20 iul. 2015

Binele celuilalt trebuie sa fie si binele tau

Imagini pentru Binele celuilalt trebuie sa fie si binele tau
Binele celuilalt trebuie sa fie si binele tau. Doar asa o relatie poate avea sens.
Atunci cand binele celuilalt este si binele tau, oglinzile din cuplu sunt curate.
Atunci cand binele celuilalt este si binele tau inseamna ca relatia functioneaza, ca lucrurile sunt vii, ca totul merge ca uns, fara sa fie nevoie de vreun efort sau de artificii.
Ei bine, atunci cand binele celuilalt devine raul tau, chinul tau… atunci nu mai putem vorbi despre o relatie care are sens, despre un motor functional, ci despre un cosmar.
Cuplul respectiv este format dintr-un muncitor ce are task-uri zilnice de indeplinit si un boss care da ordine, arogandu-si dreptul de a fi nemultumit/a de rezultate.
Intr-o astfel de ecuatie, oglinda cuplului este murdara, este patata si practic nu mai reflecta nimic bun, ci doar niste desene oribile, imagini distorsionate, realitati frante.
Motorul este infundat si da rateuri.
Nu stiu de ce foarte multi oameni – aici ma includ si pe mine – au senzatia ca rolul lor pe lume este sa ii repare pe altii. Asta este o eroare fantastica!
Nu dragii mei, nu asta este rolul nostru! Nu suntem reparatori de epave! Nu suntem felceri de suflete – aia sunt psihologii! Aia sunt oameni care se pregatesc special pentru acest rol.
Rolul nostru nu este nici macar cel de a-i face pe ceilalti fericiti. Rolul nostru este sa fim fericiti alaturi de persoane fericite.
Atunci cand doua persoane fericite se intalnesc, atunci binele lor este reciproc, oglinda relatiei lor luceste de curatenie, te orbeste prin frumusetea ei.
Daca pui o persoana fericita langa o epava, este posibil ca rolurile sa se inverseze.
Daca pui doua epave, este posibil ca amandoua sa se epuizeze reciproc.
De aia spun, relatiile functionale pleaca de la bun inceput cu doi oameni cu self esteemul sus.
Asta este cea mai interesanta provocare!
Din pacate, de cele mai multe ori nu cautam persoane fericire, ci epave asupra carora sa ne exercitam rolul de felcer. Si, tot din pacate, de cele mai multe ori ne trezim ca noi suntem de fapt cei care avem nevoie de felceri.
Atunci cand binele celuilalt nu mai este si binele tau nu ai decat o singura varianta – sa pleci!
Nu are niciun sens sa te privesti intr-o oglinda murdara. Si inca ceva – nu incerca sa mai privesti inapoi!
http://www.vulpescu.eu/2015/07/17/binele-celuilalt-trebuie-sa-fie-si-binele-tau/

Niciun comentariu: