3 mai 2015

Roata secreta a vietii




Astrologia indiană a cărei origine se află de fapt în astrologia secretă karmica şi yoghină, cuprinde 12 semne zodiacale numite nidane , al căror simbolism se înrudeşte aproape până la identitate cu cel al astrologiei greceşti, ea fiind totuşi din anumite puncte de vedere mai clară şi foarte riguroasă în comparaţie cu cea occidentală. Fiecare nidana  este o „poartă” cu o anumită frecvenţă predominantă de vibraţie, prin care sufletul intră şi rămâne, pentru întreaga existenţă.

Sufletul este determinat, în general, să parcurgă zodiacul în ordine, plecând de la zodia Berbecului spre zodia Peştilor, pentru a realiza OMUL COSMIC, în care sunt simultan ACTIVE cele 12 CONSTELAŢII ZODIACALE. De exemplu, dacă în existenţa actuală suntem născuţi în Zodia Săgetătorului şi avem (tot acum) ascendentul în Zodia Leului, este foarte posibil ca în viaţa (reîncarnarea noastră imediată) anterioară, sufletul nostru să fi existat încarnat într-un nativ născut în Zodia Scorpionului, care avea ascendentul în Zodia Racului. Cu toate acestea, în unele situaţii, anumite suflete, care au atins un anumit grad de evoluţie spirituală, aleg să se reîncarneze într-o ordine diferită, conform aspiraţiilor şi necesităţilor lor, care pot fi altele decât cele obişnuite.

 Fiecare nidana (semn zodiacal) , în care ne reîncarnăm într-o existenţă, corespunde aspiraţiilor intense şi dorinţelor predominante care, în cele din urmă, împing (determina) sufletul să se reîncarneze în existenţa prezentă. 


Numărul de reîncarnări variază foarte mult de la un individ la altul şi la fel de diferit poate să fie şi numărul de ani împărţiţi pentru fiecare viaţă într-o anumită reîncarnare. Fiinţele umane care trebuie să se confrunte şi să depăşească un număr mare de probleme existenţiale sau materiale au în general o viaţă mai lungă decât altele, pentru a ajunge oricum în final la realizarea scopurilor sau ţelurilor asumate ca menire sau rost fundamental  în respectiva reîncarnare. - va urma -  Read more: http://astrologykom.blogspot.com/2011/03/roata-secreta-vietii.html#ixzz3Z4ivnsGg


Prima NIDANA - se apropie până la identitate de Zodia Berbecului; este reprezentată simbolic sub forma unei femei bătrâne şi oarbe care semnifică ignoranţa, voinţa inconştientă, care la începutul fiecărui ciclu zodiacal face ca sufletul să se reîncarneze. 

A doua NIDANA – corespunde zodiei Taurului;  este simbolizată de un olar ce modelează argila si  reprezintă ataşamentul faţă de materie şi viaţa fizică. 

A treia NIDANA – corespunde zodiei Gemenilor;  este reprezentată în mod simbolic printr-o maimuţă care urcă cu agilitate şi uşurinţă într-un copac. Semnifică şi evocă curiozitatea vie faţă de lume, vivacitatea şi instabilitatea generală caracteristica Gemenilor. 

A patra NIDANA  - prezintă imaginea simbolică a unei corăbii pe care se află un om sau o familie. Semnifică şi corespunde dorinţei intense de afirmare de sine, înclinaţiei, foarte puternice în acest caz, către autonomie şi libertate, ce ia naştere şi se amplifică odată cu încarnarea sufletului în semnul zodiacal al Racului . 

A cincea NIDANA - este în mod semnificativ reprezentată printr-o casă compet goală sau printr-o mască umană, care este un mod de a simboliza aparenţele efemere şi iluzorii, pe care le urmăreşte cel vanitos şi foarte ambiţios. Această etapă, care este marcată de exteriorizarea preponderentă simţurilor, corespunde totodată sufletelor reîncarnate în constelaţia zodiacală a Leului.

 A şasea NIDANA -  este în mod simbolic ilustrată printr-un cuplu amoros, intim unit sau printr-un plugar aflat în spatele plugului. Această reprezentare semnifică dorinţa intensă de realizare concretă şi starea de fecundare, simbolizate de Constelaţia Fecioarei. 

A şaptea NIDANA - are ca imagine semnificativă un cap cu figură umană al cărui ochi este străbătut de o săgeată. Acest simbol indică atât deziluziile crude şi multiple ce apar în dragoste cât şi nevoia intensă de tandreţe pe care le resimt atât de bine nativii încarnaţi în Zodia Balanţei. 

A opta NIDANA - este simbolic reprezentată de un om care se îmbată criţă, în timp ce o femeie frumoasă îi ţine carafa cu vin. Această imagine semnifică aici cercul vicios al plăcerii care înrobeşte şi care înlănţuie fiinţa umană în roata reîncarnărilor, specifice karmei nativilor din Constelaţia Scorpionului.

 A noua NIDANA - este simbolizată printr-un om care culege fructe pe care le pune într-un coş. Această reprezentare semnifică aspiraţia constantă către bunurile materiale şi ataşamentul excesiv faţă de recompensele vieţii, care este caracteristică celor născuţi în Zodia Săgetătorului 

A zecea NIDANA - reprezintă imaginea simbolică a unei femei insarcinate şi frumoasa , simbol al armoniei şi plenitudinii vieţii materiale şi spirituale dobândite prin muncă tenace şi plină de răbdare şi  este specifică celor născuţi în semnul Capricornului.

 A unsprezecea NIDANA - simbolizată printr-un copil care tocmai se naşte .  Această imagine semnifică starea profundă de detaşare la care sufletul a ajuns înainte de a renaşte pentru ultima dată în scopul de a-şi anula întreaga KARMA fizică (materială). Această stare intensă şi profundă de aspiraţie elevată corespunde celor încarnaţi în Zodia Vărsătorului.

 A douăsprezecea NIDANA  - prezintă imaginea simbolică a unui sicriu însoţit de un numeros cortegiu funerar. Se semnifică astfel, faptul că sufletul încarnat a ajuns să-şi taie pentru totdeauna toate lanţurile şi toate ataşamentele care îl întemniţau şi acum poate, în sfârşit, să se unească liber cu Divinul, fără a mai fi constrâns să se reîncarneze DACĂ NU VREA (prin propria sa voinţă să o facă), în lumea fizică.


Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
http://astrologykom.blogspot.ro/2011/03/roata-secreta-vietii.html

Niciun comentariu: