4 mar. 2014

Cele 6 corpuri

                        
Descrierea de mai sus este simplificata si redusa la esenta, pentru a nu ne pierde in amanunte. Exista si alte modele, in care corpul astral si eteric sunt una, sau in care corpul astral cuprinde si pe cel emotional. Conteaza mai putin, importanta este esenta procesului.
Reamintesc faptul ca toate corpurile sunt vitalizate cu constiinta noastra, dand nastere la aspecte. In fapt, noi dialogam cu aspectele si nu direct cu corpurile.
Corpul fizic: acesta este evident usor de identificat.
Corpul fizic: are o inteligenta incorporata. Ne transmite semnale atunci cand este sanatos si vital si cand nu. Trebuie sa il intrebam ce hrana prefera, cat exercitiu fizic, plimbare in natura, poate masaj sau terapii. raspunsul poate veni si in forma de cuvinte, inspiratii, revelatii sau poate numai senzatii. Oricare varianta este foarte buna.
Corpul emotional: de natura feminina, fara structura, suprapus peste corpul fizic.
Corpul emotional: Prin el simtim (vedeti si insemnarile precedente) miscarea energiei, exprimata in emotii si sentimente. Este un mare dar insa si o mare provocare. Poate sa isi doreasca lucruri care nu sunt neaparat benefice (dulciuri, alcool, tigari) dar este dispus sa discute si sa fie gasite solutii. De exemplu, o bere sau o ciocolata din cand in cand.. Poate fi directionat catre alte surse de placere si bucurie, aliniate cu Sufletul, pe masura ce dependentele sunt in mod treptat dizolvate. Pot sa fie folosite terapii de vindecare emotionala (aici trebuie considerate si sistemele de credinta limitate), emotiile pot fi iubite si alinate, indiferent de textura lor.
Corpul mental: suprapus peste corpul fizic, genereaza forme gand.
Corpul mental: Prin el sunt create forme gand. Gazduieste si anumite circuite cristalizate, numite sisteme de credinta, filtre ale realitatii. Putem se vedem ce cunoastere doreste, ce noi sisteme de credinta bazate pe abundenta, bucurie si creativitate infinita pot fi cultivate. Este necesar sa il vindecam de sistemele de credinta in limitare, deoarece mentalul are un mare rol in coagularea manifestarii (sau in blocarea ei).
Corpul astral: este format din filamente care ne unesc cu tot ceea ce se afla in univers. Este folosit in procesul de dedublare, calatorie astrala, in visele astrale (exista si vise mentale).
Corpul astral: este sensibil la mediul in care ne aflam. Trebuie sa vedem ce mediu prefera, ce energii si ce oameni. Va dori foarte probabil sa fim mai selectivi cu ceea ce e in jurul nostru, sa folosim meditatii inaltatoare si purificatoare, precum si tehnici de protectie psihica si spirituala, terapii spirituale.
Corpul eteric: de natura masculina, structurat. Putem sa il numim si corpul energetic, vital. Contine chakre si meridiane energetice.
Corpul eteric: numit si corpul electric sau energetic, cu chakre si meridiane. Si lui ii plac meditatiile, doreste protectie spirituala, plimbari in natura si comuniunea cu natura, terapii spirituale si energetice.
Corpul cauzal: corpul pe care il pastram intre incarnari. Aici se afla contractele karmice, accesul la inregistrarile Akashice.
Corpul cauzal: Putem sa-l imaginam ca un cristal complex, cu multe fatete. Acolo unde au fost traume si karma, structura cristalina este afectata si impura. Aici trebuie analizate contractele karmice si traumele din vietile trecute. Tehnici de vindecare, precum regresii, vindecarea liniei temporale, meditatii ajuta foarte mult. Karma trebuie vindecata si, procesul iertarii de sine si al celorlalti trebuie practicat regulat.
http://albastruarcturian.wordpress.com/

Niciun comentariu: