„Sămânța nu știe ce se va întâmpla. Ea nu a cunoscut niciodată floarea. De aceea, ea nici măcar nu-și poate imagina că va deveni vreodată o floare minunată. Călătoria este lungă și pare mai sigur să nu pleci la drum, căci calea este necunoscută. Nimic nu îți poate fi garantat. Și totuși, sămânța încearcă, face un efort. Renunță la învelișul ei dur și începe să se miște. Instantaneu începe lupta – bătălia cu solul, pietrele și stâncile. Pe cât de dură era sămânța, pe atât de fragilă este frunzulița care răsare din ea. Cu toate astea, ea își continuă călătoria prin necunoscut îndreptându-se către soare, către sursa ei de lumină, fără să știe de ce face acest lucru, nici încotro se îndreaptă. Ea continuă să își urmărească visul…” (Osho)
Menirea unui vis este aceea de a fi împlinit.
Dar ce este un vis, o dorință? Ceva către care sufletul tinde. O formă de cunoaștere de care mintea se simte atrasă. Intenția orgolioasă de a intra în posesia unui lucru. Toate acestea se pot manifesta sub forma unui vis, a unei dorințe. Hainele pe care le îmbracă nu dezvăluie întotdeauna adevărata lor natură. Dacă vrei să-ți faci bine, ai răbdare cu fiecare dorință în parte. Las-o să apară, să crească și să înflorească. Ca atunci când guști o mâncare și descoperi ce ingrediente conține. Dorințele, prin natura lor, conțin impulsul de a fi împlinite, dar nu toate ne ajută să creștem.
Fiecare dorință are un mesaj pentru tine.
Când ești atent în interior și observi pe ce nivel se trezesc trăirile, ai capacitatea să faci diferența între diferitele motoare care le animă. Este un exercițiu simplu, de observație. Dar trebuie să vrei să-l faci zi de zi. Trebuie să vrei să fii sincer cu tine însuți. Când îți rezervi timpul necesar să guști o dorință care se naște în interiorul tău, alegi în cunoștință de cauză. În acest fel, șansele ca tu să crești armonios sunt maxime pentru că înveți să te simți, să te cunoști și să-ți potențezi intuiția. Vei ști ce anume îți priește și ce nu. Astfel, vei ajunge să nu îți mai consumi energia și timpul cu lucruri de care crezi că ai nevoie și nu ai de fapt, cu orgolii nejustificate care fac mai mult rău, decât bine.
În cartea sa, „Energia pozitivă”, Judith Orloff explică într-un mod foarte simplu și clar diferența dintre dorințele integrate armonios și cele care declanșează conflicte (semn că se investește prea multă energie într-un scop animat doar de unul dintre niveluri). Iată cum le deosebește:
Semnale intuitive că mergi împotriva curentului
- Are de suferit starea ta de sănătate. Energia îţi este epuizată până în pragul depresiei, se agravează simptomele fizice, eşti nerăbdător sau disperat. Lupta dificilă te poate îmbolnăvi sau poate provoca o serie de frustrări, blocaje şi suferinţă sufletească.
- Nu tolerezi ideea de a renunţa o vreme la chestiunea asupra căreia te-ai fixat fără a resimţi o anxietate insuportabilă.
- Ceilalţi sunt iritaţi de insistenţa ta, iar relaţiile legate de rezultatul urmărit sunt încordate.
- Tratezi conflictul prin luptă şi încleştare, în loc să te străduieşti să găseşti cel mai bun compromis. În situaţii tensionate, inevitabile, urăşti fiecare clipă a acestui chin – în loc să te laşi purtat de curent, provocându-ţi astfel suferinţă şi făcându-i şi pe alţii să sufere.
- Simţi o pierdere generalizată a forţei vitale. Te agăţi înspăimântat de voinţă, pierzând temporar legătura cu inteligenţa compasiunii, forţa de ordin superior.
Semnale intuitive că te laşi purtat de curent
- Eşti fericit sau cel puţin dispus să accepţi ceea ce te face fericit, fără a fi obligat să te lansezi într-o neînduplecată luptă interioară.
- Urmăreşti ceea ce îţi doreşti, însă te opreşti dacă simţi că forţezi prea mult nota – evitând senzaţia obsesivă de încordare, de a fi surmenat.
- Nivelul de energie este ridicat. Îți este ușor să stabilești relaţii cu oamenii. Dacă apar conflicte, respiră adânc şi fă eforturi în direcţia soluţionării, în loc de a deveni inflexibil sau de a căuta să plăteşti cu aceeaşi monedă.
- Trec ore întregi, iar tu nu-ţi dai seama. Copiii intră în această stare de curgere a conştienţei în timp ce se joacă, iar artiştii în timp ce creează.
- Evaluezi sincronizarea situaţiilor, în loc de a încerca pur şi simplu să forţezi uşi.
- Te simţi călătorind într-o stare profund spirituală, deoarece ai încredere în energia prezentului.
Unele din dorințele și visele noastre sunt înnăscute, în timp ce altele sunt formulate de-a lungul acestei călătorii. Visele înnăscute par implantate în sufletul nostru și fac parte integrantă din personalitatea noastră, provenind dintr-o sursă exterioară conștiinței noastre obișnuite. Noi primim directive și indicații de la sinele nostru spiritual (infinit mai mare decât conștiința egotică), sub forma viselor și dorințelor, a instinctelor, intuițiilor și impulsurilor, altfel spus a sentimentelor care ne ajută să găsim calea. (Mike Dooley, Posibilități infinite).
https://atractiasuccesului.wordpress.com/2013/06/22/mesajul-dorintelor/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu