6 oct. 2015

Exercitiul „Pestele de aur” face adevarate minuni pentru coloana vertebrala!

Sanatatea coloanei vertebrale este esentiala pentru un trup sanatos. Celebrul vindecator japonez Katsuzo Nishi mereu atragea atentia asupra faptului ca multe dintre cauzele bolilor unui pacient trebuie cautate la nivelul coloanei vertebrale. El recomanda cu incredere practicarea zilnica a exercitiului „Pestele de aur”.

Acest exercitiu intareste coloana vertebrala si are efecte benefice asupra starii generale de sanatate.

In ce consta unicitatea acestui exercitiu?



Exercitiului „Pestele de aur” realiniaza si relaxeaza terminatiile nervoase cu insertie direct pe coloana vertebrala. Nu numai ca reajusteaza coloana vertebrala, ci regleaza si functiile fiziologice ale tuturor sistemelor si organelor corpului, coordoneaza activitatea sistemului nervos intern si extern, imbunatateste fluxul sanguin si irigarea cu sange, si corecteaza postura.
In plus, imbunatateste functia intestinala, hepatica, renala, cardiaca, cerebrala si a pielii.

Pentru a profita din plin de efectele sale benefice, practica exercitiul dimineata si seara, la inceput timp de 1 minut, apoi, treptat, timp de 3 minute. Rezultatele se fac observate in decurs de cateva zile, iar corpul tau iti va fi recunoscator. Te vei indragosti pur si simplu de acest exercitiu.

Exercitiul „Pestele de aur”

Pozitia de pornire: Stai intins pe spate pe un pat plat sau pe podea, cu fata in sus; intinde mainile cat de mult poti si asaza-le in dreptul cefei; tine coapsele drepte si talpile in unghi drept fata de corp; degetele de la picioare trebuie sa fie indreptate mereu catre fata. Calcaiele si coapsele trebuie sa atinga podeaua (mai ales partea de sub genunchi a picioarelor).

Inainte de a incepe exercitiul, efectueaza cateva miscari usoare de stretching. Fa extensii ale coloanei vertebrale in diferite directii, mentinand fiecare pozitie in parte timp de 7 secunde: trage calcaiul drept de pe podea catre sus si fa simultan o extensie pe partea opusa, tinand bratele intinse; repeta apoi miscarile in oglinda (calcaiul stang se deplaseaza pe podea catre inainte, iar ambele brate simultan intind coloana vertebrala intr-o parte pana ce numeri pana la 7).

Repeta aceste miscari de 5-7 ori pentru fiecare calcai in parte, folosind ambele brate.

Efectuarea exercitiului:

Asaza mainile sub vertebrele cervicale: indoaie coatele, lipeste corpul de podea, impreuneaza picioarele, si indreapta degetele de la picioare catre toate „proeminentele” corpului (de ex: gat, umar, bazin, omoplati). In aceasta pozitie, incepe sa scuturi corpul intr-o miscare de vibratie rapida de la dreapta spre stanga, precum un peste care inoata rapid.

In acest timp coloana vertebrala trebuie sa nu se miste. Misca de la dreapta catre stanga doar talpile, care trebuie sa formeze un unghi drept fata de trunchi, si ridica, totodata, capul.



Imagineaza-ti ca esti un peste care inoata folosindu-si inotatoarea din coada, si tot trupul tau va incepe sa vibreze in mod corect. Efectueaza exercitiul timp de 1-2 minute (sau pana ce numeri pana la 120 sau 240).

Atunci cand stai culcat pe un pat cu suprafata dura si plana, ori pe podea, intinzand bine fiecare parte a corpului si miscand rapid corpul cand catre stanga, cand catre dreapta, timp de 1-2 minute, fluxul sanguin creste datorita antrenarii intregii musculaturi. Pulsul cardiac creste si el. Se iriga cu sange mai ales vasele sanguine ale membrelor inferioare, care returneaza sangele inapoi catre inima.

La inceput senzatia e ciudata, dar exercitiul nu e greu si te vei obisnui repede cu el. Din proprie experienta iti spun ca este un exercitiu minunat, pe care vei ajunge sa-l iubesti pur si simplu. Rezultatele se fac simtite repede.

Urmareste clipul video ca sa si vezi cum se executa corect exercitiul.

Videoclipul este in limba rusa, dar nu are importanta prea mare acest lucru, pentru ca tot ce te intereseaza este sa prinzi miscarile. In plus, tot ceea ce explica femeia din videoclip (Maja Gogulan, 60 de ani) am inglobat deja in acest articol, asa ca este suficient sa te concentrezi asupra modului de executie a miscarilor.
Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.
- See more at: http://www.secretele.com/2015/10/exercitiul-pestele-de-aur-face.html#sthash.IPRPDOw7.iDTle1Rv.dpuf

Niciun comentariu: