din acel spatiu.
Corpul de energie subtila conduce corpul fizic
Daca vorbesc despre corpul fizic spunand: “acesta este corpul meu fizic”, sunt sigur ca va puteti identifica cu corpul fizic. Dar cand spun: ”Stiu ca acesta este un corp in care traiesc”. Este nevoie sa ajungem la aceasta constienta si anume “acela este ceva in care traiesc”. Este o distinctie importanta.
Corpul meu subtil din interior conduce corpul fizic cu puterea lui subtila. Daca incepeti sa deveniti mai atenti, puteti efectiv sa simtiti ca aveti un corp de energie subtila care poate conduce corpul fizic. Acel corp subtil are putere mentala, putere emotionala, putere vitala, putere sexuala, puterea de a stabili legatura cu pamantul, puterea de a se conecta la Sursa. Acestea sunt puteri in Fiinta voastra si acestea au loc la nivelul de energie subtila. Asadar, vi s-a dat un corp fizic care inseamna energie grosiera. Are viata proprie, diferita de sufletul vostru.
Propria-constiinta-sau-cursa-sobolanuluiSa va cunoasteti si sa va apreciati corpul fizic
Fiecare celula in acest corp are o viata proprie. Poate sa traiasca in exteriorul corpului. Fiecare organ, care este o colectie de celule, poate sa traiasca in afara corpului vostru. Poate fi dat altei persoane. Are o existenta independenta de suflet. Astfel, intregul vostru corp fizic condus de puterea lui genetica, si trilioanele lui de celule, au identitate proprie. Cu cat deveniti mai constienti de Fiinta voastra interioara, cu atat mai mult veti simti acest lucru.
Aceea a fost o experienta distincta dupa experienta mea de 40 de zile. A existat acolo si inainte, dar  nu in toata plinatatea. Aceasta permite o relatie minunata cu corpul fizic. Cand intelegeti ca acesta este ceva ce v-a fost daruit, si puteti sa-l simtiti ca atare, atunci il veti aprecia ceva mai mult. De exemplu, daca vi se da un vehicul scump, construit minunat, il veti aprecia cu atat mai mult, cand intelegeti ca il meritati. Asa imi tratez eu corpul fizic – cu cea mai mare iubire, respect si apreciere.
Corpul subtil
Corpul de energie subtila este un corp important pe care trebuie sa-l cunoastem. Este important de stiut unde stocam informatiile din vietile prin care am trecut – intr-un alt depozit sau corp in interiorul nostru. Totusi, astazi  o sa va prezint o alta dimensiune a acestui lucru. Am vorbit despre fiecare dintre aceste corpuri:
Corpul fizic, de energie grosiera
              ♣ Corpul de energie subtila dinamic – acesta este corpul cu chakre
              ♣  Corpul cauzal – un corp de energie subtila fina.
Corpul cauzal este locul unde este stocata intreaga informatie. Este si un corp de energie. Informatiile sunt stocate intr-un camp de energie.
Energia se raporteaza la Starile de Constiinta
Stim ca informatiile se transmit prin energie. Astfel avem unde radio – sau imaginile care vin pe calea undelor. Aceste corpuri de energie aduc o experienta distincta a diferitelor stari de constiinta.  Este important sa intelegem acest lucru, si aceasta este experienta voastra. Prin urmare, voi face referire la experienta voastra de zi cu zi. Experienta voastra in stare de trezie este diferita de experienta voastra in timpul visului si este diferita de experienta de somn profund. Starea de trezie, de vis, de somn profund sunt experiente pe care le avem in fiecare zi. Uneori nu le dam atentie si ar trebui s-o facem pentru a le folosi bine.
Starea Fizica de Trezie
Starea de trezie implica corpul fizic si simturile fizice. Deci, toate acestea din jurul meu sunt ceea ce vad in stare de trezie. Astfel experimentez eu lumea mea in starea de trezie. Vad culori in lumea mea fizica; simt substante si aud lucruri in lumea fizica; miros si gust lucrurile din lumea fizica.  Acest lucru imi da un fel de constiinta a lumii mele. Ori de cate ori ma intrupez, sunt in aceasta experienta a simturilor.
Starea de vis are propria ei realitate
Dar cum ar fi daca as experimenta doar corpul meu de energie subtila? Cum ar fi constiinta ? Ar fi ca in starea de trezie? Daca nu as mai avea acest corp, dar as avea corpul meu interior, cum ar fi aceasta experienta? In ce stare de constiinta m-as afla? Ce culori as percepe? Ce fel de experienta ar fi ? Este exact ceea ce aveti in timpul visului.
Cand va aflati in starea de vis, deoarece starea de trezie este mai lunga, am fi tentati sa credem ca starea de vis este o stare neimportanta deoarece starea de trezie este predominanta. Dar starea de vis are si ea realitatea ei, la fel ca si starea de trezie. In intelepciunea straveche a Indiei, starea de trezie se numeste Jaagrat si este o stare de constiinta pe care o experimentati. Starea de somn se numeste Swapna si este o stare de constiinta. Aceea este starea in care corpul vostru de energie actioneaza.
Corpul energetic are puterea gandului
tuturor-prietenilor-fa-ti-griji-pentru-constiinta_b1c3adba165628Observati cum corpul vostru energetic are puterea gandului. Corpul vostru energetic are putere emotionala; corpul vostru energetic are putere vitala; corpul vostru energetic poate sa manifeste putere sexuala; corpul vostru energetic poate sa se impamanteze in corpul fizic. Are capacitatea de a se impamanta. Are capacitatea de a se conecta cu Sursa. De aceea, in visele voastre gandurile sunt pline de viata, emotiile sunt reale.  Miscarea vitalitatii si zborul si lupta sunt toate reale in vis, deoarece corpul vostru energetic lucreaza in vis si voi experimentati acea lume. Cu toate acestea nu-i dati prea multa importanta, dar unele culturi fac acest lucru.
De fapt, in timpul celor 40 de zile in 1978 am avut niste experiente fenomenale in acea stare, asadar, stiu cat de importanta este aceasta stare. Si, de asemenea, in aceasta viata conexiunea cu alta lume a existat in acea stare si continua sa fie in acea stare. Toate experientele pe care le-am avut cu oameni care au plecat din aceasta lume, s-au petrecut  in acea lume. Nu in aceasta stare fizica, ci in acea stare. Cad in aceasta stare si pot sa ma conectez cu lumea aceea. E uimitor !
Gandurile va influenteaza visele
Pentru cei dintre voi care ati avut experiente de acest fel, sa stiti ca visam lucruri care urmeaza sa se intample sau aveti vizite din partea ghizilor, yoghinilor si sfintilor. Sunteti binecuvantati de ei si sunteti sfatuiti de ei. Vedeti realitatea acestei stari. Are o realitate intr-o alta dimensiune. Prin urmare, toate gandurile pe care le ganditi va vin in visele voastre. De aceea, cand visati, pare totul atat de real. In acelasi fel, corpul fizic  este condus de simturi, acel corp interior pe care il numim corpul subtil activ, de asemenea numit corpul astral are suprasimturi. Nu chiar ca si corpul fizic, dar are simturi legate de chakre.
In starea de vis, de asemenea, aveti experiente de a vedea lucruri, de a gusta lucruri si de a face lucruri ca cele din lumea fizica. Dar este diferit pentru ca chakrele sunt asociate cu toate simturile voastre fizice. Acea stare are suprasimturi, asa ca va puteti imagina fascinatia corpului vostru energetic. De aceea, cand ganditi lucruri rele in minte, chiar daca acestea nu sunt manifestate in lumea fizica, ele au o realitate in cealalta lume. Toate lucrurile negative  pe care le ascundeti in voi, pe care nu le spuneti altora, efectiv creeaza o realitate intr-o alta lume. De aceea ele va influenteaza visele.
Incepeti procesul de curatirCu cat puteti mai mult sa va controlati gandirea in lumea fizica, cu atat vor fi mai diferite visele voastre. Asa ca atunci cand incepeti un proces de transformare si curatire in lumea fizica, incepeti sa vedeti aceleasi rezultate in lumea de vis. Cand faceti incercari in aceasta lume pentru a va transforma, pentru a va purifica si dezvolta, vedeti rezultatele si in lumea subtila.
Dualitatea in Lumea Subtila
Locul sau corpul in care stocam informatiile se numeste corp cauzal. Acesta are de asemenea starea proprie de constiinta. Ori de cate ori va aflati acolo in corpul cauzal, cand corpul subtil este activ, dupa catva timp pleaca sa se odihneasca, pentru ca in acest Univers activitatea si odihna sunt gemene. Amintiti-va ca si lumea subtila are dualitate: ganduri pozitive si negative. Are activitate si odihna. Are dualitatea ambelor stari. Astfel, dupa un timp, corpul subtil are nevoie de odihna. Cand o face, se odihneste intr-o stare care se numeste de somn profund.
In acea stare de somn profund nu exista nici o stare de constiinta. Corpul subtil nu este activ. Gandurile nu sunt active. Emotiile nu sunt active. In acel spatiu, prin urmare,  pare sa nu fie nimic. Nici o activitate. Nici o miscare. Prin urmare, somn profund care aduce odihna.
ganduri-fataConcluzii
Exista multe implicatii legate de ceea ce va spun. In sfarsit, starea finala este atunci cand corpul subtil se dizolva; cand nu mai exista ganduri si emotii. Dar acest lucru este undeva departe inainte in acest joc.
Cand toate dorintele corpului subtil au fost indeplinite, atunci acesta nu mai are nici o nevoie de a dori sa faca ceva. Se duce atunci la contopirea finala, care va fi exact ca atunci cand intrati intr-o stare de somn profund. Dar campul lui cauzal va fi curat. Nu se va culca intr-un corp cauzal care-l va face sa se trezeasca din nou din cauza dorintelor.
Cand sunteti mai constienti de aceste stari de constiinta, sunteti mai constienti de ceea ce inseamna sa va conectati cu alte dimensiuni care exista in lumea subtila. Atunci sunteti mai constienti de puterea gandurilor pe care le depozitati, si de viata pe care o vor avea  in alta dimensiune. De asemenea, gandurile si emotiile voastre pozitive au mare putere in spatiul interior – cealalta dimensiune. Atrageti alte fiinte care sa va ghideze in cealalta dimensiune.
Acestea sunt cele trei stari pe care le experimentam in mod normal zilnic.
Autor- Sri Vasudeva

Sursa: http://astrodeva.wordpress.com/

Niciun comentariu: