15 iul. 2014

Culorile hainelor

In general insa, culorile hainelor noastre actioneaza mai mult asupra emotiilor si starilor noastre si intr-o anumita masura, chiar asupra sanatatii fizice. Aceasta,  deoarece culoarea vesmintelor este de o intensitate net inferioara aceleia a luminii soarelui sau a unei lampi de cromoterapie. Este normal deci, sa aplicam hainelor colorate cam aceleasi caracteristici principale ca si in cazul proprietatilor curative ale culorilor. 

Vom prezenta in continuare cateva din influentele, pe care le au culorile hainelor.

Hainele rosii sunt indicate pentru a stimula apetitul si pentru a dinamiza combativitatea pe toate planurile. Hainele rosii sunt recomandate in cazul competitiilor sportive, in care trebuie sa facem fata unor eforturi exceptionale. 

Hainele portocalii sunt in general indicate atunci cand dorim cresterea tonusului sexual. Ele ne fac sa ne simtim plini de euforie si optimism. 

Hainele galbene sunt in general indicate pentru a intari si a dinamiza capacitatile mentale. Ele pot fi folosite in cazul unor suprasolicitari intelectuale sau in starile de criza afectiva. 

Hainele verzi sunt recomandate in timpul perioadelor de mari tulburari emotionale sau mentale. In asemenea situatii e bine sa alegem haine de culoare verde pur, dar vom evita sa purtam aceasta culoare prea mult timp.

Hainele albastre sau violete au efectul de a ne rafina starile launtrice, de a ne regasi calmul, pacea si de a ne deschide fata de ceilalti oameni. Va trebui totusi sa fim atenti, deoarece purtarea permanenta a hainelor de culoare albastra, duce in timp la oboseli, constipatie si uneori chiar indigestie.

Hainele albe, in general, ne pun in evidenta puritatea si starea in care ne aflam. Purtarea unor haine albe ii face adesea pe ceilalti, sa ne vada asa cum suntem in realitate. Prin intermediul lor, ceilalti ne pot intui natura noastra launtrica.

In incheierea acestor indicatii, precizam ca diferitele culori cu care sunt vopsite hainele noastre, ar fi bine sa fie naturale, de exemplu vegetale sau minerale. Este de asemenea foarte important pentru sanatatea noastra, ca tesaturile sau fibrele componente ale hainelor, sa fie cat mai naturale. In aceasta directie este de preferat bumbacul, inul, matasea, lana si pielea naturala.
sursa: armonianaturii.ro

Niciun comentariu: