12 mar. 2014

Vindecarea prin lucrul cu vibrațiile energetice subtile

                               
Când boala a intervenit, vindecarea se poate face prin lucrul cu Energia Universală care poate crește vibrațiile eliminând tensiunea asociată reacției la stres. În acest sens, intenția conștientă este un instrument puternic, pentru că va permite energiei vitale să curgă liber, să se reverse din abundență asupra individului. Aceasta este o urmare a legii care stabilește că energia merge acolo unde merge atenția. Când un pacient sau un terapeut se concentrează în mod voit asupra energiei vitale, aceasta se intensifică, fluxul de Energie Universală crescând foarte mult. Vizualizarea unor imagini ale forței vitale care se revarsă asupra organismului amplifică efectul acestui exercițiu.
A spune că o intenţie, o dorinţă de acţiune se însoţeşte de materializarea unui câmp energetic în spaţiul ce ne înconjoară, aşa după cum pare să rezulte din cercetările de până acum, reprezintă pentru cel neavizat, limitat doar la noţiunile clasice cunoscute, o afirmaţie hazardată. Chiar dacă în prezent nu dispunem de mijloace foarte riguroase de certificare a câmpurilor energetice emise de organismele vii, toate premisele duc spre afirmarea existenţei lor. Dacă telepatia există, atunci trebuie să admitem în mod logic că s-a transmis ceva între experimentator şi subiect, altfel spus, între emiţător şi receptor. S-a transmis desigur o informaţie elaborată în creierul emiţătorului. Informaţia, după cum ştim, nu poate fi transmisă fără un suport energetic, un vehicul. Acest vehicul trebuie în consecinţă să fie un câmp energetic. Nu cunoaştem încă natura acestei energii, toate experienţele de descifrare au eşuat, ceea ce nu înseamnă că ea nu există si nu va fi găsită cândva. (Dumitru Constantin Dulcan – Inteligența materiei)
Există mai multe școli care predau Tehnica Energiei Universale (Spiritual Human Yoga, spre exemplu) și lucrează cu forța vitală pentru vindecarea chakrelor prin atingerea cu mâinile și prin arta respirației(Qi Qong, Chi-Yi).
Respirația abdominală profundă permite corpului să se detensioneze pentru că dinamizează vibrațiile, crește afluxul de oxigen și ajută individul să conștientizeze  legătura intimă dintre câmpul său individual și cel subtil. Este foarte important să scăpăm de emoțiile negative asociate stresului și tensiunii. Acest lucru poate fi realizat având o bază spirituală adecvată care ne va aduce pacea și acceptarea. Orice cale este aleasă (lucrul cu focalizarea intenției conștient, vizualizarea, sugestii, vindecarea prin atingerea mâinilor, lucrul pentru deblocarea chakrelor, respirația abdominală, etc.) aceasta trebuie să devină un stil de viață.
Lucrări de referință:
Bedri Cetin – Energia Universală
Gilbert Jausas – Energia spiralei
Dumitru Constantin Dulcan – Inteligența materiei

Niciun comentariu: