29 dec. 2015

UN FRUCT MIRACULOS POATE DISTRUGE CANCERUL LA CINCI MINUTE DUPA ADMINISTRARE! CRESTE INTR-UN SINGUR LOC

s560x316_blushwood_opt
Un compus existent in semintele fructelor facute de arborele „blushwood” poate distruge rapid celulele canceroase din melanom se arata intr-un studiu australian care s-a desfasurat pe durata a 8 ani.
Nu numai ca este un compus extrem de eficient, fara efecte secundare, dar oamenii de stiinta au fost uimiti cat de repede lucreaza. Compusul din fructe a inceput sa lucreze in 5 minute, ceea ce face ca melanomul si tumorile canceroase sa dispara in doar cateva zile, noteaza bzi.
Compusul a avut success in 75% din cazuri in lupta impotriva cancerului de piele la caini, pisici si cai. Cercetarea condusa de dr. Glen Boyle, de la Institutul de Cercetare Medicala QIMR Berghofer din Brisbane, a fost una extrem de promitatoare si ar putea fi un potential tratament pentru combaterea multor tipuri de cancer de piele.
Arborele blushwood are cerinte foarte specifice de crestere si de aceea el poate fi gasit doar in padurile tropicale din North Queensland, Australia. Arborele nu mai creste nicaieri altundeva. Compusul care lupta impotriva cancerului este extras din semintele acestor fructe.
„Surprinzator pentru noi a fost viteza foarte mare cu care se intampla aceasta vindecare”, a explicat dr. Boyle. „De obicei, atunci cand se trateaza o tumoare, este nevoie de mai multe saptamani, dar, in acest caz, vindecarea este extrem de rapida. Exista o zona purpurie a tumorii; de la 5 minute de la administrarea compusului, acesta incepe deja sa-si faca efectul. A doua zi, tumoarea incepe sa se transforme in negru, iar peste cateva zile, tumoarea a disparut”.
Rezultatele sunt remarcabile, dar dr. Boyle avertizeaza ca medicamentul ar putea fi folosit numai pentru tumorile care pot fi accesate prin injectarea directa, nefiind eficace impotriva cancerului metastatic.
http://caplimpede.ro/un-fruct-miraculos-poate-distruge-cancerul-la-cinci-minute-dupa-administrare-creste-intr-un-singur-loc/

Lasă gunoiul vecinului acolo unde vecinul însuşi l-a pus

parintele-nicolae-steinhardt
“…Cînd un om reuşeşte să facă ceva ce i-a solicitat mult efort, în el începe să lucreze trufia. Cel ce slăbeşte, se uită cu dispreţ la graşi, iar cel ce s-a lăsat de fumat răsuceşte nasul dispreţuitor cînd altul se bălăceşte, încă, în viciul său.
Dacă unul îşi reprimă cu sîrg sexualitatea, se uită cu dispreţ şi cu trufie către păcătosul, care se căzneşte să scape de păcat, dar instinctul i-o ia înainte! Ceea ce reuşim, ne poate spurca mai ceva decît păcatul însuşi. Ceea ce obţinem se poate să ne dea peste cap reperele emoţionale în aşa manieră încît ne umple sufletul de venin.
Banii care vin spre noi ne pot face aroganţi şi zgîrciţi, cum succesul ne poate răsturna în abisul înfricoşător al patimilor sufleteşti. Drumul către iubire se îngustează cînd ne uităm spre ceilalţi de la înălţimea vulturilor aflaţi în zbor. Blîndeţea inimii se usucă pe vrejii de dispreţ, de ură şi de trufie, dacă sufletul nu este pregătit să primească reuşita sa cu modestia şi graţia unei flori. Tot ce reuşim pentru noi şi ne aduce energie daca nu avem smerenie, va urma a se întoarce către aceia ce se zbat, încă, în suferinţă şi-n păcat.
Dacă reprimi foamea în timp ce posteşti, foamea se va face tot mai mare. Mintea ta o să viseze mîncăruri gustoase şi alese, mintea o să simtă mirosurile cele mai apetisante chiar şi în somn, pentru ca, în ziua următoare, înebunită de frustrare, să compenseze lipsa ei printr-un dispreţ sfidător faţă de cel ce nu posteşte. Atunci, postul devine prilej de trufie, de exprimare a orgoliului şi a izbînzii trufaşe asupra poftelor. Dar, dincolo de orice, trufia rămîne trufie, iar sentimentul frustrării o confirmă.
Ochii noştri nu sunt concepuţi pentru dispreţ, ci pentru a exprima cu ei chipul iubirii ce se căzneşte să iasă din sufletele noastre. Succesele nu ne sunt date spre a ne înfoia în pene, ca în mantiile statuilor, ci pentru a le transforma în dragoste, în dezvoltare şi în dăruire pentru cei din jur.
Dacă ai reuşit în viaţă, nu te agăţa de nereuşitele altuia, pentru a nu trezi în tine viermele cel aprig al orgoliului şi patima înfumurării. Reuşita este energia iubirii şi a capacităţii tale de acceptare a vieţii, dar ea nu rămîne nemişcată, nu este ca un munte sau ca un ocean. Îngîmfarea şi trufia reuşitei te coboară, încetul cu încetul de pe soclul tău, căci ele desenează pe cerul vieţii tale evenimente specifice lor.
Slăbeşte, bucură-te şi taci! 
Lasă-te de fumat, bucură-te şi taci! 
Curăţă ograda ta, bucură-te de curăţenie şi lasă gunoiul vecinului acolo unde vecinul însuşi l-a pus. Căci între vecin şi gunoiul din curte există o relaţie ascunsă, nişte emoţii pe care nu le cunoşti, sentimente pe care nu le vei bănui vreodată şi cauze ce vor rămîne, poate, pentru totdeauna ascunse minţii şi inimii tale.
Între omul gras şi grăsimea sa există o relaţie ascunsă. O înţelegere. Un secret. Un sentiment neînţeles. O emoţie neconsumată. O dragoste respinsă
Grăsimea este profesorul grasului. 
Viciul este profesorul viciosului.
Şi, în viaţa noastră nu există profesori mai severi decît viciile şi incapacităţile noastre.
Acum stiu, stiu ca orice ura, orice aversiune, orice tinere de minte a răului, orice lipsa de mila, orice lipsa de intelegere, bunavointa, simpatie, orice purtare cu oamenii care nu e la nivelul gratiei si gingasiei unui menuet de Mozart… este un pacat si o spurcaciune; nu numai omorul, ranirea, lovirea, jefuirea, injuratura, alungarea, dar orice vulgaritate, desconsiderarea,orice cautatura rea, orice dispret, orice rea dispozitie este de la diavol si strica totul. Acum stiu, am aflat si eu…”

Parintele Nicolae Steinhardt
https://mymindismyshelterdotcom.wordpress.com/2013/02/26/lasa-gunoiul-vecinului-acolo-unde-vecinul-insusi-l-a-pus/

28 dec. 2015

Rugaciuni de Multumire catre Sfanta Treime

Sfanta Treime
MULTUMESC, SFANTA TREIME, pentru IERTAREA tuturor greselilor mele cele de voie si cele fara de voie, cele cu stiinta si fara de stiinta, cele cu neascultare.
MULTUMESC, SFANTA TREIME, pentru IERTAREA Ta, pentru tot ce ti-am gresit tie in viata asta sau altadata, pentru IUBIREA TA.
MULTUMESC, pentru IERTAREA primita de la toate Puterile Ceresti, pentru tot ce am gresit in viata asta sau altadata, Multumesc, pentru IUBIREA Voastra.
MULTUMESC, pentru IERTAREA pentru tot ce le-am gresit in viata asta sau altadata, IERTARE primita de la toti OAMENII si de la toate vietuitoarele, cu trup sau fara de trup, cu care am interactionat, Multumesc, pentru IUBIREA Voastra.
MULTUMESC, SFANTA TREIME, pentru IERTAREA primita Eu si FAMILIA mea si intreg Neamul meu, Multumesc, pentru IUBIREA Ta.
MULTUMESC, pentru IERTAREA primita de la Viata, Vietuitoare, Plante si Animale, Multumesc, pentru IUBIREA Voastra.
MULTUMESC, pentru IERTAREA primita de la Spiritele Pamantului, ale Apei, Aerului, Focului, Lemnului, Metalelor si ale Ghetii, Multumesc, pentru IUBIREA Voastra.
MULTUMESC, pentru IERTAREA primita de la Iubire, Suflet, Constiinta, Vointa, Gandire, Memorie, Credinta, Multumesc, pentru IUBIREA Voastra.
MULTUMESC, pentru IERTAREA primita de la Sex si Bani, Multumesc, pentru IUBIREA Voastra.
MULTUMESC, pentru IERTAREA primita de la Pamantul care mi-a ingaduit sa ma nasc, Multumesc, pentru IUBIREA Mamei Pamant.
MULTUMESC, pentru IERTAREA primita de la intreg Universul, de la Intreaga CREATIE DIVINA, Multumesc, pentru IUBIREA Voastra !
MULTUMESC, SFANTA TREIME, ca Eu cu Tine UNA Sunt, ca Eu cu Voia Sfintei Treimi UNA Sunt si Eu fac doar voia Sfintei Treimi !
MULTUMESC, pentru ARMONIE, pentru IUBIREA de Sine si pentru IERTAREA de Sine !
AMIN!
Sursa:
Cretu Andreea Nicoleta
Si Asa Si Este Si Aici Si Acum  Si Infinit!
AMIN! AMIN! AMIN!

MULŢUMESC, SFÂNTA TREIME, că în fiecare clipă a vieţii mele şi în fiecare zi, Tu Iţi ţii deschise aripile tale asupra mea şi îmi luminezi Sufletul cu Lumina ta Sfântă, fără ca umbrele întunericului să mă poată împrejmui.
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME, că Tu eşti scutul meu Divin şi puterea mea.
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME, că Lumina Ta este scut şi pavăză împotriva tuturor furtunilor care vin din interiorul sau din exteriorul Sufletului meu.
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME, că Tu eşti eliberatorul lui Dumnezeu, adăpostul şi sanctuarul meu, ajutorul atotprezent în timpuri de nevoie.
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME, pentru că, cu ajutorul Tău nemijlocit, binecuvântez numele Lui Dumnezeu veşnic şi mă închin Lui întotdeauna.
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME, pentru că îmi deschid inima cu milostivenie şi îi iubesc pe Toţi ,astfel încât toate rugăciunile mele şi gândurile şi faptele mele poartă pecetea de milostivire a lui Dumnezeu.
Îţi mulţumesc pentru darul de Lumină extraordinar, care îmi releveaza maiestatea vieţii şi îmi descoperă, în acelaşi timp, şi ceea ce se găseşte în sufletul meu.
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME, pentru că Frumuseţea Iubirii tale Divine îmi încălzeşte inima mea şi pentru că Voia Lui Dumnezeu se împlineşte în viaţa mea, în fiecare nanosecundă a vieţii mele,
Acum,  Aici şi de-Acum şi Pururea şi-n Vecii Vecilor, Amin, precum în CER aşa şi pe Pământ, precum în Suflet, la nivel de Sine, Spirit aşa şi în Trup şi în Plan Material, precum în Vibraţiile Nemateriale aşa şi în Materie.
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME, pentru că, cu Tine alături, toate temerile mele dispar, indiferent de ceea ce se petrece în jurul meu, pentru că ştiu că TOT CEEA CE PRIMESC este de la DUMNEZEU spre BINELE meu Suprem ,
Acum , Aici, în fiecare nanosecundă a vieţii mele, şi de-Acum şi Pururea şi-n Vecii Vecilor, Amin, precum în CER aşa şi pePământ, precum în Suflet, la nivel de Sine, Spirit aşa şi în Trup şi în Plan Material, precum în Vibraţiile nemateriale aşa şi în Materie.
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME, pentru că inima mea Te simte lângă ea şi credinţa mea în Dumnezeu creşte şi mă ajută să văd Divina atotputernicie a Luminii, care mă susţine.
MULŢUMESC,  SFÂNTĂ TREIME, pentru că merg prin viaţă, în mijlocul furtunilor sau al curcubeelor, cu un strigat de bucurie, cântând în inima cântul de milostivire a Lui Dumnezeu.
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME, pentru că glasul meu şi Sufletul meu şi întreaga mea Fiinţă, cântă cântul meu de iubire Divină.
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME, pentru că simt şi merg pe CALEA MEA DESCHISĂ CĂTRE LUMINĂ, fără a exista piedici, pentru că Tu cu mine Eşti şi Sfânta Treime mă ţine în braţe.
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME, pentru că Sufletul meu se bucură de prezenţa îngerilor şi Aici, pe Pământ, că am susţinerea perfectă din partea Sfintei Treimi, a Cerului, a Tuturor Sfinţilor, a tuturor Cetelor de Îngeri, a tuturor Fiinţelor , a Bătrânilor, a tuturor Maeştrilor Spirituali din Tot ce-i creat de Dumnezeu, a tuturor sufletelor cu trup şi fără de trup din Creaţia Divină , în tot ce întreprind mereu, în fiecare clipă !
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME, pentru că faci posibil şi împlineşti tot ce pare imposibil, spre BINELE meu Suprem , în deplină armonie cu Planul Divin ce-mi guvernează Fiinţa,
Acum , Aici, în fiecare nanosecundă a vieţii mele, şi de-Acum şi Pururea şi-n Vecii Vecilor, Amin, precum în CER aşa şi pe Pământ, precum în Suflet, la nivel de Sine, Spirit aşa şi în Trup şi în Plan Material, precum în Vibraţiile Nemateriale aşa şi în Materie.
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME, pentru că întăreşti gândurile mele, simţirile şi trăirile, cu viziuni de Divină energie pozitivă, că-mi deschizi Sufletul către LUMINA INFINITĂ DIVINĂ, SURSA IUBIRII, ADEVĂRULUI , VIEŢII ŞI A CUNOAŞTERII INFINTE .
MULTUMESC, SFÂNTĂ TREIME, pentru creşterea în Lumină din viaţa mea.
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME, pentru că, cu ajutorul Tău nemijlocit, AM TOTALĂ ÎNCREDERE în mine, în viziunile şi visele mele.
MULŢUMESC,  SFÂNTĂ TREIME, pentru că, cu ajutorul Tău nemijlocit, îmi manifest înţelepciunea Iubirii Divine şi manifest miracole vindecătoare şi transformatoare Divine în viaţa mea şi a celor din jurul meu, a tuturor sufletelor cu trup şi fără de trup, trimise în calea mea de către Dumnezeu, în ordinea, echilibrul şi armonia stabilite de EL, pentru a le ajută şi pentru a mă ajuta.
MULŢUMESC, SFÂNTĂ TREIME pentru că înţeleg , simt, ştiu că, atunci când sunt Una cu Dumnezeu, orice este posibil.
O, Lumină pură a Dumnezeului nostru, TATĂ CERESC AL CELOR CREATE ŞI NECREATE, Iţi Mulţumesc pentru că Eşti îngerul meu păzitor!
Si Asa Si Este Si Aici Si Acum Si Infinit!
Amin! Amin! Amin!
Sursa:
Internet – Autor Necunoscut

Sa Va Fie De Folos! Va Iubesc Pe Toti!

Pace, Lumina, Iubire, Compasiune, Serenitate si Binecuvantari Divine Tuturor!

Dida Aurelia
Sfanta Treime
 https://didaaurelia444.wordpress.com/2015/11/25/rugaciuni-de-multumire-catre-sfanta-treime/

21 dec. 2015

10 boli cu transmitere spirituală

 

 

 

1. Spiritualitatea de tip “fast-food”: Amestecaţi spiritualitatea cu o cultură occidentală care promovează viteza, multitasking-ul şi recompensarea imediată şi veţi obţine probabil o spiritualitate “fast-food”. Ea provine din fantezia noastră, comună şi de înţeles, că eliberarea de suferinţa umană poate fi un proces rapid şi uşor. Totuşi, un lucru este clar: transformarea spirituală nu poate fi obţinută dintr-o dată.

2. Falsa spiritualitate: Este tendinţa de a umbla, a te îmbrăca şi a acţiona aşa cum ne imaginăm că ar face o persoană spirituală. Dar aceasta este doar o imitaţie a realizării spirituale autentice, precum sunt produsele contrafăcute vândute ieftin pe la colţul străzii.

3. Motivaţie confuză: Deşi dorinţa noastră de evoluţie spirituală poate fi autentică, ea este deseori amestecată cu motivaţii mai pământeşti, cum ar fi dorinţa de a te simţi iubit, dorinţa de a fi legat de cineva, nevoia de a-ţi umple goliciunea sufletească, credinţa că drumul spiritual îţi va alunga orice durere şi ambiţia spirituală, adică dorinţa de a fi cineva “special”, mai grozav ca alţii.

4. Identificarea cu experienţele spirituale: În această boală ego-ul îşi asumă meritul experienţei spirituale şi începem să credem că noi suntem întruchiparea iluminării. De obicei, fenomenul nu durează la nesfârşit, dar tinde să se prelungească la cei care se consideră persoane iluminate sau care au statutul de învăţători spirituali.

5. Ego-ul spiritualizat: Boala apare când structura profundă a personalităţii este profund pătrunsă de concepţii şi idei spirituale. Ego-ul se retrage la adăpost sub această carapace “spirituală”, ceea ce îl face impenetrabil la critici, sfaturi, feedback, stimuli proaspeţi. Ne blocăm creşterea spirituală reală tocmai în numele ideilor noastre îndelung elaborate, dar pietrificate, despre spiritualitate.

6. Producerea pe bandă rulantă de maeştri spirituali: La ora actuală există numeroase şcoli şi tradiţii spirituale la modă care îi fac pe discipoli să creadă că ei se află la un înalt nivel de iluminare spirituală, lucru departe de a fi adevărat. Totul se produce conform reţetei: primeşte lumina, trăieşte experienţa mistică şi – gata! – eşti iluminat şi pregătit să-i iluminezi şi pe alţii în acelaşi mod. Problema nu este că astfel de oameni predau lecţii despre spiritualitate, ci că ei se cred a fi ajuns deja maeştri.

7. Orgoliul spiritual: După ani de eforturi, practicantul atinge un anumit nivel real de înţelepciune, ceea ce îi stimulează mândria, sentimentul de “superioritate spirituală”. Boala se manifestă sub forma gândurilor de genul “sunt mai bun, mai înţelept şi deasupra celorlalţi, fiindcă eu sunt un om spiritual.”

8. Mintea colectivă: Cunoscută şi sub numele de gândire de grup, mentalitate de sectă sau boală de ashram, este un virus insidios al dependenţei. Într-un grup spiritual se fac convenienţe subtile şi inconştiente despre cum ar fi corect să gândeşti, să umbli, să te îmbraci, să acţionezi. Indivizii şi grupurile infectate cu acest virus resping persoanele, atitudinile şi circumstanţele care nu se conformează regulilor nescrise ale grupului.

9. Complexul “poporului ales”: Acest complex de superioritate nu aparţine exclusiv evreilor. Este credinţa că “Grupul nostru este mai evoluat spiritual, mai puternic, mai iluminat, pur şi simplu, mai bun decât orice alt grup”. Acest crez maladiv nu trebuie confundat cu recunoaşterea faptului că ai găsit calea cea mai bună pentru tine, adică învăţătorul spiritual sau comunitatea potrivită ţie!

10. Virusul mortal – “Am ajuns!”: Această boală este terminală, mortală pentru evoluţia noastră spirituală. Este vorba de credinţa că “am ajuns” la scopul final al căii spirituale. Din momentul în care credem că nu mai este nimic de atins, progresul spiritual şi orice dezvoltare ulterioară încetează.

În dobândirea discernământului pe calea spirituală este important să ne descoperim bolile ego-ului şi autoînşelării, al căror morb îl avem cu toţii. Atunci avem nevoie, mai mult decât oricând, de simţul umorului şi sprijinul prietenilor spirituali veritabili. Când înfruntăm obstacolele de pe cale, pot interveni şi clipe când cădem în disperare şi ne scade stima de sine, sau ne pierdem credinţa în disciplina pe care o urmăm. Totuşi, trebuie să ne păstrăm credinţa în noi înşine şi în ceilalţi ca să putem realiza ceva important pe lume.

 Sursa: primit pe email

18 dec. 2015

Ierarhia nivelurilor de constiinta

nivele de constiinta
In cartea sa, “Putere vs. Forta”, David R. Hawkins ne prezinta o ierarhie a nivelurilor de constiinta umana. Cu ajutorul acestei paradigme o sa va fie foarte usor sa va dati seama la ce etapa va situati in acest moment in functie de situatia  vietii dumneavoastra.
De la cel mai scazut nivel al constiintei, pana la cel mai inalt acestea sunt: rusine, vinovatie, apatie, durere, teama, dorinta, furie, mandrie, curaj, neutralitate, vointa, acceptare, ratiune, dragoste, bucurie, pace si iluminare.
Cu toate ca putem oscila intre aceste niveluri, pentru fiecare dintre noi exista o stare a constiintei predominanta. In cazul in care citesti acest articol, probabil va aflati la nivelul curajului pentru ca, in cazul in care va aflati la un nivel inferior, nu v-ar interesa intr-un mod constinent dezvoltarea spirituala si personala.
Vom analiza fiecare nivel, in ordine, axandu-ne cel mai mult pe cele curaj si motivatie, deoarece acesta este locul ocupat de majoritatea dintre noi. Hawkins defineste aceasta ierarhie ca fiind o scara logaritmica, astfel existant mult mai putine persoane din ce in ce urcam la nivelurile mai mari. Un salt la un nivel superior al constiintei va poate aduce schimbari enorme in viata dumneavoastra.

Rusine – Esti la un pas de moarte. Gandurile suicidale iti trec prin minte in cadrul acestei etape. Aceasta este o etapa in care ura este direct indreptata catre tine insuti.
Vinovatie – Un pas mai in fata intalnim vinovatia. Aceasta nu este cu mult diferita de rusine si inca ar putea exista ganduri suicidale. Te privesti ca fiind un pacatos si te afli in imposibilitatea de a te ierta pentru greselile trecutului.
Apatie – Sentimentul lipsei de speranta sau pozitia victimei sunt caracteristicile acestui nivel. Starea de neajutorare invatata. Multe persoane fara adapost se afla in acest stadiu.
Suparare – O stare de pierderi si tristete perpetua. Este posibil ca aceasta stare sa rezulta in urma pierderii unei persoane foarte dragi din viata ta. Drepresie. Un nivel mai inalt decat apatia, din moment ce la acest nivel incepi sa scapi usor, usor de amorteala.
Frica – La acest nivel lumea este privita ca fiind periculoasa si nesigura. Paranoia. De obicei, veti avea nevoie de ajutor pentru a depasi acest nivel. In cazul in care nu-l veti primi, veti ramane blocati o buna perioada de timp aici.
Dorinta -  A nu se confunda cu stabilirea si dorinta de atingere a scopurilor. Acesta este nivelul dependentei, poftelor, banilor, aprobarii, puterii si al faimei. Acesta este nivelul materialismului. Acesta este nivelul sexului, fumatului, bauturii si al drogurilor.
Furie – nivelul ridicat al frustrarii interioare, adesea provocat de neindeplinirea dorintelor intalnite la un nivel inferior. Acest nivel va poate impinge sa actionati spre a trece la un nivel ridicat al constiintei, sau va poate face sa ramaneti blocat la acest stadiu, plini de ura.
Mandrie – Acesta este primul nivel la care incepi sa te simti bine, cu toate ca este un sentiment fals. Acest sentiment este dependent de circumstantele externe, deci este vulnerabil. Mandria poate conduce mase intregi de oameni catre nationalism, rasism si catre razboaie religioase. Aceasta este o stare irationala incunuata de neacceptarea realitatii si de comportament defensiv. Fundamentalismul religios este intalnit la acest nivel. Ai devenit atat de strans legat de propriile convingeri incat, atunci cand acestea-ti sunt atacate, privesti situatia ca fiind un atac personal.
Curajul – Primul nivel al puterii autentice. Aceasta este etapa in care incepi sa privesti viata ca fiind provocatoare si interesanta in loc sa o privesti ca fiind coplesitoare. In interiorul tau se va strani o dorinta de dezvoltare personala, cu toate ca la acest nivel o veti denumi educatie, avansare in cariera, dobandire de aptitudini, etc. Incepi sa privesti viitorul ca fiind o imbunatatire radicala a trecutului in loc sa crezi ca lucrurile vor ramane la fel.
Neutralitate – Acest nivel este caracterizat de expresia “traieste si lasa-i sa traiasca”. Persoanele aflate la acest stadiu sunt flexibile, relaxate si lipsite de atasament. Indiferent ce se intampla tu mergi inainte. Nu ai nimic de demonstrat. Te simti in siguranta si te intelegi bine cu toata lumea. Ai grija de propriile tale nevoi dar nu te straduiesti prea mult.
Vointa si  Disciplina -  Traiesti in conditii de siguranta si incepi sa-ti utilizezi mult mai eficient energia. Nu te mai multumeste traiul de azi pe maine. Te gandesti cum sa-ti manageriezi mult mai eficient timpul si esti mult mai concentrat asupra lucrurilor pe care le ignorai la statiul anterior. Acesta este nivelul dezvoltarii vointei si disciplinei. Aceasta este etapa in care constiinta dumneavoastra devine mult mai organizata si disciplinata.
Acceptare – Acum o schimbare puternica se petrece si va treziti in fata posibilitatii de a trai intr-un mod proactiv. Ai devenit competent la nivelul anterior si doresti sa te folosesti de ceea ce ai acumulat pana acum. Hawkins utilizeaza termenul de acceptare cu sensul de acceptare a responsabilitatii pe care o avem pe lumea aceasta. Aceasta este etapa in care ne putem schimba viata la 180 de grade. Ne putem schimba cariera, dieta, obiceiurile, valorile. Incepi sa privesti viata intr-un mod mult mai clar, in ansamblul sau.
Ratiune – La acest nivel o persoana incepe sa transceada toate aspectele emotionale ale nivelelor inferioare si incepe sa gandeasca intr-un mod clar si rational. Hawkins defineste acest nivel ca fiind cel al medicinei si al stiintei. Disciplina si proactivitatea devin abilitatile tale naturale. Acesta este nivelul la care au excelat cel mai bine Einstein si Freud.
Dragoste – Hawkins nu se refera aici la sentimentul de iubire ce apare intr-o relatie sentimentala. Acesta se refera la iubirea neconditionata, la permanenta intelegere a conexiunii cu tot ceea ce exista. Acesta este nivelul la care compasiunea infloreste cu adevarat in viata ta. La acest nivel, toate motivele tale interioare nu tin de domeniul ego-ului. Acesta este nivelul la care iti dedici viata pentru a-i ajuta pe cei din jurul tau, iti dedici viata ajutand umanitatea. Ghandi, Maica Tereza sau Dr. Albert Schweitzer sun oamenii care se regasesc in cadrul acestui nivel de constiinta. De asemenea, la acest nivel esti ghidat de o forta mult mai mare decat tine.  Intervine un sentiment de eliberare si intuitia ta devine extrem de puternica. Hawkins sustine ca acest nivel este atins numai de o singura persoana din 250 in timpul intregii lor vieti.
Bucurie – O stare de fericire interioara de nezdruncinat. Eckhart Tolle descrie aceasta stare in cartea sa “Puterea Prezentului”. Acesta este nivelul unor sfinti si ale unor invatatori spirituali avansati. Doar fiind in jurul acestor oameni te face sa te simti incredibil. La acest nivel, este ghidat de sincronicitate si intuitie. Nu mai este necesar sa-ti stabilesti obiective si sa-ti faci planuri detaliate, expanisunea constiintei permitandu-ti sa functionezi la un nivel mult mai mare. O experiente “aproape de moarte” te poate avansa temporar la acest nivel.
Pace – Transcendenta totala. Hawkins sustine ca acest nivel este atins de o singura persoana dintr-un numar de 10 milioane.
Iluminarea – Cel mai inalt nivel al constiintei umane, unde umanitatea se imbina cu divinitatea. Nivelul lui Krishna, Buda si Iisus. Doar gandindu-ne la acesti oameni ne poate ridica nivelul de constiinta.
Cu siguranta aceste nivele sunt demne de reflectia dumneavoastra. Nu numai oamenii, ci si obiecte, evenimente si societati intregi pot fi clasificate in functie de aceste niveluri. In propria dumneavoastra viata veti observa ca anumite aspecte se afla la niveluri diferite. De exemplu te-ai putea afla la nivelul neutralitatii dar in continuare sa fii tras in jos de viciul fumatului, care se afla la nivelul dorintei. Trebuie sa retinem ca nivelurile inferioare pe care le gasiti in interiorul dumneavoastra reprezinta o mica piedica in atingerea unor niveluri mai intalte ale constiintei.
http://www.e-dimineata.ro/ierarhia-nivelurilor-de-constiinta/

Jane Fonda: ”Atâta vreme cât aveţi o locuinţă și suficienți bani pentru hrană, îmbrăcăminte și utilități, staţi foarte bine. Ar trebui să fiți fericiţi”

jane-fonda



Iată ce ne învață Jane Fonda…
”După ce aţi trecut de 60 de ani, pentru că nu mai aveţi foarte mulţi ani în față și pentru că nu puteţi lua cu voi nimic atunci cînd vă duceţi, n-are rost să mai fiţi preocupaţi să economisiți.
Aşadar, cheltuiți banii pe care i-ați pus deoparte, faceți excursii, cumpărați ce vă face plăcere și dăruiți ce vă puteți permite.
Nu vă gîndiţi să lăsaţi chiar tot ce-ați agonisit copiilor și nepoților, pentru că, nu-i așa? nu vreţi să-i transformați în nişte paraziţi care aşteaptă cu nerăbdare ziua în care veţi muri.
Nu vă faceți griji despre ce-o să se întîmple cu ei sau cum veţi fi pomeniți, pentru că atunci cînd ne întoarcem în țărână nu mai auzim nici laudele și nici criticile.
Timpul în care v-ați bucurat de viaţa pe pămînt și de bunurile pe care le-ați agonisit cu atîta trudă se va sfîrşi.
Nu vă frăm îtați prea mult în legătură cu copiii, pentru că și ei au destinul lor și or să-și găsească, cu siguranţa, drumul în viaţă .
Nu fiți sclavul copiilor voștri! Țineți legătura cu ei, iubiți-i, ajutați-i când au nevoie, dar în același timp, bucurați-vă cât mai puteți de banii pe care i-ați strâns.
Viața înseamnă mai mult decît muncă . Pensionați-vă cât de devreme puteți și bucurați-vă de viaţă.
Nu așteptați prea multe de la copiii voștri. Majoritatea își iubesc părinții, dar vor fi prea ocupați cu serviciul și alte angajamente ca să le fie de prea mare ajutor .
Există însă și copii nepăsători , care s-ar putea să înceapă să se certe pe bunurile voastre cât sunteţi încă în viaţă și chiar să-și dorească să muriți mai repede, ca să vă poată moșteni casa și bunurile.
În general, copiii cred că li se cuvine să capete tot ce posedați, în timp ce voi n-aveți niciun drept să vă atingeți de banii lor .
Prin urmare, după vîrsta de 50-60 de ani, nu vă mai risipiți energia și nu vă mai periclitați sănătatea în schimbul unei averi și mai mari, muncind până intraţi în mormînt . S-ar putea ca banii voștri să n-aibă nicio valoare în fața doamnei cu coasa.
Cînd să ne oprim să mai facem bani? Cât înseamnă destul? O sută de mii? Un milion? Zece milioane?
De pe zecile de hectare de teren pe care le posedaţi mîncaţi cîtăva legume și o jumătate de pîine pe zi; din cele trei case pe care le-ați construit, n-aveţi practic nevoie decît de câțiva metri pătraţi: un dormitor, o cameră de zi, o baie și o bucătărie. Atîta vreme cât aveţi o locuinţă și suficienți bani pentru hrană, îmbrăcăminte și utilități, staţi foarte bine. Ar trebui să fiți fericiţi.
Fiecare familie are problemele ei, indiferent de statutul social . Nu vă mai comparați cu alţii în ceea ce priveşte potența financiară.
Renunțați la competiția cine are mai multe posesiuni sau ai cui copii sunt mai dotaţi … material și se plimbă mai mult prin baruri sau prin străinătate.
Mai degrabă puneţi în balanță cine are mai mult timp liber, cine este mai fericit, mai sănătos și mai longeviv.
Nu vă frământați în legătură cu lucrurile pe care nu le puteți schimba . Nu ajută la nimic, iar o stare psihică proastă vă poate îmbolnăvi. Creaţi-vă o stare permanentă de bine și identificați ce vă face fericiţi.
Atîta timp cât sunteţi sănătoşi și bine dispuşi, vă veţi face planuri și veţi aștepta cu nerăbdare ziua următoare.
O zi din viaţă fără un moment de bucurie este o zi pierdută . O zi care aduce un moment de bucurie este o zi câștigată. Un suflet optimist vindecă boala mai repede. Iar un suflet fericit nici nu are ce vindeca, pentru că nu cunoaște boala…
Păstrați-vă o stare de spirit pozitivă, faceți mișcare în fiecare zi, întotdeauna afară, la soare, mâncați multe alimente care conțin vitamine și minerale, și veți avea toate șansele să mai trăiți 30-40 de ani în deplină sănătate și vigoare.
Bucurați-vă de ceea ce aveți și de tot ce vă înconjoară.
Și nu uitați de prieteni. Ei sunt una din bogățiile vieții .
Faceți-vă prieteni trainici, respectând câteva reguli simple: Ascultați-i fără să-i întrerupeți; vorbiți-le fără să le reproșați ceva; faceți-le daruri fără să le pretindeți ceva în schimb; răspundeți-le fără să-i contraziceți; iertați-i fără să-i pedepsiți; promiteți-le fără să uitați.
Așa, nu veți fi niciodată singuri.
Vă doresc o viață lungă și împlinită!”
http://oficialmedia.com/jane-fonda-atata-vreme-cat-aveti-o-locuinta-si-suficienti-bani-pentru-hrana-imbracaminte-si-utilitati-stati-foarte-bine-ar-trebui-sa-fiti-fericiti/

16 dec. 2015

Canoane de rugăciuni pentru diferite trebuinţe

Imagini pentru rugaciuni pentru copii

Aceste canoane de rugăciuni se recomandă a fi făcute unul o dată şi numai cu binecuvântarea şi sfatul părintelui duhovnic. Acolo unde nu este trecut cât timp se citeşte un acatist, rugăciune etc, înseamnă ca trebuie cerută binecuvântarea duhovnicului, căci numai duhovnicul ştie puterea fiecăruia dintre noi.
1. Pentru boală:
• Luni, Miercuri, Vineri - Ac. Sf. Acoperământ;   
• Marţi, Joi, Sâmbătă - Ac Sf. Muc. Pantelimon;
2. Pentru serviciu:
• Psalmii 37, 67, 50, 142
• Luni, Miercuri, Vineri - Ac. Sf. Muc. Mina   
• Marţi, Joi, Sâmbătă: Acatistul Buneivestiri    
• Seara - Paraclisul Maicii Domnului    
• Psaltirea o data   
3. Pentru reuşită la proces:
• 40 de zile - Ac. Sf. Muc. Mina (zilnic)   
• Psaltirea de 3 ori (în aceste 40 zile)   
4. Pentru plecarea în străinătate:
• Luni, Miercuri, Vineri - Ac. Sf. Muc. Mina   
• Marţi, Joi, Sâmbătă - Acatistul Buneivestiri   
5. Pentru patima beţiei:
• 40 de zile - Ac. Sf. Muc. Mina   
• Psalmii 37,  67, 50, 142
• Miercuri, Vineri - post: Anafura şi Aghiazmă
6. Pentru împăcarea în familie:
• 40 zile - Ac. Sf. Muc. Mina   
• Luni, Miercuri, Vineri - Ac. Sfânt Acoperământ
• Psaltirea de 3 ori (in aceste 40 zile)
7. Pentru cununie:
• Luni, Miercuri, Vineri - Ac. Sf. Ier. Nicolae
• Marţi, Joi, Sâmbătă - Acatistul Sf. Ier. Spiridon
8. Pentru concubinaj:
• 80 de zile - Ac. Sf. Muc. Mina (seara şi dimineaţa)   
• 7 Psaltiri (în aceste 80 zile)
• Luni, Marţi, Joi, Sâmbătă: Ac. SI: Ier. Spiridon
9. Pentru hoţie:
• 80 de zile - Ac. Sf. Muc. Mina (seara şi dimineaţa)   
• 7 Psaltiri (in aceste 80 zile)
10. Pentru boală:
• Luni, Marţi - Acatistul Sf. Ioan Botezătorul
• Miercuri, Vineri - Ac. Sfântului Acoperământ
• Joi, Sâmbătă - Acatistul Sf. Ier. Spiridon
11. Pentru zămislirea de prunci:
• Luni - Acatistul Sf. Ioan Botezătorul
• Marţi, Joi - Acatistul Sf  ler. Spiridon
• Miercuri, Vineri - Ac. Sfântului Acoperământ
• Sâmbătă, Duminică - Ac. Sf. Muc. Pantelimon
• 40 de zile - Acatistul Sf. Părinţi Ioachim şi Ana
12. Pentru dezlegarea graiului:
• Luni, Miercuri, Vineri - Ac. Sf. Ioan Botezătorul
• Marţi, Joi, Sâmbătă, Duminică - Ac, Sf. Ier. Spiridon
13. Pentru luminarea mintii:
• Psalmii 37. 67, 50,142
• Luni, Miercuri, Vineri - Ac. Sf. Muc. Mina   
• Acatistul Sfântului Acoperământ (zilnic)
• Paraclisul Maicii Domnului (zilnic)   
14. Pentru liniştea copilului:
• Acatistul Sfântului Acoperământ (zilnic)
• Miercuri, Vineri - Ac. Sf. Muc. Mina   
• Marţi, Sâmbătă - Acatistul Buneivestiri   
15. Pentru izbăvirea de pagubă şi necaz:
• 40 de zile - Ac. Sf. Muc. Mina (seara şi dimineaţa)   
• Psaltirea de 3 ori (in aceste 40 de zile)
• Marţi, Joi, Sâmbătă, Duminică - Acatistul Sf. Ier.  Spiridon
16. Pentru întoarcerea acasă:
• 40 de zile - Psaltirea de 3 ori
• Acatistul Sf. Muc. Mina (zilnic)   
• Luni, Miercuri, Vineri - Acatistul Buneivestiri   
17. Pentru întărirea credinţei şi luminarea minţii:
• Marţi, Joi, Sâmbătă – Acatistul Sf.. Ier. Spiridon
18. Pentru cereri:
• Luni, Miercuri, Vineri - Acatistul Sf. Ier. Spiridon
• Paraclisul Maicii Domnului (seara)   
• Psalmii 37 ,67, 50, 142 (zilnic)
• Anafură şi Aghiazmă Mică (zilnic)
19. Pentru sporul casei:
• Luni, Marţi, Joi, Sâmbătă - Acatistul Sf. Ier. Spiridon
• Paraclisul Maicii Domnului (seara)   
• Miercuri, Vineri - post (dimineaţa Anafură şi Aghiazmă)
• Sâmbătă o pâine şi o lumânare la Biserică
20. Pentru femeia gravidă:
• Luni, Miercuri, Vineri - Ac. Sf. Muc. Pantelimon
• Marţi, Joi, Sâmbătă - Ac. Sf. Stelian
• Acatistul Sfântului Acoperământ (zilnic)
• O dată pe lună (timp de 3 luni) - Sfânta împărtăşanie
21. Pentru demonizaţi:
• Luni, Miercuri - Ac. Sf. Ioan Botezătorul
• Marţi, Joi - Ac. Sf. Ier, Spiridon
• Miercuri, Vineri - Ac. Sfântului Acoperământ
• Sâmbătă, Duminică - Ac. Sf. Muc. Pantelimon
• Psalmii 37, 67, 50,142 (zilnic)
• Ulei de la Sfântul Maslu în mâncare; Anafură şi Aghiazmă
• O data la 3 săptămâni - Sfânta împărtăşanie
22. Pentru gând bun de cununie:
• de 3 ori in perioada 40 de zile - Ac, Sfântului Acoperământ şi
                                                               Paraclisul Maicii Domnului   
23. Pentru ferirea de rele:
• 40 de zile - Psaltirea de 3 ori  
• Zilnic - Acatistul Sfântului Acoperământ
24. Pentru morţi. hrană şi lumină:
• Canonul de Pocăinţă al Domnului Iisus Hristos
 • lumânare şi o pâine la Biserică
25. Pentru soacră:
• 40 de zile - Ac. Sf. Ier. Spiridon (zilnic)
• Miercuri, Vineri - Ac. Sf. Muc. Mina   
• Psalmii 37, 67, 50, 142 zilnic
• Psaltirea de 3 ori (in aceste 40 de zile)
26. Pentru concubinaj cu străini:
• 80 de zile - Ac. Sf.  Muc. Mina (seara şi dimineaţa)   
• Luni, Marţi, Joi, Sâmbătă - Ac. Sf. Ier. Spiridon
• Psalmii 37, 67, 50, 142 (zilnic)
• Paraclisul Maicii Domnului (zilnic)   
• în 120 de zile – Psaltirea de 12 ori
27. Pentru cununie grabnică:
• Psalmii 37, 67, 50, 142
• Psaltirea de 3 ori
• Luni. Miercuri, Vineri - Ac. Sf.  Ier. Nicolae
• Marţi, Joi, Sâmbătă: Ac. Sf. Ier. Spiridon
• Sâmbătă şi Duminică - Ac. Buneivestiri   
28. Canon de mulţumire:
• 40 de zile - Paraclisul Maicii Domnului (zilnic)   
• Sâmbăta - o pâine şi o lumânare la Biserică
29. Pentru boala psihică:
• Ac. Sf. Muc. Pantelimon (zilnic)
• Luni. Miercuri, Vineri - Ac. Sfântului Acoperământ
• Sâmbătă, Duminică - Ac. Sf.  Ier. Spiridon
30. Canon de mulţumire:
• Tatăl nostru, Crezul, Psalmul 50
• Canon de pocăinţă al Domnului nostru Iisus Hristos
• Duminica la Biserica - Anafură şi Aghiazmă
• în cele 4 posturi de peste an - mâncare de post
31. Boală de epilepsie:
• Luni, Marţi - Ac. Sf . Ioan Botezătorul
• Miercuri, Vineri - Ac. Sfântului Acoperământ
• Sâmbătă, Duminică - Ac. Sf. Muc. Pantelimon
• O dată pe lună timp de un an - Sfânta Împărtăşanie.
 http://www.lavrentie-sovre.eu/Canoane,%20rugaciuni/Canoane_de_rugaciuni.htm