28 aug. 2015

MISTERIOASELE PEȘTERI LOCUITE DIN ȚARA LUANEI, DESCOPERITE DUPĂ 4.000 DE ANI

UPĂ 4.000 DE ANI

În Munții Buzăului există câteva așezări rupestre misterioase. Țara Luanei ascunde numeroase legende uimitoare. Oamenii din zonă vorbesc și despre fenomene paranormale care ar fi avut loc aici.
Arealul denumit Țara Luanei cuprinde 10  peşteri şi grote de o frumusețe aparte:  Aluniş, Agatonul Vechi (Dărâmătura), Agatonul Nou, Bucătaria, Peştera lui Dionisie Torcătorul, Fundătura, Fundul Peşterii, Ghereta, Piatra Îngăurită şi Peștera lui Iosif. Cercetătorii au ajuns la concluzia că acestea au fost locuite în urmă cu aproximativ 4.000 de ani. Vă prezentăm câteva dintre acestea:
Agatonul Nou
Agatonul Nou
Dionisie Torcatorul
Peştera lui Dionisie Torcătorul
Fundatura
Fundătura
Piatra Ingaurita
Piatra Îngăurită
Fundul Pesterii
Fundul Peșterii
În Grota Fundul Peșterii au fost descoperite, chiar de curând, documente iconografice a căror vechime depășește 4.000 de ani. Totodată,  s-au păstrat mai multe desene misterioase.  Pe pereți sunt redate arme, inclusiv unele din Epoca bronzului sau unele răspândite în urmă cu peste patru milenii în mai toată Europa, precum și pentagrame și scrieri ce nu au fost încă descifrate.
mesaj straniu

REFUGIU PENTRU CREȘTINII PRIGONIȚI

Adăpostul sculptat în stâncă, zis și Peștera lui Iosif, este de fapt o bisericuță despre care anumite elemente indică faptul că ar fi fost sculptată în secolul al XV-lea. Totuși, ferestrele  gravate în arc frânt sunt elemente arhitecturale specifice secolului al XIII-lea.  De asemenea, prezența simbolului paștelui paleocreștin aflat deasupra intrării ne arată că peștera a fost folosită  din secolele IV – V,  în timpul persecuțiilor.
Pestera lui IosifPeștera lui Iosif

DESCOPERITĂ ÎN ANII ‘70

Un articol din ziarul Flacăra de la sfârșitul anilor  ’70 (foto) arată că așezarea în care se află peștera lui Iosif are origini chiar în epoca pietrei cioplite.  Instructorul expediției școlare, care o descoperise, precizează că nu există nicio menționare a acestei așezări în izvoarele scrise.  El povestește însă o legendă pe care o aflase de la un crescător de vite. Acesta spune că ținutul era stăpânit de o ființă atotputernică numită Luana, care avea dușmani puternici ce veneau din ceruri. Anumite gravuri în piatră ilustrează un adevărat razboi cosmic care s-ar fi petrecut aici în timpuri imemoriale.
ziarPe una dintre bucățile de stâncă se află gravată chiar și o ființă ce pare a fi extraterestră.Tara LuaneiO altă legendă spune că în această zonă veneau, pe timpuri, domnitorii români pentru a-și mărturisi păcatele. Oamenii din zonă spun că aici ar fi avut loc și fenomene stranii, cum ar fi dispariții ale unor persoane care după un timp reapar  în alte locuri. De altfel, o echipă de cercetători japonezi a analizat cu atenție zona, ajungând la concluzia că acolo se află un pol energetic foarte puternic.

http://dezvaluitorul.ro/pesterile-misterioase-din-tara-luanei/

Niciun comentariu: