25 feb. 2015

In umbra ta suntem noi! Ne vezi?

Imagini pentru in umbra ta suntem noi
M-am intors la clasici! La Aivanhov! Si ma bucur ca am facut-o, mai ales in aceasta perioada in care m-a lovit direct in lobul frontal superficialitatea cu care m-am inconjurat si pe care sper sa incep sa o practic mai putin. Asadar, Aivanhov, acest intelept al vremurilor, din pacate plecat dintre noi, dar pe care il visez adesea de la o vreme, afirma (argumentand stiintific – pe baza experientelor de laborator facute de altii) ca omul este un micro- univers. Un lucru pe cat de banal, pe atat de cunoscut, incat, dupa aceasta afirmatie, va intrebati daca sa mai continuati sa cititi acest articol sau sa cautati altceva mai bun. Pentru ca oricum stiati acest aspect, asa cum il stiu si eu de multa vreme. Deci nu dam gaura la macaroana si nici nu inventam roata sau tiparul.
Dar sa mergem mai departe pe idée, aceeasi idée pe care a dezvoltat-o si Maestrul. Daca fiecare dintre noi este un microunivers, in fiecare dintre noi exista elementele chimice (la nivel fizic), matrici si programe (la nivel de corp eteric) si emotii (la nivel de suflet), precum si amintirea unor experiente de mult trecute la nivel de Spirit.
In calitatea noastra de micro-univers continem si programe/matrici care poarta informatiile despre animalele ce cohabiteaza cu noi pe acest pamant. In fiecare dintre noi exista de la gaina pana la maimuta, de la peste pana la elefant, sau de la soarece pana la tigru, toate informatiile. Si cand ma refer la informatii ma refer la calitatile si “defectele” ce definesc fiecare vietate de pe acest pamant. Vi se pare intamplator faptul ca zodiile, din orice sistem zodiacal am folosi, poarta nume de animale, plante, arbori sau ca sunt caracterizate de elementele din natura?
Daca esti nascut in zodia Tigrului ai forta, intelepciune, agilitate, dar ai si cruzime. Si acest ultim lucru se poate intalni in fiecare dintre noi, si marea provocare este sa “identifici” acest aparent defect, sa il intelegi sis a il asimilezi, ca mai apoi sa il utilizezi cand ai nevoie. Aivanhov sustine ca oamenii care lucreaza cu serpii, de exemplu, au invins teama fata de aceste creaturi, si-au insusit calitatea de a fi alunecos si otravitor, nu-si mai manifesta frica fata de ei, in consecinta sunt in armonie cu aceste fiinte.
Am niste amici care spuneau: Scoate animalul din tine! Era o expresie folosita in conjuncturi ce se cereau a fi “eliberatoare” si presupuneau dezinhibitie, detasare, renuntare la rigiditate, dar care, acum , are o semnificatie mult mai profunda, pentru mine cel putin. Sa scoti “fiara” din tine, sa o accepti si sa o integrezi, iti da puterea de a invinge frica si, in calitatea ta de microunivers, de celula in oceanul Universului, sa fii in armonie cu Acesta.
Dar la fel de bine cum matricele fiecarei creatii de pe acest pamant, fie ca e vorba de rame sau cactusi, broaste sau plante carnivore, fiecare matrice a fiecarei entitati umane o contine pe a noastra si invers. Asadar matricea mea contine informatii despre fiecare dintre voi, la fel precum matricea fiecaruia dintre voi contine informatii despre matricea mea. Si in mod firesc imi pun intrebarea: de ce vrei sa te lupti cu mine? La ce mi-ar folosi sa ma iau la bataie cu tine? Practic, orice act de agresiune as face impotriva oricarei forme existente pe Pamant, deci si impotriva vreunui semen de-al meu, are ca rezultat auto-agresarea.
Pe panourile publicitare din oras, vad mereu mesaje de lupta: sunt indemnata sa lupt impotriva cancerului, impotriva drogurilor, impotriva violentei, impotriva… lista poate continua. Insa, pornind de la principiul de mai sus, nu fac altceva decat sa lupt impotriva mea, eu devenindu-mi , in mod inconstient, propriul adversar. Matricea energetic a drogurilor sau a cancerului sau a violentei se afla in mine, in calitatea mea de microunivers. Si atunci: de ce sa ma lupt cu mine?
Sunt oameni cu “cunoastere” spirituala care se iau de altii cu cunoastere sau fara, din varii motive, unele fiind “de testare”, altele “de revolta”, si cate si mai cate. Insa, cu toata cunoasterea, par sa nu-si dea seama ca actioneaza impotriva propriei persoane, propriului microunivers.
Ca sa va dau un exemplu. Facem un tort. Din care taiem o felie. Felia nu este tortul, dar contine toate elementele tortului. Daca felia ar putea “actiona impotriva altei felii, inca continuta in forma tortului, ar actiona impotriva tortului, deci si impotriva sa.
Microuniversul pe care il reprezint eu contine si microuniversul in care esti tu. Desi avem asemanari diferite si aptitudini diferite, interiorul meu, umbra mea, te contine si pe tine. Daca tie iti dau o palma, ma lovesc si pe mine. Ajung sa imi fac rau cand incep sa actionez agresiv asupra Universului care ma inconjoara in orice forma s-ar manifesta El. Pentru ca, asa cum Universul ma contine pe mine si eu contin Universul. Si ca sa ajungi la tine, vei trece prin mine, ca sa te poti cunoaste, astfel incat sa vezi cum durerea mea, provocata de tine, te afecteaza. La fel de adevarat este ca durerea ta, provocata de mine, ma afecteaza.
Umbra mea, fiinta mea, contine tot Universul! Si il vad din ce in ce mai clar, ceea ce va doresc si voua si tuturor celor de pe pamant! Atunci nu vom mai lupta impotriva terorismului sau a altor dusmani imaginari! Arunci se va instala Pacea!
Andreea Talmazan
sursa: astrocafe.ro

Niciun comentariu: