23 iul. 2015

PUTERILE COSMICE SI YANTRELE


YANTRA este o diagramă geometrică simplă, în care sunt sintetizate simbolic caracteristicile esenţiale ale unei anumite mari Mari Puteri Cosmice sau Zeităţi. Ea este utilizată în vederea unei consonanţe telepatice spirituale, pentru a realiza fuziunea cu Conştiinţa sau realitatea acelei sfere de forţă, fiind un simbol esenţial al divinelor sale caracteristici, al puterilor sale sau al anumitor aspecte fundamentale ale acesteia.
 
Fiecare Mare Putere Cosmică are YANTRA sa caracteristică. Pentru a se realiza o cât mai intimă legătură subtilă cu Marile Puteri Cosmice, le-au fost revelate înţelepţilor clarvăzători formele geometrice esenţiale prin care aceste Puteri pot fi contactate telepatic cu uşurinţă. În primele faze de practică, înainte de a lucra cu o YANTRA a unei Mari Puteri Cosmice, prin focalizare vizuală completă şi concentrare asupra acesteia, este foarte bine să se citească în prealabil textul teoretic de prezentare al acelei Puteri Cosmice. YANTRA poate fi utilizată, de asemenea, ca suport de meditaţie asupra acelei Mari Puteri Cosmice, adeseori ea putând fi integrată prin vizualizare lăuntrică (SHAMBAVI MUDRA).

O YANTRA asupra căreia o persoana se concentrează sau meditează va permite să se concretizeze în faţa ochiului său interior spiritual aspectele şi puterile corespondente ale respectivei Puteri Cosmice Divine. Prin operare constantă cu o YANTRA (concentrare sau meditaţie asupra acesteia) pot surveni, gradat, diferite puteri paranormale – SIDDHI-uri – corespunzând diferitelor caracteristici ale Puterii Cosmice respective.
Concentrarea vizuală asupra unei YANTRA dezvoltă forţa de concentrare mentală şi permite să fie învinse gradat toate relele ce rezultă din dorinţe negative, din mânie sau din alte defecte. O YANTRA poate fi folosită ca un veritabil aducător de noroc, „porte-bonheur”, pe o distanţă de 15 m în jurul acesteia. De asemenea, în anumite situaţii, în care ea nu ne este la îndemână, putem să o evocăm mental (SHAMBAVI MUDRA), vizualizând-o în faţa ochiului nostru interior.

Niciun comentariu: