17 apr. 2015

Atenţie ce gândiţi!

subconstient 3

Oamenii de ştiinţă au determinat că gândurile noastre (inclusiv cele subconştiente) produc modificări la nivelul celulelor! Atenţie ce gândiţi!


Am citit recent un articol pe site-ul TunedBody.com intitulat “Oamenii de ştiinţă arată cum gândurile tale pot determina modificări specifice moleculare pentru genele tale”, care citează un studiu recent publicat în revista“Psychoneuroendocrinology” și în care se vorbește despre cât de puternic este subconştientul nostru, guvernându-ne viața.
Iată câteva citate din articol:
* Problema majoră este că oamenii sunt atenţi la credințele şi comportamentele lor conștiente, dar nu şi la cele subconştiente.
* Majoritatea oamenilor nici măcar nu recunosc că mintea lor subconștientă se află în joc, când de fapt este clar că mintea subconștientă este de un milion de ori mai puternică decât mintea conștientă, iar noi ne desfășurăm 95-99% din viața noastră prin programele subconştiente.
* Convingerile noastre subconștiente lucrează, fie pentru noi sau împotriva noastră, iar adevărul este că noi nu ne controlăm propria viață, pentru că subconştientul nostru înlocuieşte orice control conștient. Aşadar, atunci când încercăm să ne vindecăm, citând afirmații de genul “Sunt sănătos”, poate exista un program invizibil din subconștient care ne sabotează.
Deci, trebuie găsite metode care modifică convingerile subconștiente, nu pe cele conştiente. Un alt articol interesant pe această temă a fost publicat în “New York Times”. Iată câteva fragmente şi din el:
* Cercetătorii nu ştiu încă cum sau când unități inconștiente pot deveni brusc conștiente; sau circumstanțele în care oamenii sunt capabili de a trece peste impulsurile ascunse prin voință proprie. Milioane de oameni au renunţat la fumat, de exemplu, fără să înţeleagă pe deplin de ce au făcut asta.
* Noile cercetări au arătat că nu suntem singuri în propria noastră conștiință. Avem companie un partener invizibil, care are reacții puternice despre lumea care nu este întotdeauna de acord cu propria noastră lume, dar ale cărui instincte pot fi fie de ajutor fie să-i deranjeze pe ceilalţi.

Niciun comentariu: