12 mar. 2014

Câmpul de Energie Universală

                                   
Ființa umană, animalele, plantele, stelele de pe cer, atomii care le alcătuiesc și tot ce există în Univers reprezintă vibrații care fac parte din Câmpul de Energie Universală. Toate forțele de interacțiune inclusive gravitația, forța electromagnetică și nucleară provin din același Câmp de Energie Universală. Acesta ocupă întreg spațiu într-un mod continuu, nu există întrerupere. El umple spațiu și materia.

În secolul al XIX-lea, oamenii de ştiinţă au explicat că toată materia este compusă din particule foarte mici, numite atomi. Ei au demonstrat că Universul ce este compus din mii de lucruri diferite (pietre, sticlă, apă, aer, celule în corp etc.), reprezintă combinaţii a zeci de tipuri de atomi. Mai târziu, au descoperit că atomii sunt formaţi din particule mai mici, electroni, protoni şi neutroni. Nucleul atomic este compus din protoni şi neutroni, în timp ce electronii se învârt în jurul nucleului. Toţi atomii sunt combinaţii ale acestor trei particule, care multă vreme au fost considerate indivizibile. Această teorie s-a dovedit a fi greşită când, la mijlocul secolului al XX-lea, oamenii de ştiinţă au descoperit că protonii şi neutronii sunt compuşi din particule şi mai mici, numite quarci. Fiecare proton sau neutron este format din trei quarci. Ţinând seama de acest nou model, toată materia din Univers este compusă din quarci şi electroni. Spre surpriza unora, şi acest model a fost găsit incomplet în 1984, când fizicienii John Schwartz şi Michael Green au introdus o nouă teorie, cu adevărat senzaţională: „Teoria Superstring”-urilor, care a depăşit toate teoriile precedente, arătând că entităţile considerate fundamentale nu sunt punctiforme, ci unidimensionale („string” înseamnă coardă), foarte asemănătoare cu coarda chitarei ce poate vibra. Aceste „Superstring”-uri sunt elementele de bază ale Câmpului de Energie Universală, ele vibrează şi transportă energie – Energia Universal – ce este foarte importantă pentru noi.
Bedri Cetin – Energia Universală
Toate corpurile a căror temperatură se situează deasupra lui zero absolut emit radiaţii electromagnetice de frecvenţă şi lungimi de undă care le sunt proprii. Conform fizicii cuantice, toate particulele fundamentale ale materiei se află într-o continuă mişcare ondulatorie. Materia înseamnă vibraţie, ne spune Max Planck. Noţiunea de câmp energetic – aflat într-o continuă pulsaţie sau vibraţie, prezent la nivelul întregii materii în Univers – este esenţială, după cum vom vedea, pentru înţelegerea transferului de informaţie atât între organismele vii, cît şi între acestea şi mediul ambiant și cosmic. Informaţia în ultimă instanţă este redusă tot la o vibraţie, la perceperea unui câmp energetic modulat în unde cu anumiţi parametri. Schimbul de informaţie poate fi înţeles în acest mod ca o interferenţă de vibraţii, de unde sau de câmpuri energetice variabile.
Dumitru Constantin Dulcan – Inteligența materiei

Niciun comentariu: