2 iul. 2014

Cum putem opri să absorbim emoțiile altor oameni

                           

                                      Inedit!

Emotii, cum ar fi frica, furia, frustrarea si imobilitatea sunt energii. Si tu poti sa fii potentialul “prinzator” ale acestor energii de la alti oameni fara ca tu sa iti dai seama. Daca aveti tendinta de a fi un burete emotional, este vital cum sa sti sa eviti preluarea acestor energii negative venite de la un individ sau chiar sa deviezi aceste energii negative liber-plutitoare in multime. O alta rasucire este ca anxietatea cronica, depresia sau stresul te poate transforma intr-un burete emotional prin a-ti coplesi puterea ta de a te apara. Dintr-o data, vei deveni hiper-sensibil la alti oameni, in special la cei care sufera de dureri similare. Acesta este modul in care functioneaza empatia; astfel ne punem in zero butonul fierbinte in fata problemelor nerezolvate. Din punct de vedere energetic, emotiile negative pot proveni din mai multe surse: ceeea ce simtiti poate veni de la voi; ar putea veni de la altcineva; sau poate fi o combinatie. Aici va voi spune cum sa va sustineti strategic emotile pozitive, astfel incat sa nu purtati pe umeri negativitatea care nu va apartine.
1. Identifica daca esti sensibil. Persoana cea mai predispusa de a fi coplesita de energiile negative care il inconjoara este un “empatic”, cineva care actioneaza ca un “burete emotional”. Semnele care te prezinta ca ai fi un empatic sunt:
Oamenii iti spun ca esti “hiper-sensibil”, “prea sensibil”, etc, si nu o spun ca pe un compliment!
Simti frica, anxietatea, stresul de la alte persoane si le atragi pe acestea in corpul tau, rezolvandu-le propria durere fizica. Acestia nu trebuie sa fie oameni pe care nu ii cunosti sau nu ii placi, de asemenea tu vei fi afectat de colegi, prieteni si familie.
Te simti rapid epuizat, secat de energie si nefericit in prezenta mai multor oameni.
Zgomotul, mirosul, si vorbitul execesiv iti seteaza nervii si anxietatea.
Ai nevoie sa fi singur pentru a te incarca cu energie.
Nu poti sa iti exprimi ceea ce simti, sentimentele tale sunt usor de ranit.
Tu esti darnic, generos, cu o inclinare spirituala si un bun ascultator.
Ai tendinta de a te asigura ca ai un plan de evadara, astfel incat sa poti scapa rapid, cum ar fi sa iti aduci propria masina la evenimente, etc.
Intimitatea relatiilor stranse iti dau o stare de sufocare.
2. Cauta sursa. In primul rand, intrebati-va daca sentimentul este al tau sau al altcuiva. Ar putea fi ambele. In cazul in care emotia, cum ar fi frica sau furia este a ta, te vei confrunta cu grija de a gasi ceea ce iti cauzeaza ori cu un ajutor profesional.
De exemplu, daca tocmai ati vazut o comedie, dar ai venit acasa de la cinema cu sentimentul albastru, este posibil sa fi incorporat depresiile celor care au stat langa tine, in imediata apropiere campurile de energie se suprapun.
Acelasi lucru este valabil cu plimbarea la mall sau la concerte. Daca locurile aglomerate te supara sau te coplesesc, ar putea fi pentru ca tu absorbi toata energia negativa din jurul tau.
3. Incearca sa te distantezi de la sursa suspecta, acolo unde este posibil. Sa te indepartezi cel putin douazeci de metri. Intr-un loc public nu ezita sa schimbi locurile daca te simti coplesit de un sentiment de depresie.
4. Concentreaza-te asupra respiratiei tale. Facand acest lucru te vei concentra la esenta ta. Pentru cateva minute expira negativitatea si inhaleaza calmitatea. Acest lucru te va ajuta sa ramai concentrat si sa iti purifice frica sau alte emotii dificile. Vizualizeaza ca negativitatea se ridica ca o ceata gri din corpul tau, si spera ca intra o lumina aurie. Acest lucru poate avea rezultate rapide.
5. Alunga raul. Emotiile negative, cum ar fi frica care se depune in centrul tau emotional in plexul solar.
Puneti mana pe plexul solar asa cum vei trimite iubirea-blandetea catre acea zona pentru a alunga stresul de acolo.
Pentru depresie sau anxietate de lunga durata, utilizati aceasta metoda zi de zi pentru a consolida acest centru. Este reconfortant sa construiesti un sentiment de siguranta si optimism, acesta devenind un ritual.
chakra
6. Protejaza-te pe tine. Multe persoane folosesc o forma de protectie, inclusiv vindecatorii in incercarea cu pacientii lor; implica vizualizarea unui plic de lumina alba (sau orice culoare care simti ca iti da putere) in jurul corpului tau. Gandestete la un scut care blocheaza negativitatea sau disconfortul fizic, dar permite sa filtreze ceea ce este pozitiv.
7. Gestioneaza suprasarcina emotionala. Nu trebuie sa ramai indatorat capacitati de a absorbi emotiile altor persoane; transforma blestemul intr-un cadou prin practicarea strategiilor care te pot elibera:
Invata sa recunosti acesti oameni care te pot trage in jos. Oameni care sunt deosebit de dificili pentru emotiile empatice includ victima, narcisistul si controlarul. Judith Orloff ii numeste pe acesti oameni “vampiri emotionali”. Cand sti cum sa faci fata acestor comportamente, te vei putea proteja impotriva lor, inclusiv sa le elimini prezenta si sa iti spui asta ” Eu respect persoana care tu esti chiar daca nu imi place ceea ce faci.”
Mananca o masa bogata in proteine inainte sa intri in situatii stresante cum ar fi sa faci parte dintr-o multime. Cand te afli in multime incearca sa iti gasesti locuri de refugiu, cum ar fi sa stai pe margini sau in picioare afara.
Asigurati-va ca nu trebuie sa va bazati pe alte persoane pentru a iesi din situatii dificile. Incearca sa iti aduci propria masina sau sa sti sa ajungi cu usurinta acasa atunci cand este necesar. Sa ai suficiente fonduri sa faci aranjamente alternative in cazul in care incepi sa te simti coplesit.
Seteaza o limita de timp. Stiind cat de mult puteti sta si asculta aceasta limita este vital pentru a va asigura o bunastare mentala. De asemenea stabiliti limite cu alte persoane care va coplesesc. Nu sta sa le asculti timp de doua ore pentru a putea sa le vorbesti cand se poate face intr-o jumatate de ora.
Practica meditatie si atentie.
8. Uita-te dupa oameni pozitivi si situati pozitive. Suna un prieten care vede binele din altii. Petrece timp cu un coleg care gandeste pozitiv si afirma partea buna a lucrurilor. Asculta oamenii plini de speranta. Asculta credinta pe care ei o au. De asemenea savureaza cuvintele pline de speranta, cantece si forme de arta. Speranta este contagioasa si iti va ridica starea de spirit.
Cultiva emotii pozitive care sa iti stimulze partea ta interioara. Daca esti incurajat de pace si iubire, vei inflori la fel de puternic ca emotiile negative si le va determina ofilirea. Respectarea propriilor tale nevoi prin iubire iti va creste abilitatea de a respecta pe altii.
Invata sa utilizezi compasiunea ca o modalitate de a te apara impotriva emotiilor coplesitoare. Compasiune iti va permite sa fi empatic in situatii cu alte persoane dar cere sa exprimi compasiune fata de tine. Acest lucru inseamna ca nu aveti nevoia sa va simtiti vinovat atunci cand cautati un ragaz atunci cand te vei simti coplesit.De asemenea insemana sa ramai in siguranta si sa nu patrunzi in lumea oamenilor negativi.
9. Creaza si mentine un refugiu. Lasa multe cai deschise care duc la o comuniune cu rezonanta naturii. Revenind la casa ta de drept vei opri si te vei incarca energetic si spiritual.
Pastreaza o imagine cu o cascada sau cu o padure luxurianta cu tine si uita-te la ea cand esti coplesit.
Paseste spre o padure linistita sau absoarbe racoarea unui parau.
Mentine un spatiu personal de refugiu unde sa iti intalnesti propria putere personala de enrgie
Exerseaza Yoga si tehnici de respiratie. Acestea se bazeaza pe centrarea emotionala si sa iti ofere siguranta in vremuri de furtuna.
Sursa : www.secretele.com
Maria Tudor, A.M.PRESS

Niciun comentariu: