19 apr. 2015

Luna Noua in Berbec




Sambata 18 aprilie 2015, la ora 21:56, luminariile se intalnesc in Berbec. E Luna noua, e un moment care contine inocenta si curiozitatea inceputului, nerabdarea dinaintea nasterii, entuziasmul creatiei. Este un nou start in viata, pentru toti aceia care il asteapta si il primesc.
Aceasta Luna noua este atat de libera, nu are nicio ancora, nu formeaza niciun aspect cu vreo alta planeta. E libera sa indice orice directie, orice inceput ne dorim. Este exact ca noi, cei care am trecut printr-o serie de transformari care ne-au delimitat de tot ceea ce reprezenta perete de sprijin, lant, creanga de care ne agatam, dorinta pe care o faceam vitala, oameni si contexte de care depindeam... E o energie pe care o putem modela dupa intentiile si alegerile noastre. E ca o plastelina in mainile noastre. E ca o usa spre Universul infinit, spre posibilitatile atat de diverse si atat de multe, cat sa ajunga pentru toti. Aceasta Luna noua este nasterea. Este samanta unei vieti noi.

Este copilul care cere. Se afla in casa a V-a, casa iubirii, inocentei, creativitatii, puterii, stralucirii, bucuriei de viata. Asadar, primeste cel care cere. Cel care e dispus sa fie copil din nou. Cel care nu are limite in a intreba, a cerceta, a fi curios despre ce e posibil. Cel care se stie, se are, se contine pe el insusi. Cel cu autonomie totala in ce priveste creatia si viata lui.

Eu sunt. Asta spune Berbecul. Asta spunem si noi acum: eu sunt! Cine sunt? Cine aleg sa fiu. Chiar asa, daca pot sa aleg cine sunt, cine as vrea sa fiu astazi? Ce aleg sa fiu?

Eu vreau. Asta spune Leul, asta e energia casei a V-a, casa care corespunde Leului si este domiciliul Soarelui. Si daca Soarele este in Berbec, semnul de exaltare al sau, energia este cu atat mai puternica.
Eu vreau. Si cer. Aceasta este, de fapt, esenta acestei Luni Noi. Daca as fi din nou copil sau as cere ca unul, ce as cere? Daca nu as avea amintiri, daca nu as sti ce "nu se poate", ce as cere? Daca as putea alege ce amintiri sa pastrez, ce as pastra? Daca as fi convins ca am voie orice, ce as crea, ce as manifesta, ce as alege? Daca nimic si nimeni nu m-ar judeca, incotro as merge si cum m-as arata lumii? Si ce-ar fi s-o fac acum? Ce-ar fi sa ma arat, ce-as fi daca m-as vedea maret? Cum as alege sa stralucesc, cum ar arata viata mea?
Ia-o pe scurtatura inimii! Acesta este un alt mesaj important al Lunii noi in Berbec. Casa a V-a este casa inimii, este locul unde ne intalnim cu cele mai sincere bucurii, cu noi insine, cu viata din noi, cu intregul potential al creatiei. Este puterea noastra si e cine suntem cu adevarat. Inima este inteligentasuperioara, este spatiul in care STIM pur si simplu ce vrem. Stim si unde sa mergem. Si cu cine, si cat. Avem semintele oricarei realitati acolo. In inima stim CE, nu CUM. Dar CE-ul este inaintea lui CUM. Si e momentul sa redam ordinea fireasca etapelor creatiei. Sa alegem mai intai ce vrem, apoi sa trecem la cum. Sa punem inima inaintea mintii, nu invers.
Deci, ce vrea inima ta? Si cum ar fi daca ai asculta-o si urma-o, fara ocolisuri, fara sa strabati ganduri labirintice, fara cai laturalnice ale mintii, fara bariere de convingeri si credinte... Inima iti ofera o scurtatura, un drum drept, o cale cu mai multa usurinta si bucurie. O alegi? E momentul acum sa traiesti ca nou? E momentul acum sa manifesti ceva ce ai gandit ca nu poti sau nu stii? E momentul sa spui ceva ce ai gandit ca nu e potrivit? Ce te inspira? Ce/pe cine iubesti? Ce te face sa simti bucurie? Care e pasiunea ta? Dar darurile? E vremea ta si a infloririi tale?
Contextul energetic este creat, solul este fertil pentru a sadi ce alegem sa crestem in urmatoarea etapa a vietii in care intram acum. Si vorbim de sol la propriu. Marte, stapanul Berbeculului si al Lunii noi, se afla in Taur. Un semn fertil, un semn de manifestare si materializare. Cu pasi mici si siguri, cu rabdare, dar cu succes garantat pentru cei care stiu incotro se indreapta. Cu rezultate de necontestat pentru cei care au grija de fiecare zi, ca de o planta pe care o iubesc. Pentru cei care-si uda "plantele", care le vorbesc, care se bucura de fiecare floare noua care apare. Pentru cei care aleg frumuseteteagratia,abundenta in fiecare zi... nu doar de sarbatori.
Marte, impreuna cu Mercur, aflate in Taur in casa a VI-a, vorbesc despre abundenta ca stil de viata, nu ca scop. Este un fel de a trai, un fel de a ne asterne in fiecare zi. Este in ceea ce gandim, spunem si facem de dimineata pana seara, in ceea ce alegem sa privim, sa construim cu prioritate. In felul in care ne onoram munca, serviciul, corpul si sanatatea pe toate nivelurile. Este in constienta despre cine suntem si cum cream.
Sa facem curat in cap astazi, deci. Sa stam prezenti. Sa dam la o parte orice gand de invalidare, orice samanta de plangere si orice victima ni se plimba prin minte pe post de identitate... Sa ne facem curat in casa si in dulapurile... mintii. Si sa cerem. Sa asezam intrebari in noi, intrebari deschise catre posibilitati noi.
Stai in tine, cu tine, in inima ta. Intreab-o ce vrea. Simte-o, ascult-o, traieste-o. Cu totul. Pentru un NOU TU. Si o VIATA NOUA, constienta, (de)plina.
Luna Noua cu bucurie noua, tuturor!
Din inima,
Nicoleta Svârlefus

http://www.astrocafe.ro/articole/analiza-0/articol-luna_noua_in_berbec_18_aprilie_2015_innoieste_ti_viata_cu_un_nou_tu-5077

Niciun comentariu: