3 nov. 2014

Ariel este Ingerul Pamantului

                                   
Ariel este Îngerul elementului Pământ. Numele său provine din ebraică unde înseamnă ”Leul lui Dumnezeu”, însă anumite surse îl numesc Aral, adică ”Erou”. 

Ariel este capul Ierarhiei Pământului și tot ce ține de pământ este coordonat de el. Sub influența lui cad toate persoanele născute în zodiile de pământ (Taur, Fecioară și Capricorn) și cei care au o afinitate mare cu acest element. 

Chiar și membrii anumitor meserii putem considera că sunt guvernați de Ariel. În trecut, era vorba de agricultori, de pomicultori, de ciobani și de mineri, dar și de olari, zidari sau bijutierii care prelucrau pietrele. Acum putem adăuga acestora pe geologi, cartografi și geofizicieni, cât și pe experții în artele conexe, precum cristaloterapeuți sau specialiștii în feng shui. Constructorii, arhitecții și toți cei care au în grijă așezările umane și construcțiile durabile sunt deasemenea în oficiul lui, și chiar și groparii sau lucrătorii de la pompe funebre.   

Ariel guvernează atât mamiferele, cât și reptilele și insectele, adică toate creaturile care trăiesc pe uscat, mai ales cele care își fac culcușul sub pământ. Deasemenea, guvernează și acele creaturi considerate supranaturale, numite de  folclorul european gnomi sau pigmei, demonii benefici ai arabilor, numiți jinni, care sălășluiesc în locuri ascunse și retrase și mai toată gama de spirite legate de pământ, precum spectrele celor trecuți în cealaltă lume. Ariel guvernează atât aspetele benefice ale pământului, cât și pe cele distructive. Niciun munte nu a fost ridicat fără cunoașterea lui, niciun continent sau insulă nu s-a format fără ca el să fie de față și nicio sămânță nu dă rod fără știrea lui. 

Pașii tuturor oamenilor îi sunt cunoscuți, temeliile locuințelor tuturor stau pe domeniul său, hrana tuturor provine din acesta și tot ce înseamnă viață și moarte sunt legate, pentru om, de regatul pământului. Dezastrele naturale, cutremurele, alunecările de pământ și toate urgiile de acest fel nu au avut niciodată loc fără acceptul său prin mandatul său divin dat de Dumnezeu asupra Pământului.

 Îi putem cere ajutorul în rugăciune, fie că suntem într-o meserie care îi este atribuită, fie că suntem născuți într-o zodie de pământ, fie că vrem să cultivăm în noi calitățile acestui element. Putem să îl chemăm de exemplu pentru a sfinți sarea, mâncarea, pietrele unei temelii sau pentru a ne ajuta în purificarea unui loc, pentru a cere protecție în călătoriile pe uscate sau la intrarea în subteran și chiar pentru învingerea fobiilor legate de pâmânt, precum claustrofobia.  Putem spune cu vorba sau cu gândul: „Doamne Dumnezeul meu, Tată atotputernic și Creator al Pământului și Uscatului, binecuvântează această creatură a Pământului, pentru (scop), prin puterea lui Ariel și a îngerilor săi cei sfinți. Amin.”
http://asterionmage.blogspot.ro/2014/04/ingerii-celor-patru-elemente-ii-ariel.html

Niciun comentariu: