19 iul. 2014

Structura Universului

                             OPAL
Universul spiritual este alcatuit din mai multe nivele de energie, de la esenta cea pura, care este Dumnezeu, si pana la ultimul strat unde energia are cele mai slabe vibratii. Primul strat este al «ratacitorilor», spirite jalnice care nu au o ratiune specifica si nu stiu ce vor. Al doilea strat cuprinde spirite care au ratiune. Al treilea, spirite care, pe langa ratiune, au si capacitatea de a medita. Al patrulea este al spiritelor care, folosind ratiunea si meditatia, ajung la contemplare. Al cincilea este locuit de spirite ale caror ratiune, meditatie si contemplare le fac sa inteleaga si sa creeze armonia, traind in armonie. Al saselea este al spiritelor care, intelegand si realizand armonia, traiesc in starea de extaz. Al saptelea contine spirite care isi duc existenta in sublim. Al optulea este stratul spiritelor care poseda luciditatea, fiind urmat de stratul spiritelor inzestrate cu clarviziune. In al noualea strat se afla «Orasul de Aur» si, in sfarsit, al zecelea, cel al «Opalului».
In Opal se afla spirite integrale cu infatisare umana si in afara de acestea, alte spirite, meditative, contemplative, respectiv Heruvimii si Serafimii. Opalul exista cu adevarat, desi este posibil ca multi yoghini si filosofi sa-l conteste. Dar cine contesta realitatea Opalului nu accepta nici ideea existentei lui Dumnezeu. Caci in Opal se afla Tatal tuturor lumilor si luminilor.
Opalul este o lume inchisa in sine, unde nici macar spiritele Orasului de Aur nu au acces direct, ci doar cu gandul sau clarviziunea. Nimeni nu poate intra si iesi din Opal. Singurele spirite opalice care fac exceptie de la regula au fost Iisus Christos si Ioan Evanghelistul, care, dupa cum stim, au avut misiuni cu totul exceptionale pentru salvarea Pamantului.


Niciun comentariu: