18 mar. 2014

Curs de desen cu emisfera dreapta - Cluj, 27 martie

Va recomand acest curs pentru ca eu l-am facut. Am avut si am o satisfactie imensa. De cate ori am ocazia, arat lucrarile realizate de mine si fata mea Maria. Povestesc mereu despre aceasta experienta extraordinara oferita de Iudita. Ne-am hotarat sa facem un mini-concediu activ si a fost superb...Din acest motiv am facut cursul la Brasov si nu in Bucuresti )unde era mai aproare de casa).

Poza de grup cu Iudita la Brasov in martie 2012
             Eu si cateva din desele realizate care demonstreaza evolutia mea artistica in cateva zile.
                          Fata mea Maria cu cateva din operele ei de arta (de la stanga la dreapta)
Va recomand acest curs pentru ca eu l-am facut.

Ce se intampla daca faci acest curs??
- Din privitor devii creator
- Ti se schimba perspectiva de a vedea
- Devii sensibil la detalii
- Reusesti sa te cunosti mai bine
- Vei reusi sa cunosti senzatia de “atemporalitate”
- Vei reusi sa faci liniste in mintea ta

CAUTAREA FERICIRII SI DESENUL CU EMISFERA DREAPTA
E foarte important sa ne stim bucura de viata nu doar sa o traim.Pentru asta avem nevoie sa ne gasim o preocupare creativa prin care sa reusim sa ne exprimam trairile.O astfel de preocupare este desenul si pictura.Desenul cu emisfera dreapta este o cale spre a reusi sa-ti realizezi un asemenea vis, de a reusi sa exprimi prin linii si culoare trairile tale, chiar sa devii un veritabil artist.
Un exemplu viu pentru aceste afirmatii este persoana mea. Am cautat ani de zile starea in care mintea se linisteste, nu mai vocifereaza. Nu reuseam sa ajung la acea stare prin nici un mijloc. Pana ce Universul mi-a scos in cale prin intermediul unei bune prietene (multumesc Cristina) aceasta metoda de desen cu emisfera dreapta. Dupa 4 zile de curs am reusit sa fac liniste… si sa desenez. A fost un moment de cotitura in viata mea. Asta vreau sa va invat si pe voi.Sa desenati si sa faceti liniste in minte. Daca eu am reusit si voi puteti. Dovada sunt desenele mele de acum doi ani….. si portofoliul meu de astazi .
In decursul celor patru zile de curs toti participantii reusesc sa traiasca acea stare de bine. Ulterior vor reusi sa readuca in viata lor acea liniste, ori de cate ori simt nevoia, sa readuca in viata lor candoarea copilariei si vor incepe sa coboare mai adanc in procesul autocunoasterii. Prin performanta celei de a patra zile in care iti vei desena autoportretul, ajungi mai aproape de sinele tau, vei reusi sa darami niste ziduri pe care le-ai construit de-a lungul anilor in jurul tau.
Avantajul modului emisfereri drepte( care este pasiva, sintetizeaza, are vedere de ansamblu, creatoare, intuitiva) este ca ea te elibereaza de sub stapanirea emisferei stangi (care este rationala , concreta, orientata in timp, lineara).Starea de bine vine din faptul ca reusim sa facem emisfera stanga sa se odihneasca sa “taca” si pentru o perioada e liniste. Atingem o stare similara cu meditatia, o stare de constiinta modificata asemanatoare chiar cu starea indusa de alcool sau droguri.
Iata cateva caracteristici ale modului de emisfera dreapta;
- Ai senzatia ca timpul sta in loc, nu percepi trecerea lui
- Nu simti nevoia sa folosesti cuvinte. Percepi sunetele dar nu intelegi cuvintele, daca cineva iti vorbeste ti se pare un efort sa-l intelegi
-Esti focusat, atent, te simti una cu cea ce faci
- Esti increzator
- Nu mai gandesti in cuvinte ci in imagini
- Cand iesi din modul de emisfera dreapta te simti odihnitInformatii suplimentarea
http://cursdedesen.blogspot.ro/
http://www.desencuemisferadreapta.ro/
Telefon 0744616651

https://www.facebook.com/events/1392735077666900/?ref_newsfeed_story_type=regular

Niciun comentariu: