27 iul. 2014

CALATORIE SPIRITUALA


CALATORIE SPIRITUALA
Chiar in acest moment, inchide ochii. Si condu-ti atentia catre interior. De la periferia fiintei catre Centrul Fiintei. De la suprafata catre Adancime. Chiar acum, constientizeaza Viata din trupul tau. Viata din corpul fizic. Constientizeaza Ceea Ce Sustine existenta trupului. Esti Insasi Viata.
O CALATORIE DINCOLO DE TRUP
Toate aparentele dispar cand privesti in Nevazut, caci doar ceea ce este etern poate fi vazut acolo unde temporarul nu se vede. Vine o clipa in care dansul de suprafata se opreste, pentru a face loc Nemiscarii Totale. Vine o vreme in care tot ceea ce se poate vedea, se retrage de pe scena de suprafata, pentru a face loc Misterului din Culisele Existentei.
Nu este interzis sa vedem Ceea Ce Suntem, dar ne incapatanam sa privim doar ceea ce nu suntem. Insa, nu este nicio problema. Totul face parte din calatoria de Intoarcere la Sine. Vedem ceea ce suntem pregatiti sa vedem. Insa, cine este acest privitor care nu poate vedea dincolo de ceea ce nu este pregatit sa vada?
Privirea ta te conduce pe cararea existentei. Insa, cine esti tu? Cine este acest privitor si care este natura sa? E adevarat: ne concentram prea mult pe ceea ce privim si tocmai de aceea uitam de Ceea Ce Sustine existenta privirii. Analizam obsesiv privitorul, iar asta nu ne lasa sa vedem dincolo de cel ce priveste.
Ceea ce este temporar are darul de a seduce mintea aflata in cautare de sens. Insa, cautatorul va gasi cu adevarat ceea ce cauta atunci cand isi va cerceta natura, caci nicio iluzie nu mai poate persista atunci cand natura ei va iesi la suprafata. Cand cautatorul va patrunde in propria sa natura, cautarea va lua sfarsit, deoarece el se va contopi in Ceea Ce Este El Cu Adevarat.
Acesta este sfarsitul cautatorului: intoarcerea la Ceea Ce Nu Poate Fi Determinat. Cand cautatorul spiritual constientizeaza faptul ca nu poate localiza Ceea Ce Cauta, atunci el gaseste cu adevarat Ceea Ce niciodata nu a fost separat de el: Unicul Sine. Cand cautatorul realizeaza ca, de fapt, ceea ce cauta nu este un obiect, atunci el se contopeste in Unicul Subiect al Existentei: Esenta Fara De Forma.
Cel ce priveste la suprafata nu poate merge in adancime, caci privirea il mentine blocat in valurile lumii create. Materia este o haina care imbraca Ceea Ce Sustine existenta ei. Forma care devine constienta de Ceea Ce Sustine existenta formei, se elibereaza de identificarea cu forma, traind in continuare (si) in lumea formelor. Aceasta este binecuvantarea: forma sa paseasca in materie, in pasi de spirit.
De fapt, aceasta este chemarea si mesajul central al oricarei culturi si viziuni spirituale: Intoarcerea la Esenta. De la forma, la Ceea Ce Sustine existenta formei. De la ceea ce se vede, la Nevazutul care sustine existenta vazutului. De la vibratie, la Sursa vibratiei. De la sunet, la Liniste.
Chiar in acest moment, inchide ochii. Si condu-ti atentia catre interior. De la periferia fiintei, catre Centrul Fiintei. De la suprafata, catre Adancime. Chiar acum, constientizeaza Viata din trupul tau. Viata din corpul fizic. Constientizeaza Ceea Ce Sustine existenta trupului. Constientizeaza Viata fara de care trupul tau nu ar exista. Si priveste cu atentie aceste doua cuvinte: Trupul Tau. Cine esti Tu? Trupul, sau cel ce beneficiaza de un trup? Esti Insasi Viata. Si te exprimi printr-un trup uman. E Liniste Acum...

Niciun comentariu: