22 iul. 2014

Calea spre Lumina

                                
Viața este simplă. Ești ceea ce gândești. Primești ceea ce dăruiești.Puterea omului începe cu vorba nerostită, gândul, asemeni seminței care încolțește și care prinde viață fără să se vadă. Lumina o ridică, pământul o hrănește, apa îi dă vigoare și vântul o împrăștie.
Precum fulgerul crează lumină și din lumină apare focul care cuprinde toate lucrurile din jur, așa este și gândul omului, el trece în vorba și apoi în fapta sa, influențând și creând viitorul. Lumina omului este gândul său. Lumina prinde putere prin cuvânt, iar voința omului aprinde focul prin care iau naștere toate cele ce există în jurul său. Așa cum apă cu apă se adună, iar împreună puterea lor este mai mare, așa cum un firicel de apă crește și crește, devenind tot mai mare și nimic nu îl poate opri să ajungă la destinație, tot așa este și gândul cel bun, el își face loc printre stânci și obstacole și nimic nu îi mai poate sta în cale. Însă trebuie ca gândul să ne fie limpede și să știm unde trebuie să ajungă, căci Universul ne sprijină în orice gând pe care îl avem și în care credem. Dar atenție! Gândurile noastre sunt o reflexie a credințelor și a educației noastre. Dacă ele presupun atitudini și crezuri de genul: ”așa ceva nu se poate”, ”așa ceva nu există”, ”asta nu pot să fac”, sau ”nu merit”, la care se mai adaugă frica, atunci ele vor intra în contradicție cu însăși ideia de a ne crea o viață mai frumoasă, mai bună, echilibrată și sănătoasă, plină de dragoste și nu vom mai putea obține ceea ce ne dorim. Deci să nu lăsam ca teama, îndoiala sau gândul cel rău să ne cuprindă, să fim deschiși, încrezători și plini de speranță. Toate evenimentele pe care le-am trăit de-a lungul vieții noastre, până în prezent, nu sunt decât consecința gândurilor, sentimentelor și crezurilor noastre din trecut.
De ieri, de săptămâna trecută, de luna trecută, din anii din urmă. Dar trecutul e trecut, nu mai poate fi schimbat. Așa că acum este momentul să alegem, să ne schimbăm și să credem în ceea ce facem și în ceea ce spunem. Nimic nu poate fi făptuit fără lumină și tot ce vine din Lumină prinde viață și ia ființă. Drumul spre Lumină nu este deloc ușor și este presărat cu nenumărate obstacole, unele create de către noi înșine și alte ridicate de către Ceilalți. Dar dacă nu vom uita că:
- în cel mai profund întuneric există un licăr de lumină, dar în cea mai puternică lumină nu există pic de întuneric;
- lumina răzbate mai mult decât poate răzbi întunericul;
- iubirea poate cuprinde mai mult decât ura;
- cel ce este sus vede mai mult decât cel ce este jos;
- iar puterea care unește este mai mare decât puterea care dezbină;
și ne vom înarma cu rabdare, credință, înțelepciune, dragoste și perseverență vom răzbate.
Calea spre Lumină presupune:
  • Să trăiești în Adevăr și pentru Adevăr, să îl cultivi, să îl iubești și să lupți pentru el, pentru că numai astfel poți lua decizii corecte, poți face fapte bune și trăi frumos viața.
  • Să iubești viața și să respecți toate formele de viață ca fiind creații ale Divinității. Să conștientize-zi zilnic că viața este bunul cel mai de preț și să îți creezi o viață mai bună, plină de bucurii, fericire, adevăr, dragoste, libertate și armonie.
  • Să dovedești iubire, pasiune și înțelepciune în tot ceea ce faci. Să te dăruiești din tot sufletul.
  • Să fii spiritual și să iubește iubirea, căci a fi spiritual înseamnă a trăi în iubire și adevăr și pentru iubire și adevăr.
  • Să înveți din tot ceea ce îți oferă viața și mai ales să înveți să înveți pentru a putea evolua. Să fii plin de răbdare și înțelegere, să fii visător, vizionar și deschis la nou. Să treci dincolo de bariere!
  • Să cultivi credința, dragostea, adevărul, cunoașterea, înțelepciunea, echilibrul, speranța și curajul pentru a te desăvârși pe tine cât și pe cei asemeni ție, pentru a evolua împreună spre binele tuturor.
  • Să fii cumpătat căci astfel nu vei duce lipsă de nimic, căci creanga prea plină de rod este lesne ruptă de vânt.
  • Să fii modest, căci cu cât te ridici mai mult cu atât trebuie să cobori mai mult, căci măsura ridicării este egală cu cea a coborârii. Cu cât copacul e mai falnic cu atât trebuie să aibă rădăcinile înfipte mai adânc căci altfel îl va pune vântul la pământ.
  • Să te ferești de minciună și de vorbe deșarte, căci ele sunt pentru mintea și sufletul tău precum praful drumului care îți intră în ochi și te orbește.
  • Să nu judeci oamenii după aparențe, după puterea lor, după averea lor, după frumusețe sau după vârstă, căci toți au pierdut ceva ca să dobândească altceva. Cel bogat este sărac în liniște, cel puternic este slab pentru altul, cel frumos poate fi urât pe dinăuntru, cel în vârstă poate fi tânăr în spirit.
  • Să nu fii arogant și disprețuitor, căci aroganța și disprețul alungă iubirea. Și nu există om mai josnic și mai periculos decât omul care nu mai are iubire, căci și-a pierdut Lumina.
  • Să nu te grăbești și să forțezi lucrurile, căci fructul copt este ușor de cules, dar cel necopt este greu de luat, iar dacă tragi prea tare de ramură riști să fii lovit.
  • Să nu fii lacom, căci lăcomia duce la pierzanie.
  • Să nu fii rău, căci răutatea se întoarce.
  • Fii bun cu semenii tăi, adu-le mulțumire, dragoste, lumină și căldură și într-o zi vei descoperi că ele au înflorit în inima și sufletul tău.
  • Să nu fii indiferent la lucrurile din jurul tău, căci indiferența înseamnă lașitate.
  • Să nu te lași pradă disperării atunci când te simți neputincios și lovit, ci mai degrabă caută să te folosești de situație pentru a merge înainte și a reusi pe viitor, căci în orice fruct ai și sămânța și în orice necaz există și un strop de bine. Caută-le!
  • Să fii conștient de faptul că nu întâplător te-ai născut acum și aici, că ai o misiune de îndeplinit și să îți asumi rolul de co-creator al vieții și Universului în care trăiești. Să îți asumi responsabilitatea asupra gândurilor, sentimentelor, vorbelor și faptelor tale și a valorilor pe care le reprezinți și în care crezi, cât și asupra vieții și sănătății tale.
  • Să dai dovadă oricând de demnitate și onoare. Fii semeț și de neclintit ca muntele. Să nu te lași calcat în picioare, umilit sau înlănțuit căci ești o ființă umană. Te-ai născut liber și trebuie să rămâi liber. Orice ți s-ar întâmpla să nu îți trădezi crezul și camarazii și să îți rămâi credincios ție însuți.
  • apreciezi adevăratele valori ale Umanității și să le aperi.
  • Să pui valorile spirituale mai presus de cele materiale, conștient de faptul că aurul, banii, puterea și lucrurile așa cum vin așa și pleacă, precum după lumină vine întunericul, după tinerețe vine bătrânețe, după primăvară urmează vară, toamnă și apoi iarnă, căci așa este legea firii. Toate cele care există, se nasc, cresc și apoi se întorc de unde au plecat. (Extras din volumul ”Înainte ca întunericul să ne cuprindă”, Narciz Tasca)
  • http://naturadivina.com/2014/06/07/calea-spre-lumina/

Niciun comentariu: