29 ian. 2014

Poarta Infernului in Turcia


 O echipă de arheologi italieni a făcut o descoperire monumentală în orașul antic din Turcia, Hierapolis. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă condusă de arheologul  Francesco D’Andria, de la Universitatea Salento, Italia, responsabilul cu săpăturile în orașul antic.
Arheologii sunt de părere că tocmai au descoperit o poartă spre infern, faimoasa Poarta Infernului din mitologia romana. Potrivit mitologiei greco-romane, porțile spre infern mai sunt cunoscute și sub denumirea de Poarta lui Pluto – Ploutonion în greacă, sau  Plutonium în latină. Conform mitologiei, această poartă este intrarea spre iad și odată ce ea este deschisă, lumea de apoi se va revărsa asupra Pământului.
Atât Cicero, cât și geograful grec Strabus au menționat în scrierile lor despre Poarta Infernului din orașul Hierapolis. Până la realizarea acestei descoperiri importante, Poarta Infernului s-a crezut a fi o legendă de care se temeau toți anticii. Lucrurile au luat o întorsătură puțin ciudată în momentul de față pentru că această portă spre inima iadului iată că există.
Conform literaturii antice, se cunoștea că Poarta Infernului exista undeva în ruinele orașului Hierapolis. Excavările au început încă din 1957, dar abia acum arheologii pot spune că au făcut marea descoperire.
poarta infernului Arheologii italieni au descoperit Poarta Infernului in Turcia
Mitologia mai spune că Poarta Infernului era păzită de un Cerber, câinele cu trei capete considerat frate cu Hidra din Lerna și Leul din Nemeea. Avea pe spate o mulțime de șerpi agresivi, iar coada lui era tot un șarpe. Este “câinele lui Hades”, deoarece păzește intrarea în Infern, permițând doar sufletelor morților să intre, dar mai ales veghează ca nimeni să nu mai iasă, împiedicându-le întoarcerea în lumea celor vii.

Niciun comentariu: