14 aug. 2015

Falsii stapani din viata noastra


Imagini pentru false masters
Ce este un stapan? Este o persoana sau un lucru care iti conduce viata si in fata caruia te inchini fie din teama, fie din adoratie. Iti cunosti stapanii din viata? O sa iti dai seama foarte repede ca nu sunt doar multi, ci si falsi! Nu exista decat un singur stapan adevarat pe pamant si acela este Dumnezeu. Este un lucru valabil pentru toate fiintele umane. Fiecare are propiul sau stapan.
O persoana careia ii este frica de altcineva nu este propriul ei stapan. Imediat ce iti este teama de cineva, acesta devine stapanul tau. Acea persoana te manipuleaza tot timpul. Stie pe ce buton sa apese ca sa te faca sa reactionezi. Nu este benefic pentru tine sa fii tot timpul in reactionai. Acest lucru iti provoaca prea multe emotii.
Exemple de stapani falsi:
Stirile. Oricare ar fi mijlocul de comunicare folosit, unii oameni asculta stirile apoi iau anumite decizii in functie de ce au auzit. Daca se prevede furtuna si vreme rea, multi isi vor schimba activitatile, cu toate ca uneori previziunile meteorologice sunt atat de inexacte! Oamenii sunt cei care decid in functie de temperatura. Daca intr-o regiune, majoritatea oamenilor s-ar razgandi imediat, temperatura ar suferi o schimbare la fel de radicala. Pamantul este o entitate vie, ale carei celule sunt fiintele umane. O persoana care se lasa influentata de stiri, traieste adeseori cu teama. Este tulburata de ceea ce aude. Daca se anunta probleme financiare in tara, va incerca imediat sa isi ascunda banii sau sa ii mute altundeva… sau afla ca s-a gasit corpul unui tanar, mutilat de un criminal.
Persoana influentata va reactiona puternic la acesta stire timp de zile intregi, desi nu o priveste deloc pe ea. Ceea ce li se intampla celorlalti nu ii priveste decat pe ei. Este viata lor, responsabilitatea lor. Nu trebuie sa ii intelegem, nici sa fim de acord cu ei. Este suficient sa acceptam ca fiecare are ceva de invatat din experientele lui. Putem sa simtim compasiune fara sa fim tulburati. Asa este viata…
Bunurile pe care le avem. Unde se afla relatia ta cu bunurile tale? Tii la ele ca la ochii din cap? Daca ar fi distrus cel mai pretios dintre bunurile tale, cum ai reactiona? Ai fi furios? Daca raspunsul este afirmativ, acest lucru inseamna ca bunurile tale sunt stapane pe tine. Ce diferenta va fi in viata ta viitoare daca vei muri cu un pahar de cristal in minus sau cu cu o mica pata pe mobila din sufragerie sau cu covorul ars? Este normal, pentru orice fiinta umana, sa fie inconjurata de lucruri frumoase. Frumusetea este foarte importanta pentru noi. Dar nu este benefic pentru noi sa lasam lucrurile materiale sa ne stapaneasca. Bunurile tale servesc la infrumusetarea vietii, nu trebuie sa iti conduca viata. Tu ar trebui sa fii stapan pe viata ta.
Astrologia. Exista numeroase persoane care vor sa isi faca astrograma si care sunt foarte influentate de astrologie. Ele isi duc viata in functie de ceea ce se spune in carti sau de ce spune astrologul lor. Deciziile pe care le iei si actele pe care le faci sunt cele care iti conduc viata. Ti-ai ales semnul zodiacal doar pentru a invata sa evoluezi si sa iubesti, in ciuda unor influente astrale. Astrele vor avea mai putina influenta asupra ta, imediat ce vei deveni propiul tau stapan. Astrograma nu este decat un instrument pentru a cunoaste influentele astrale pentru a le putea stapani. Am putea compara aceasta notiune cu o situatie de genul: esti obligat sa muncesti, timp de un an cu o persoana foarte negativa. Nu ai de ales. Trebuie sa stai langa ea timp de un an. Iei hotararea sa o accepti si inca de la inceput, te pui in garda. Te protejezi de efectele negative. Este evident ca vei face un efort suplimentar, vei consuma multa energie, dar fiind constient de influenta aceea non-benefica, vei fi capabil sa te aperi. Astrele propun si omul dispune.
Clarvazatorii si medium-urile. Sunt de asemenea falsi stapani pentru mai multi oameni. Sunt din ce in ce mai numerosi. Si vor fi si mai multi, deoarece constiinta noastra este tot mai evoluata. Aceasta ne ajuta de asemenea sa ne dezvoltam abilitatile psihice. Ce se intampla in timpul unei sedinte de acest gen? Acei oameni capteaza toate vibratiile din corpul tau subtil. Le capteaza in starea in care esti in acel moment. Esti pe o anumita linie a vietii. Nimeni nu poate cunoaste viitorul altcuiva, deorece viitorul depinde de prezent. Clarvazatorul iti prezice viitorul in functie de momentul prezent. Dar, daca dintr-un motiv sau altul, iti schimbi felul de afi, inca de a doua zi, in urma a ceea ce ti-a spus cineva sau a ceva ce ai citit sau au crezut, vei schimba in acelasi timp si prezentul, in totalitatea lui. Schimbandu-ti felul de a gandi ti-ai schimbat si linia vietii. Asadar, tot ceea ce ti s-a prezis cu o zi inainte, nu mai exista pentru tine. Totusi, daca ii lasi pe acei oameni sa te influenteze, vei ramane in aceeasi linie de viata si vei face sa se intample evenimentele asa cum au fost prevazute. Cand te afli in fata unei persoane care iti vorbeste despre viitorul tau, foloseste-ti discernamantul si retine doar ceea ce te face sa te simti bine si acest lucru il vei face sa se intample. Poti sa iti schimbi linia vietii intr-un mod continuu, in aceeasi viata. O schimbare radicala iti va da senzatia ca ai renascut, ca esti o persoana noua. Cei din jurul tau vor fi surprinsi de schimbarea ta si iti vor spune: „Incredibil, nu te mai recunoastem. Este ceva schimbat la tine. parca nu mai esti aceeasi persoana”. Aceasta transformare a fost produsa de schimbarea liniei vietii. O evolutie rapida va micsora revenirile tale pe pamant.
Medicii pot fi de asemenea niste falsi stapani. Ei au rolul de a ajuta oamenii si nu de a le controla viata. Exista mai multe persoane care isi consulta medicul inainte de a lua o decizie, fie sa plece in vacanta, sa se mute, sa-si schimbe locul de munca sau pentru orice altceva. Medicul il poate sfatui pe un pacient caruia ii este frica sa nu faca ceva anume. Daca acea persoana ar avea incredere in sine, nu ar mai cere opinia doctorului, ar lua propriile ei decizii. Medicii au invatat sa vindece bolile si afectiunile, dar nu au invatat sa ia decizii pentru ceilalti. Incep sa isi dea seama ca partea mentala a fiintei umane este mult mai puternica decat partea fizica. Constata faptul ca tot mai multe persoane se vindeca intr-un mod inexplicabil din punct de vedere stiintific. Medicii care accepta faptul ca omul este mai mult decat corpul fizic sunt cei care, in general, nu ii sfatuiesc pe pacienti sa ia prea multe medicamente. „Esti destul de puternic pentru a te vindeca singur, fara medicamente” a devenit o reteta tot mai frecventa in zilele noastre.
Unii oameni au atat de multa nevoie de medicul lor incat, la cea mai marunta problema, fug imediat la medic. Nu vor sa isi asume responsabilitatea. Vor tot timpul ca altcineva sa le aranjeze viata. Daca doctorul le spune ca nu au nimic, il vor acuza de incompetenta si isi vor continua demersul pana cand vor gasi un doctor care sa le prescrie un remediu: „Stiam eu ca sunt bolnav. Uite, mi-a dat o reteta. Si de altfel, pleaca de la medic foarte incantati si se cred deja mai putin bolnavi decat inainte.
Medicamentele. Pentru cel mai marunt lucru care nu merge foarte bine, se iau pastile: pentru durerea de cap, pentru nervi, pentru somn, pentru a se trezi, pentru a avea energie, pentru digestie, pentru curatirea ficatului, pentru a elimina, pentru a curata intestinele etc. A face astfel inseamna a fi impotriva iubirii pentru corpul tau. Deoarece, fiecare medicament are un efect secundar. Corpul se revolta de fiecare data cand ii dai ceva ce nu este un element nutritiv natural, il faci sa lucreze prea mult. Imediat ce iei o pastila, accepti ideea ca acel medicament este un fals stapan pentru tine. Lasi medicamentele sa iti conduca viata. Daca esti multumit de viata ta astfel, atunci continua sa iei medicamente. Daca insa vrei sa iti schimbi viata, este momentul sa devii propriul tau stapan. Doar tu singur iti poti schimba viata, nimeni altcineva!
Boala este un alt fals stapan. O persoana care este tot timpul bolnava este stapanita de boala. Nu isi da seama ca isi poate stapani singura viata. Multi oameni pleaca de la ideea ca este normal sa fii bolnav! Nu, boala este o obisnuita. Starea normala a corpului este sanatatea!
Munca poate fi un alt fals stapan. Exista multi oameni care nu stiu sa se destinda. Toata viata lor este indreptata spre munca. Munca ii conduce tot timpul. Chiar si in timpul liber, se gandesc doar la munca. Nu sunt in stare niciodata sa se relaxeze si sa se distreze facand altceva. Lucreaza 7 zile din 7. Munca ta te ajuta sa evoluezi? Te ajuta sa devii mai pur, mai bun in interior? Iti folosesti munca pentru a invata sa iubesti mai mult oamenii? Daca da, atunci munca ta este valorizanta. Daca ai acest gen de ocupatie prin care inveti mereu sa te iubesti si sa ii iubesti tot mai mult pe ceilalti, vei sti ca te afli pe drumul cel bun. O ocupatie care ii conduce pe oameni sau care le stapaneste viata, adica exista doar pentru bani si putere, nu te poate ajuta in evolutia spirituala.

Niciun comentariu: