29 oct. 2015

Cum sa-ti masezi degetele de la mana pentru a scapa de raceala, dureri in gat, dureri de cap si dureri de la nivelul sinusurilor

Imagini pentru maseaza mainile
Ia-ti putin timp liber pe parcursul zilei si incearca sa te bucuri de arta antica a presopuncturii, fara sa vizitezi cabinetele de profil si astfel vei fi uimit de modul in care utilizarea acestei arte te poate ajuta sa te vindeci de numeroase boli dar si conditii de sanatate cum ar fi raceala si gripa! 

In acest articol iti vom oferi cateva sfaturi utile cu privire la modul in care poti singur sa-ti aplici presiune pe anumite puncte ale mainii stangi pentru a-ti vindeca durerile de gat, tusea si rinoreea (secretia nazala). 

Spre deosebire de acupunctura, care presupune utilizarea unor ace speciale care se infig in anumite puncte cheie ale corpului pentru a trata diverse conditii de sanatate, presopunctura acopera intreaga suprafata a corpului prin simpla aplicare a presiunii la nivelul anumitor puncte ale corpului avand un efect de stimulare asupra intregului organism. 

Si crede-ma, tu poti face totul, de unul singur! Citeste mai jos cum! 



Pasul unu: Relaxeaza-te! 

- Asaza-te intr-un scaun sau fotoliu confortabil 

- Respira adanc si regulat 

- Freaca-ti mainile intre ele aproximativ un minut, asta pentru a creste energia si pentru a le face mai sensibile la stimuli 

- Dupa ce le-ai incalzit, cu mana dreapta trebuie sa incepi sa stimulezi punctul de presopunctura dorit (asa cum se vede in imaginea de mai sus) pentru a-ti vindeca diversele conditii de sanatate 

- Presiunea trebuie sa fie una suportabila, aproape de punctul de durere. Atunci cand durerea se va intensifica, nu te opri, incearca sa respiri cat mai adanc. 

Ce degete trebuie sa masez si pentru cat timp? 

Maseaza si mentine presiunea timp de 3-4 minute, pentru fiecare punct in parte, de 2-3 ori pe zi, pentru a avea efectul propus! 

Pentru raceala – fa-ti un masaj in punctul numarul 8, asta pentru a stimula si creste energia vindecatoare asupra nasului si gatului. Acest tip de masaj te scapa de problemele respiratorii si dificultatile la inghitire, congestia nazala dar si tusea persistenta. 

Pentru dureri in gat (faringita si laringita) - stimuleaza partea superioara a degetului mare, punctul numarul 7. Acest tip de masaj va calma durerile in gat, raguseala si alte simptome asociate. 

Pentru dureri de la nivelul sinusurilor si pentru sinuzita - punctele care corespund vindecarii sinuzitei sunt situate la extremitatile tuturor celorlalate degete, mai putin degetul mare si anume punctul numarul 9. Stimuleaza aceste puncte pentru a scapa de sinuzita, dureri de cap, ameteli, senzatia de presiune in creier, nas infundat dar si reducerea mucusului 

Pentru gripa – aplica o presiune asupra punctului numarul 1. Aceasta va ameliora durerile musculare, oferind relaxare si calmarea simptomelor asociate gripei. 

Restul punctelor din imaginea de mai sus sunt asociate altor conditii de sanatate pe care de asemenea le poti trata in aceleasi conditii, prin simpla exercitare a presiunii si masajului. 

Pentru un efect mai puternic, maseaza usor pielea delicata dintre degetele de la picioare, deoarece aceasta stimuleaza sistemul limfatic si elimina lichidele si toxinele in exces. 

Cum poate presopunctura sa ajute organismul? 

Presopunctura are mai multe efecte asupra organismului: 

Prevenire: aplicarea unor presiuni periodice in principalale puncte ale corpului ajuta la mentinerea unei stari de sanatate optime si ajuta la prevenirea aparitiei multor boli. 

Efect de diagnostic: disconfortul sau durerea care apare in timpul stimulariii acestor puncte cheie poate indica unele probleme legate de functiile unui anumit organ. 

Efect terapeutic: stimularea sistematica si regulata poate imbunatati starea generala de sanatate 

Cel mai important beneficiu al presopuncturii este capacitatea sa de a elibera tensiunea, deoarece presiunea asupra anumitor puncte induce o stare de relaxare, restabilind echilibrul corpului. 

Starea generala a organismului se imbunatateste, deoarece masajul stimuleaza circulatia si fluxul de oxigen. 

De asemenea, cu ajutorul presopuncturii se poate elimina orice blocaj in fluxul de energie al vietii, si, astfel, organismul se poate auto-vindeca. 

Prin urmare, incercati sa va gasiti ceva timp liber pentru a va rasfata cu acest cadou vechi. Este simplu si nu va costa nimic, iar corpul vostru va fi mai mult decat recunoscator. 

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte. -
 See more at: http://www.secretele.com/2015/08/cum-sa-ti-masezi-degetele-de-la-mana.html#sthash.n4Rw5ePw.XzBpwY88.dpuf

Niciun comentariu: