14 iul. 2014

RENUNTAREA LA ASTEPTARI


peace and quiet SSIndiferent de cat de mult ne-ar iubi, oamenii ne vor dezamagi intotdeauna atata timp cat vom avea pretentia ca ei sa faca ceea ce ne dorim noi sa faca sau sa urmeze calea pe care noi ne dorim ca acestia sa o urmeze.Pentru pacea inimii noastre si pentru armonia vietii noastre, este necesar sa intelegem ca fiecare dintre noi ne avem propriile lectii de invatat.
Aceste lectii nu sunt aceleasi pentru toata lumea si, totodata, nu exista doar un singur mod sau o singura cale de a le invata.
Fiecare dintre noi este necesar sa aiba libertatea de a-si urma propria cale, pentru ca acea cale ne ofera semnele si experientele cele mai potrivite pentru fiecare dintre noi. Nu toti rezonam cu acelasi lucru si nu pentru toti sunt valabile toate caile. Si mai ales, devenim pregatiti pentru a ne accepta propriile lectii, la momente foarte diferite, in contexte diferite. Acest lucru nu este de condamnat, ci doar de respectat si de inteles.
A pune pe umerii celorlalti propriile noastre asteptari, este drumul sigur spre propria noastra suferinta. Este timpul sa facem pace cu alegerile celorlalti si sa avem increderea ca pentru fiecare dintre noi va veni momentul cel mai potrivit pentru a ne invata, sau mai bine zis, pentru a ne reaminti lectiile pe care le avem de reamintit.
Uneori este foarte dureros sa privesti cum ceilalti merg pe o cale pe care noi nu o intelegem sau cu care nu suntem de acord. Ne simtim de multe ori nedreptatiti, tradati sau abandonati. Insa acesta este modul mintii noastre egotice de a ne tine in iluzie si in separare. Pe Cei Care Suntem cu Adevarat, nimic nu ne poate dezamagi, trada sau abandona, pentru ca acolo nu exista durere, dualitate sau nedreptate.
De fiecare data cand ne doare, durerea este resimtita de fapt de cel care poate resimti durerea, acea imagine falsa a ceea ce credem ca suntem, si nu a Ceea Ce Suntem De Fapt.
A renunta la asteptari cu privire la ce ar trebui sa faca sau sa nu faca ceilalti pentru noi, oferindu-le tuturor libertatea de a-si urma propria cale, chiar daca aceasta este foarte diferita de a noastra, este un mare act de pace interioara, de eliberare atat a noastra, cat si a celuilalt. Faptul ca ceilalti urmeaza un drum diferit nu trebuie sa reprezinte o cale de separare, ci din contra, o oportunitate de a cunoaste si de a trai cu adevarat iubirea neconditionata.
Cand nu vom mai avea pretentii ca ceilalti sa faca ce vrem noi sa faca si cand nu ne vom mai razvrati impotriva alegerilor celorlalti, cautand in schimb sa-i intelegem si sa le fim aproape indiferent de calea pe care o urmeaza, vom simti o profunda transformare in interiorul inimilor noastre.
Vom simti o usurare deplina. O libertate profunda si poate chiar o putere interioara de nedescris. Si nu vorbesc acum despre puterea aceea egotica care cauta atentie si recunoastere, ci o putere divina, care intelege ceea ce este dincolo de aparente. Care este in pace cu tot si cu toate. Care nu pretinde, pentru ca stie ca nu este nimic de pretins. Care nu impune, pentru ca stie ca impunerea nu este o cale a eliberarii. Care nu asteapta nimic de la nimeni, dar care ofera totul. In acel spatiu suntem Acasa. In acel spatiu ne reamintim Cine Suntem cu Adevarat. Acolo, nu exista asteptari, nedreptate, tradare sau greseala.
Cand vom ajunge sa vedem in fiecare experienta doar ceea ce trebuie sa fie pentru invatarea lectiilor si pentru eliberarea de sub capcana ego-ului, vom cunoaste o pace deplina, o pace care vine din eliberarea de asteptari, de resentimente, de razvratire si de tot ceea ce noi nu suntem, lasand loc ca Ceea Ce Suntem cu Adevarat sa rasara si sa straluceasca prin intermediul nostru.
peace-and-quiet_-(17)In renuntarea la ceea ce am astepta ca celalalt sa faca pentru noi, vom descoperi o bucurie cu adevarat autentica ce vine din interior, revarsand asupra noastra Gratia si Intelepciunea Divina.
Este pur si simplu sublim sa traiesti in acel spatiu. Spre acesta suntem chemati in fiecare moment. Aceasta Iubire Deplina ne cheama sa o cunoastem in fiecare clipa. Aceasta eliberare ne face cunostinta cu Cine Suntem de Fapt.
Toate acestea le putem trai cu totii, insa asteptarile, resentimentele, dusmania, manipularea, nu au ce cauta intr-un astfel de loc. In loc sa ne apropie de aceasta traire, ele mai mult ne departeaza.
E momentul sa dam drumul tuturor aspectelor ce ne indeparteaza de Adevarul Fiintei Noastre Adevarate.
Autor -Tania Tita

Niciun comentariu: