27 feb. 2014

Cele sapte legi ale Universului

                                               
Exista sapte legi universale sau principii care guverneaza tot ceea ce se petrece in Univers. Universul exista intr-o perfecta armonie cu urmatoarele sapte legi pe care le vom prezenta mai jos. Invataturile mistice, esoterice si vechile secrete ale civilizatiilor egiptene si grecesti, precum si cele indiene, care dateaza de peste 5000 de ani, toate atesta existenta acestor sapte legi fundamentale, ce nu pot fi ocolite de nimeni. De indata ce vom intelege aceste legi si ne vom alinia interior cu aceste legi fundamentale, vom trai experienta schimbarilor in fiecare domeniu al vietii noastre, dincolo de ceea ce am putut vreodata sa ne imaginam.
Primele trei dintre cele sapte legi sunt Legile fixe, eterne, ceea ce inseamna ca sunt absolute si nu pot fi modificate sau depasite. Acestea au existat dintotdeauna si vor exista intotdeauna. Celelalte patru legi sunt legi tranzitorii, maleabile, ceea ce inseamna ca acestea pot fi folosite intr-un mod mai eficient pentru a-ti crea realitate ideala.  Scopul fiecaruia dintre noi este acela de a stapani fiecare dintre cele sapte Legi Universale, ca mai apoi sa ajungem la nivelul la care vom putea transcede cele patru legi tranzitorii.

1. Legea Mentalismului (fixa)

mintea ta
Prima dintre cele sapte Legi Universale ne spune ca “totul este in mintea noastra – Universul este mental”. Tot ceea ce vedem si experimentam in lumea noastra fizica isi are originea in domeniul invizibil, mental. Aceasta este legea care ne spune ca exista o singura Constiinta Universala si o singura Minte Universala, originea manifestului. Toata energia si toata materia, la toate nivelurile, este creata si este subordonata Mintii Universale. Mintea ta face parte din Mintea Universala. Realitatea ta este o manifestare a mintii tale. Aceasta este adevarata putere a mintii tale.

2. Legea Corespondentei (fixa)

SONY DSC
A doua Lege Universala ne spune: “Precum sus, asa si sus. Precum sus, asa si jos.”. Acest citat implica faptul ca exista o “armonie, un acord si o corespondenta intre cele doua”,  intre taramurile fizice, mentale si spirituale. Nu exista nicio separare, deoarece totul in Univers, inclusiv tu, cel care citesti aceste randuri, provi dintr-o din aceasi sursa, la fel ca tot ceea ce exista. Totul este unul singur. Pe peretii Templului lui Apollo din Delphi, Grecia, exista o scriere antica ce face referire la aceasta lege a corespondentei: “Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste toate tainele Zeilor si ale Universului”.

3. Legea Vibratiei (fixa)

vibratii
Cea de a treia dintre cele sapte Legi Universale este cea care ne atrage atentia ca, in Univers, “nimic nu este static, totul se misca, totul vibreaza”. Aceasta este legea care ne spune ca “intregul Univers este o vibratie”. Stiinta a confirmat de curand aceasta lege. Noi, oamenii, inclusiv dumneavoastra, suntem energie pura care vibreaza la frecvente diferite.
Axioma “energiile asemanatoare se atrag”, cea pe care se bazeaza Legea Atractiei, are ca fundatie de baza aceasta lege. Tot ceea ce experimentam cu ajutorul celor cinci simturi este transmis prin vibratii. Acelasi lucru este valabil si in planul mental. Gandurile tale sunt vibratii, emotiile tale sunt vibratii, iar ceea ce este si mai interesant este ca poti sa inveti sa-ti controlezi aceste vibratii cu ajutorul vointei tale. Aceasta este adevarata putere a gandirii tale.

4. Legea Polaritatii 

zi noapte
Potrivit celei de a patra legi “totul este dual, totul are polaritatile sale, fiecare lucru are perechea sa de  contrarii; contrariile sunt identice in natura, dar diferite in grad”. De asemenea, aceasta este prima dintre cele sapte legi tranzitorii sau transcedentale. Lucrurile, ce par in aparenta a fi opuse, in realitate sunt de fapt doua extreme ale aceluiasi lucru. De exemplu, caldura si frigul par a fi opuse la prima vedere, dar in realitate grade diferite ale aceluiasi fenomen. Acelasi lucru este valabil si pentru dragoste si ura, razboi si pace, pozitiv si negativ, bine si rau, da si nu, lumina si intuneric. Puteti sa va transformati propriile ganduri de la ura la dragoste, de la frica la curaj prin ridicarea constienta a vibratiilor voastre. In anticele invaturi Hermetice aceasta lege este denumita Arta Polarizarii.
Transcendenta acestei legi: Acest principiu al dualitatii poate sa para foarte real in viata dumneavoastra, dar acesta functioneaza doar in planul fizic si psihic, nu si in cel spiritual, unde totul este unul si acelasi. In Bhagavad – Gita se spune ca “Dumnezeu este deasupra polaritatilor”. Simtindu-ne sufletul din spatele fiecari situatii, fiecarui gand, chiar si in situatiile care par a decurge intr-un mod negativ, ne putem ridica deasupra acestei legi.

5. Legea Ritmicitatii 

pendulum
A cincea dintre cele sapte Legi Universale ne spune ca “Totul curge, in exterior si in interior; totul are mareele sale, toate lucrurile se ridica si cad; miscarea pendulului se afla in toate aspectele Universului; masura miscarii din dreapta este aceasi cu cea din stanga; totul are un ritm propriu.” Aceasta este cea de a doua lege mutabila a Universului. Aceasta lege sustine ideea potrivit careia legea pendului guverneaza toate aspectele Universului. Acest principiu poate fi observat privind valurile oceanului, in caderea si dezvoltarea celor mai mari imperii, in ciclurile de afaceri, in succesele si esecurile personale. In conformitate cu aceasta lege, atunci cand ceva ajunge la apogeu, atunci, reversul se face simtit, pana in momentul in care miscarea totala a acestuia a fost complet inversata, moment in care procesul se repeta din nou.
Transcendenta acestei legi: Pentru a ne ridica deasupra acestui principiu, al pendulului, trebuie sa devenim constienti de inceputul subtil al micarilor in oricare dintre eforturile noastre, fie ca dorim sa ne imbunatatim situatia financiara sau starea de sanatate. Cand simtiti ca puterea acestei legi va trage inapoi, nu deveniti descurajat sau temator in fata acesti situatii. In timp, perseverenta ta va fi recompensata iar miscarile negative isi vor pierde din putere.

6. Legea Cauza – Efect 

domino
A sasea lege dintre cele sapte este Legea Cauza – Efect, care spune ca “Fiecare cauza are efect, orice efect are o cauza”. In conformitate cu aceasta lege, orice efect pe care-l puteti observa in lumea interioara sau exterioara are o cauza foarte specifica, care isi are originea in lumea exterioara sau in cea interioara. Fiecare dintre gandurile, cuvintele sau actiunile noastre stabileste un efect specific, care se va materializa in timp. Pentru a deveni carmuitorii destinului nostru, trebuie sa invatam sa ne stapanim mintea.
Intentiile tale se materializeaza imediat: Aceasta lege isi gaseste aplicarea in toate cele trei planuri: spiritual, mental si fizic. Diferenta este aceea ca, in plan spiritual cazua si efectul se petrec instantaneu, astfel incat acestea par inseparabile. In timp ce, in cazul celorlalte doua planuri, iluzia timpului si a spatiului creaza un decalaj intre cauza si efect.

7. Legea Genului

polaritate
A saptea lege spune ca “Genul se afla in tot ceea ce este, orice lucru functioneaza fie dupa principii masculine, fie dupa principii feminine.” Aceasta lege mutabila este evidenta in cazul oamenilor si nu numai. Poate fi observata si in cazul plantelor, mineralelor, electronilor si polilor magnetici, pentru a enumera doar cateva. Totul si toate lumea contine atat elemente feminie cat si elemente masculine. Printre expresiile exterioare ale calitatii feminie sunt dragostea, rabdarea, intuitia si blandetea in timp ce calitatile masculie sunt energia, increderea in sine, logica si intelectul.  In fiecare femeie se afla calitatile latente ale unui barbat si in fiecare barbat se afla calitatile latente ale unei femei. Atunci cand vei intelege aceasta lege, vei intelege ce inseamna cu adevarat sa fii complet.
Legea Atractiei ca parte a ecuatiei: Veti observa ca Legea Atractiei nu face parte din cele sapte Legi Universale in mod specific. Cu toate acestea, acest fapt nu-i diminueaza din importanta sa, ci mai degraba evidentiaza ca Legea Atractiei este fundatia de baza a celor sapte Legi Universale prezentate mai sus.
http://www.e-dimineata.ro/cele-sapte-legi-ale-universului-explicate/

3 comentarii:

Unknown spunea...

Cum anume transcendem legea pendulului?Daca suntem constienti de inceput ce aranjam cu asta?Cum invingem frica de esec cand defapt ...nu o putem invinge....?E simplu de scris dar de ce e asa greu de aplicat?5 % hotareste constientul,95% subconstientul si 100 energia inimii atrage evenimentele,obiectele,fiintele .Cum curatam subconstientul?

Calator prin Univers spunea...

Subconstientul stie foarte bine ce are de facut, ce trebuie sa faca „pentru binele nostru cel mai inalt”. Dar cine da comanda? Eu, tu,”X”... Cum? Prin ganduri, cuvinte si/sau actiuni datorate unor convingeri care nu ne fac bine.
Cand cineva da „comanda” corecta si subconstientul nu raspunde conform asteptarilor, este din cauza ca „nu este spre binele lui cel mai inalt”, chiar daca in acel moment asa pare. Eu am constientizat doua asemenea situatii dupa cativa ani de zile (3 si respectiv 7 ani).
Cum dam comanda prin cuvinte?
Iti dau un exemplu. Tu intrebi: "E simplu de scris dar de ce e asa greu de aplicat?".
Prin partea a doua a intrebarii, tu ai dat comanda subconstientului tau "sa fie greu de aplicat". Tu dai comanda, si subconstientul executa. Ca la calculator. Daca dai o comanda gresita, rezultatul este altul decat cel dorit. Recomandarea mea este ca atunci cand vrei ceva, sa vrei sa se realizeze usor, lin...
Totul este foarte simplu. Una din metode este sa folosesti eficient timpul (cand mergi cu mijloacele in transport, etc). Respiratia este formata din inspiratie si expiratie. Cand expiri spui: elimin frica si o inlocuiesc cu curaj, iubire, succes...(cu ce vrei tu). Insa, trebuie sa respecti legea vidului: cand elimini ceva, nu lasa locul liber pentru ca va fi ocupat cu ceva.Depinde ce gaseste in acel moment, in imediata apropiere. De aceea este important sa inlocuiesti un sentiment, cu un altul dorit de tine, indiferent care este acela. Acest exercitiu poti sa-l faci cu ce sentimente vrei tu. Pe expiratie elimini si apoi pe inspiratie inlocuiesti.
Poti spune, de exemplu:
- elimin saracia si o inlocuiesc cu abundenta;
- elimin nefericirea si o inlocuiesc cu fericirea;
- elimin blocajele si le inlocuiesc cu realizari deosebite;
- elimin boala si o inlocuiesc cu sanatate;
- elimin singuratatea si o inlocuiesc cu o companie placuta.
Alte metode
Spui: Eliberez „frica de ......” in lumina cu iubire.
Spui: Gata. Din acest moment pastrez doar fricile cu care m-am nascut: de cadere si de zgomot. Restul sunt iluzii.

Cunosc destule metode foarte usor de aplicat de tine, cu care poti schimba o anumita situatie . Ca sa-ti dau un sfat concret, sau sa-ti recomand o alta metoda de rezolvare, trebuie sa-mi spui despre ce tip de esec este vorba?
Ma poti contacta la:
email: mariana_a_constantinescu@yahoo.com
telefon: 0737442170.
Adriana C.

Unknown spunea...

Inteleg,am sa scriu pe adresa de yahoo.