23 oct. 2014

Intelesul Binecuvantarii

                           
Azi, cea mai mare parte a alimentelor ce le mâncam a fost otravita cu tot felul de produsi chimici. Practic, e imposibil sa gasesti ceva comestibil care sa fie realmente proaspat si pur. Fructele si legumele sunt cu fertilizatori, pestii sunt în ape poluate; cât timp vor mai putea oamenii sa supravietuiasca într-o asemenea lume? Totusi tot de ce pare sa le pese sunt afacerile si profitul, iar daca murim sau nu otraviti, prezinta putin interes.
E important ca noi sa stim ca hrana noastra poate fi afectata, alterata de modul nostru de a gândi la ea în timp ce o mâncam. Ratiunea rugaciunii, scopul binecuvântarii înaintea mesei o sa ne situeze în cea mai buna conditie pentru a primi hrana. 
Rugaciunile si binecuvântarile nu pot adauga nimic Hranei ca viata sau forta vitala, acest lucru deja a fost facut de Dumnezeu si slujitorii sai, soarele, vântul, stelele, apa, pamântul. Daca am putea adauga viata hranei prin simpla binecuvântare, de ce sa nu binecuvântam o bucata de lemn sau piatra sau metal si s-o mâncam? Nu, binecuvântarea nu poate adauga viata hranei.
"Atunci ce rost are sa binecuvântam hrana?" veti întreba. Da, cuvintele si gesturile binecuvântarii sunt importante pentru ca ele învelesc hrana în fluide si emanatii subtile care umplu pe oricine le manânca cu armonie si corpurile sale subtile vor putea accepta bogatiile pe care le contine hrana.


     Când doi oameni se întâlnesc, la început ei vibreaza diferit, nu e întotdeauna usor sa fii armonios de îndata. Totusi, cum trece timpul, ei încep sa faca schimb si are loc un fel de rezonanta care îi face sa vibreze la unison.
E la fel si cu mâncarea; daca manânci distrat, fara pregatire, mâncarea ramâne straina, dar daca stabilesti o relatie cu ea la început, va avea un efect total diferit. Ati vazut cum tin un fruct în mâini înainte de a-l mânca; o fac pentru a-l încalzi, a-l familiariza cu mine si sa-i fac corpul eteric sa i se deschida spre mine si sa ma hraneasca.

     Când vrei sa îmblânzesti un animal salbatic, mai întâi încerci sa te împrietenesti cu el; zâmbesti si îi vorbesti blând. Animalele, plantele, chiar si oamenii au nevoie sa simta dragoste înainte de a accepta sa fie îmblânziti. La fel e cu mâncarea si de asemenea cu medicamentele; trebuie sa lucrezi asupra materiei eterice înainte ca ea sa poata actiona favorabil asupra sistemului tau. O piatra în mâna, daca e facuta sa vibreze în mod prietenos devine protectoare, poate chiar sa te vindece. Si aceasta lege exista în toate domeniile.

Când te muti într-o casa noua, o camera straina; la început te simti nelalocul tau; esti strain acolo. În timp, începe sa vibreze cu tine si viata ta. Te bucuri întorcându-te la ea; a devenit acasa.
La fel si la mâncare. Curios, nimeni nu se gândeste ca mâncarea are nevoie sa fie tratata într-un anumit fel pentru a se forma o legatura între voi, ca sa fie familiarizata cu tine, cu nevoile tale. Înainte sa fie pusa pe masa, a fost mânuita si împachetata de tot felul de oameni, sunteti straini, nu exista nici o legatura. Dar daca culegi un fruct si îl tii în mâini cu drag, cu respect, va începe sa vibreze diferit, va deveni prietenul tau. Secretul de a face mâncarea sa dea tot ce are mai bun e de a o încalzi, de a o umple cu dragostea ta înainte de a o mânca. Se va deschide ca o floare si îti va da parfumul. Daca nu-ti place mâncarea dinaintea ta, nu o mânca, pentru ca îti va fi dusman si sistemul tau nu o va putea absorbi. Niciodata nu mâncam mâncarea ce ne displace.

Acum încercati acest exercitiu: luati un fruct în mâna si mental, vorbiti-i. Cum faceti asta, ceva din mar este transformat si când îl mâncati, va va da cea mai buna parte din sine si va va hrani în toate felurile.
Exista o putere în voi care a fost mereu acolo, a supravietuit secole de inertie si stagnare. Daca începeti sa faceti aceste exercitii, sa meditati si sa va rugati, aceasta putere va începe sa se miste. Concentrati-va pe dorinta de a adauga ceva în plus vietii dvs., ceva mai subtil si pur decât orice ati stiut vreodata.


http://www.vavivov.com/art.php?id=40

Niciun comentariu: