18 mar. 2014

Stii care sunt cele sapte nivele de energie?


                     
Lista de simptome este lunga, in momentul in care incepe sa iti scada cantitatea de energie, primul lucru care apare este ca incepi sa stranuti mai des.
Un alt simptom este ca incepi sa gandesti negativ. Cand ai energie suficienta orice lucru din jurul tau il gandesti pozitiv. Orice ti s-ar intampla, tu iei partea buna din acel lucru. Din momentul in care incepi sa pierzi energie incepi sa vezi partile rele.
Apoi incepi sa ai probleme cu memoria si cu somnul. Parca mintea devine greoaie si apare o nevoie din ce in ce mai frecventa de somn. Dar nici somnul nu te odihneste si cand te trezesti esti iar obosit.
Se produce un cerc vicios.
Oboseala te conduce la gandire negativa. Gandirea negativa iti scade energia si te simti obosit.
Ai doua variante sa rupi cercul vicios. Ori sa iti modifici gandirea, ori sa faci rost de energie mai multa.
Azi o sa iti explic cum sa faci rost de energie mai multa.
De ce iti lipseste tot timpul energia de care ai nevoie? (cauze)
Te simti obosit din cauza ca organismul tau nu mai are combustibil, nu mai ai energie.
Lipsa de energie are niste cauze pe care le ignori sau nu le consideri suficient de importante ca sa te gandesti la ele. Primele din aceste cauze sunt cele de mai jos.
    Alimentatia lipsita de substante nutritive
    Lipsa de odihna corecta
    Lipsa de oxigen suficient (poluarea aerului)
 Dar unde sunt celelalte minerale de care o planta are nevoie ca sa fie complet dezvoltata si de care tu ai nevoie sa le asimilezi in organism?
Unde este magneziul, fierul, zincul, carbonul, cuprul, manganul, siliciul?
Ce se poate intampla rau daca nu am energie ? (efecte negative in viata ta)
In afara de efectele negative asupra sanatatii tale, lipsa de energie are o stransa legatura cu puterea ta de a gandi si cu emotiile tale.
In momentul in care ai energie mintea ta devine clara si esti creativ. Dar pune sa fie creativ un om obosit. Eu cand sunt obosit nu lucrez nimic cu eficienta. Parca scriu de 3 ori un lucru ca sa fie bun, iar cand sunt odihnit imi merge din prima incercare.
Sunt convins ca ai observat si tu aceasta regula. Poate ca nu i-ai dat asa mare importanta. Pentru mine,  scopul principal este acumularea de energie.
Sunt sapte tipuri de energie pe care le acumulez ca sa am o viata asa cum mi-o doresc. Exista sapte tipuri de energie in univers si eu le vreau pe toate. In general, oamenii simt doar cateva din aceste sapte tipuri de energie si se multumesc cu acele tipuri. Pe mine ma intereseaza toate sapte.
Primul tip de energie este energia pamantului – energie fizica si vitala
Aceasta energie o acumulez prin alimentatie, odihna si respiratie corecta. Efectul pozitiv al acestei acumulari de energie de acest tip se manifesta asupra emotiilor de incredere in sine, de optimism, de hotarare si fermitate. Cand ai suficienta energie din acest tip pur si simplu nu abandonezi nimic din ceea ce ai inceput, ai forta sa mergi pana la capat. Cand nu ai aceasta energie esti bolnavicios, fricos, panicat, sarac, uituc, etc.
Al doilea tip de energie este cea a apei – energia venita prin relationare si socializare
Acumulez aceasta energie prin exersarea senzatiei ca “ma simt in largul meu in mijlocul oamenilor, cunoscuti sau necunoscuti. Aceasta energie (emotie, atitudine) ma ajuta sa fiu spontan si degajat, sa creez relatii cu oricine si sa ma simt energizat cand cineva comunica cu mine. Sa ma simt bine atat cu o singura persoana, cat si in mijlocul a 50 de persoane cand tin cate un curs.  Aceasta energie este cea care iti construieste relatiile echilibrate. Cand nu ai aceasta energie esti timid, inhibat, interiorizat, necomunicativ, etc.
Al treilea tip de energie este energia focului – energia venita din increderea in sine
Acest tip de energie il acumulez prin faptul ca imi antrenez zilnic increderea in mine, stima interioara. Nu astept sa ma aprecieze cineva si imi spun eu mie ca sunt important, cel putin pentru mine sunt important. Nu stiu ce m-as face fara mine ! :))
Aceasta energie ma ajuta sa am umor si sa nu ma consider mai presus de alte persoane. Lipsa acestei energii te face sa te agati de cea mai mica forma de putere pe care o ai si sa iti doresti sa ii domini pe ceilalti. Cand ai energie din acest tip, nu mai cauti cu orice pret sa fii peste alte persoane. Cand ai aceasta energie, bucuria iti vine din faptul ca poti sa pui umarul si sa ajuti o idee, un proiect, un om, etc. Cand iti lipseste aceasta energie te simti slab, te simti dominat de evenimente, ai senzatia ca lupti cu morile de vant si nu ai nici o sansa sa reusesti.
Al patrulea tip de energie – energia aerului – energia venita din iubire
Iubirea este o emotie care poate fi gresit inteleasa;  sa incerc sa o definesc, macar pe scurt.Cand simti ca “ai nevoie” de cineva atunci acea emotie nu este iubire. Iubirea nu are nevoie de ceva sau de cineva, ci singura dorinta a iubirii este sa ofere tot ceea ce are pentru acel om, fara sa ceara in schimb nici macar atentie sau recunostiinta. Aceasta iubire este cea care te transforma de la nivelul omului obisnuit si te conduce spre nivelul omului superior. Aceasta energie a iubirii este cea care iti reorganizeaza toata personalitatea. Orice probleme emotionale si psihologice simti ca ai, acest tip de energie a iubirii neconditionate le poate rezolva imediat. Energia iubirii iti face sufletul sa vibreze. Este acel fior pe care il ai cand esti pentru prima data indragostit cu adevarat. Aceasta energie, cand o amplific in mine, imi purifica orice emotii negative, pur si simplu nu poti sa gandesti negativ cand simti aceasta energie (emotie).
Cand nu ai aceasta energie te simti abandonat, iti este teama de viata si de univers, simti ca nimic nu are sens si ca esti confuz si nu stii in ce directie sa o iei. Ca sa acumulezi aceasta energie aminteste-ti tot timpul cum te simteai cand erai indragostit cu adevarat. Zic “cu adevarat” ca sa fac diferenta intredorinta de a avea pe cineva si adevarata senzatie de iubire cea in care simti nevoia sa oferi.
Al cincilea tip de energie – energia eterica – energia venita din frumusete
Un tip special de energie care este destul de rara in perioada in care traim noi este energia frumusetii. Energia aceasta are legatura cu puritatea, cu nobletea interioara, cu frumusetea interioara. Este ceea ce admiri la puritatea unui copil sau la privirea unui pui de caprioara. Aceasta energie iti infrumuseteaza sufletul si iti aduce o stare de fericire greu de descris.  Este aceeasi energie care il cuprinde pe orice artist genial care se lasa purtat de frumusetea din interiorul lui cand incepe sa creeze o simfonie sau un tablou sau o sculptura, sau un dans care te uimeste prin armonie si frumusete.
Aceasta energie este cea care ma ajuta sa iti scriu, care ma ajuta sa privesc in jurul meu printre casele care au tencuiala cazuta si printre gropile de pe soselele noastre si sa nu le vad, ci sa vad doar pomii plini de frunze, pasarile care cauta mancare si canta cand se saluta intre ele, copiii care rad si se agata de parintii lor, batranii care zambesc cand ii saluti.
Fara aceasta energie viata ta e goala, te simti inconjurat de ceva urat. Stiu oameni care vad totul frumos in jur si stiu oameni care vad aceleasi lucruri dar spun ca sunt groaznice. Aceasta diferenta vine din faptul ca tu vezi frumusete daca ai in tine energia frumusetii si vezi uratenie daca nu ai aceasta energie a frumosului in interiorul tau.
Al saselea tip de energie – energia genialitatii
Dincolo de nivelul uman obisnuit, geniul este un ideal. Geniul este o stare supraumana, in care ai acces la alte resurse. Genialitatea este starea in care poti gasi legaturi intre doua lucruri care aparent nu au nici o legatura intre ele. Geniul si nebunia sunt asemanatoare din exterior. In timp ce geniul este complet desprins de limitele si regulile umane, nebunul pur si simplu nu intelege deloc acele limite si reguli. Energia genialitatii se antreneaza prin gandire “out of the box”, prin tehnici de meditatie si antrenament asupra capacitatilor tale de concentrare si de crestere a inteligentei dincolo de medie.  Genialitatea iti permite sa vezi conexiuni pe care alti oameni nu o sa le poata vedea decat cand ajung sa acumuleze si ei aceasta energie. Lipsa completa a acestei energii te face sa privesti lumea doar din perspectiva materialista, fara nimic miraculos in ea, fara dorinta de evolutie si dezvoltare. In momentul in care simti in tine dorinta sa accelerezi dezvoltarea ta, atunci incepi sa acumulezi tot mai mult din acest tip de energie.
Al saptelea nivel de energie – energia fericirii
Acest tip de energie este cel promovat de spiritualitate. Emotia pe care o simti cand ai in tine aceasta energie este fericirea. Asa poti sa iti evaluezi daca ai in tine suficienta energie din acest tip sau nu. Daca poti sa fii fericit fara nici un motiv din exterior, atunci ai acest tip de energie in tine. Daca e nevoie de cineva sau de ceva din exterior sa te faca fericit atunci nu ai deloc aceasta energie in tine.
Eu imi antrenez acest tip de energie si il acumulez prin antrenarea si amplificarea la maxim a oricarui motiv banal de fericire. De exemplu, daca vad ceva pe strada care imi place, sunt foarte atent sa simt acea bucurie si sa o amplific pana se transforma in fericire.  Ma trezesc dimineata si trag aer in piept si sunt multumit pentru ca incep o noua zi. Asta iar imi antreneaza starea de fericire, acumulez acest tip de energie. Alte metode sunt rugaciunea – daca iti aduce clar o stare de fericire, meditatia prin oprirea proceselor mentale, ceea ce o sa te invat si la bootcampul din august si septembrie din Grecia.
Fara aceasta energie te simti amenintat, te simti apasat si te simti departe de Dumnezeu si de ceilalti oameni. Parca intreg universul te ameninta, parca esti mic cat un atom si te dai mare cat un munte. Asa simti cand esti lipsit de aceasta energie. Simti ca doar te bucuri, cauti sa fii fericit si implinit, dar parca nu reusesti decat sa ai stari de bucurie si veselie care te consuma, nu te incarca cu energie.
Sa fii atent sa nu confunzi veselia si bucuria cu energia fericirii. Primele doua iti consuma din putere pe cand fericirea iti da putere. Ca sa fii vesel te exteriorizezi, te agiti, sari, alergi, dansezi si canti zgomotos, mananci si bei cu prietenii, petreci si te distrezi. Ca sa fii fericit, doar stai in tacere in interiorul tau. Tacerea aceea te sperie daca nu ai acest tip de energie, tacerea aceea a fericirii poate sa iti para o fantana adanca si iti e teama sa privesti in acea zona din tine unde esti tacut. Unde gandurile tale se opresc si poti sa te privesti asa cum esti. Doar dupa ce iti gasesti curajul sa privesti spre tine, poti sa acumulezi si acest tip de energie a fericirii neconditionate. Poate ca o sa dureze ani de zile, dar daca nu incepi iti spun sigur ca nu o sa reusesti niciodata. Dar daca incepi chiar acum sa privesti in interiorul tau, deja ai facut primul pas.
Exercitiul care iti da energie de mai multe tipuri
Sa acumulezi energie din cele sapte tipuri este mai simplu decat crezi. Sunt convins ca poate ai si facut uneori acest exercitiu, poate i-ai simtit si efectele dar apoi ai uitat de el sau nu l-ai luat in seama.
Am invatat acest exercitiu dintr-o carte a lui James Redfild, “A zecea viziune”.  El spunea acolo ca plantele, copacii, elementele din natura au cea mai mare energie.
Apoi explica ca daca activez in mine emotia de admiratie, ma pun in contact cu ceea ce admir.
Am stat sa ma gandesc la ceea ce am citit si mi-am dat seama ca are mare dreptate. Devii ceea ce admiri mai mult. Iar acest proces de devenire se bazeaza pe preluarea de energie de la obiectul, persoana admirata si acumularea energiei in tine.Ca si cum te hranesti cu ceea ce admiri. Asa ca am inceput sa privesc altfel copacii, plantele pline de vitalitate si
energie.
Tehnica e simplu de facut. Cand treci printr-un parc, sau pe oriunde vezi o planta mai mare, macar de 1 metru inaltime, priveste-o cu ochii de copil.
Priveste aceea planta ca si cum nu ai stii ce este. Priveste-o fara sa o denumesti. Fara sa iti spui ca “este o planta”. La inceput o sa fie mai dificil dar dupa cateva incercari o sa observi ca pentru cateva secunde mintea ta se opreste si poti sa faci asta.
Admiratia si uimirea sunt starile emotionale care caracterizeaza emotiile unui copil. Copilul, inainte sa afle cum se numeste ceva, este foarte uimit de ceea ce vede. Admira, se bucura, cerceteaza cu privirea. Apoi vine adultul si il “ajuta” spunandui “Stai linistit, este numai o banala planta” Si cu asta i-a taiat copilului tot schimbul energetic pe care il facea cu planta aceea, sau cu orice alt obiect.
Tehnica consta in a redeveni copii. Priveste natura cu admiratie. Cauta in mintea ta sa admiri puterea de a creste a plantei, de a deveni verde, de a transforma dioxidul de carbon in oxigenul de care chiar tu ai nevoie. De cate ori ti-a venit in minte sa te bucuri din cauza ca tot oxigenul din atmosfera noastra este creat de plante? Iti dai seama cat de mult datoram acestor banale plante? Poti sa iti reorganizezi mintea in asa mod incat sa realizezi ca acest simplu lucru (simplu doar pentru ca nu il gandim, pentru ca ne-am obisnuit cu el)  face ca noi oamenii sa existam aici pe pamant!
Priveste o floare, un copac, admira culorile, admira puterea, admira faptul ca exista, ca isi ia energia direct din pamant si din soare.
O sa simti cum intre emotiile tale incepe sa apara si o emotie de conexiune cu acea planta pe care o admiri. Ca o legatura emotionala, empatie intre doua fiinte biologice care pana acum au fost doi straini.
Aceasta legatura o sa te hraneasca incepand cu momentul in care in mintea ta apare gandul “mai, dar aceasta planta chiar este frumoasa”. Cand simti acest lucru poti sa primesti energie de la planta aceea. Si nu te teme ca ii furi energia. Iti va da un tip de energie cu care ea nu are ce sa faca, o energie care insa e buna pentru tine. Asa cum iti da si oxigen si preia de la tine dioxid de carbon cu care tu nu ai ce sa faci.
Vreau sa faci aceasta tehnica timp de cateva zile apoi sa imi spui ce efecte ai observat. Eu o fac des in perioadele in care simt ca am mai multa nevoie de energie. Dar e util sa incepi sa o exersezi cand ai energie. Pentru ca iti va fi mai usor sa simti atunci frumusetea din acea planta. Apoi, cand stapanesti bine tehnica, o poti folosi si cand nu ai energie destula.
Iti doresc mult succes!
Marius Simion
http://www.nlpmania.ro/exercitiu-pentru-energia-ta-mentala-si-emotionala/#.Uyfy0KiSwZ5
                    

Niciun comentariu: