5 aug. 2015

Ceea ce gandesti azi determina boala de maine



O doamna ale carei carti le citesc pe nerasuflate este Louise L. Hay. Una dintre cartile care m-a pus foarte mult pe ganduri a fost: "Poti sa-ti vindeci viata". Citind-o am descoperit foarte lucruri despre mine, dar si foarte multe lucruri pe care le faceam gresit. Ca idee, din punctul meu de vedere, cauza multor probleme fizice si psihice este crezul ca: "Nu suntem destul de buni!"
  In articolul de fata va voi arata ca ceea ce ganditi astazi va determina boala de maine.
  • Capul ne reprezinta pe noi. Cand ceva nu merge bine la cap, inseamna ca ceav anu merge bine cu "noi".
  • Parul reprezinta puterea. Cand suntem tensionati si speriati creem adesea acele benzi de otel care au originea in muschii umarului si vin in sus deasupra capului, uneori pana sub ochi.Firul de par creste in sus prin fulicului pilor. Cand este prea multa tensiune in scalp, firul de par poate fi sugrumat atat de tare, incat nu mai poate sa respire, cade si moare.Tensiunea nu inseamna ca esti puternic, tensiunea inseamna slabiciune. Ca sa fi puternic si sigur pe tine, trebuie sa fi relaxat, echilibrat si impacat cu tine.
  • Urechile reprezinta capacitatea de a auzi. Cand apar probleme la acest nivel, inseamna ca se petrece ceva ce tu nu vrei sa auzi.O durere de urechi va indica manie asupra lucrurilor auzite.Sinuzita reprezinta refuzul nostru de a asculta pe cineva pentru o perioada indelungata.
  • Ochii reprezinta capacitatea de a vedea. Cand sunt probleme cu ochii, inseamna ca este ceva ce nu vrem sa vedem, fie la noi, fie la viata ( trecut, prezent, viitor).
  • Durerile de cap vin de la propria invalidare. Data viioare cand vei avea o durere de cap, intreaba-te cand nu ai fost de accord cu tine. Iarta-te si elibereaza-te de problema si durerea de cap va disparea pe loc. Migrenele sunt create de oamenii care vor sa ie perfecti si care au pus o gramad ade presiune asupra lor. Este implicata, de asemenea si foarte multa ura inabusita, neexprimata.
  • Sinusurile atunci cand dor chiar pe fata si foarte aproape de nas reprezinta o iritare fata de o persoana din viata ta, foarte apropiata. Este posibil sa simti ca acea persoana se sprijina pe tine.
  • Gatul exterior reprezinta abilitatea noastra de a fi flexibili in gandire, de a vedea ambele parti ale problemei. Problemele aparute aici se referera la incapatanarea de care dam dovada intr-o situatie sau in a sustine o idee.
  • Gatul interior reprezinta abilitatea noastra de a "vorbi deschis" in favoarea noastra, de a cere ceea ce ne dorim. Cand apar probleme la acest nivel inseamna in genere ca nu avem dreptul de a face aceste lucruri. Ne simtim inadecvati sa ne aparam si sa ne tinem partea.
Ceea ce gandim determina boala din organismul nostru. Continuam cu alte parti ale corpului nostru care pot fi afectate de modul nostru de gandire. Deci:  "O minte sanatoasa,intr-un corp sanatos!"
  • Laringita - se refera la faptul ca esti atat de manios incat nu poti vorbi. Acum se pune problema pe cine esti manios?!
  • Amigdalita si problemele de tiroida se refera la incapacitatea de a face ceea ce vrei sa faci.
  • Bratele reprezinta abilitatea si capacitatea noastra sa imbratisam evenimentele vietii. Partea superioara a bratelor are de-a face cu capacitatea, cea interioara cu abilitatea. Emotiile vechi sunt depozitate la incheieturi.
  • Mainile sunt cele care apuca, tin, prind. Problemele de aici se refera la frica de pierdere, de a nu avea niciodata destul, de a nu putea pastra daca nu tii strans.
  • Degetele au fiecare un rol. Problemele aici se refera la momentul in care poti sa te relaxezi si sa te eliberezi de ceva. Degetul mare reprezinta ingrijorarea, aratatorul mania, cel mijlociu are de-a face cu sexul, mania si supararea, inelarul uniune si doliu, durere si desparire, iar cel mic se refera la familie si prefacatorie.
  • Spatele reprezinta sistemul nostru de suport. Problemele cu spatele inseamna ca nu ne simtim sprijiniti, sustinuti, atat la serviciu, cat si in familie. Partea de sus se refera la sentimentul lipsei de suport emtional, mijlocul spatelui are de a face cu vinovatia, iar problemele la nivelul partii de jos a spatelui se refera la senzatia ca te simti lovit pe la spate, te ingrijorezi foarte mult pentru bani sau te simti epuizat, terminat.
Sursa: "Poti sa iti vindeci viata" de L. Hay.
http://karmaemmi.blogspot.ro/

Niciun comentariu: