Cuvantul este cea mai puternica forta din Univers de care dispune omul, care il poate inalta sau distruge fara a lasa urme. Cuvantul este puterea prin care noi creem sau distrugem. Cuvantul este darul care vine direct de la Dumnezeu.
In evanghelia dupa Ioan din Biblie se spune referitor la crearea universului:” La inceput a fost cuvantul si cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era cuvantul”.
Deci numai prin cuvant Dumnezeu a creat toate cele vazute si nevazute. Daca Dumnezeu a creat lumea dupa chipul si asemanarea Lui, inseamna ca omul a capatat puterea de a creea ca si Dumnezeu. Pentru a atinge acest ideal e nevoie de o credinta fara margini. Noi avem puterea de a crea si aceasta putere este asa de mareincat tot ceea ce credem se poate transforma pentru noi in realitate. Noi ne cream pe noi insine si devenim ceea ce credem ca suntem. “De veti crede, toate sunt cu putinta celui care crede” (Marcu 9,23).
In permanenta noi cream lucrul in care credem cu adevarat. Noi putem sa fim, sa facem si sa avem tot ceea ce ne imaginam. Atunci cand stim ce vrem, universul ne ofera spontan ceea ce avem nevoie pentru realizarea acestui tel.
Creatia are la baza cuvantul, iar cuvantul este expresia gandului. Dumnezeu a creat universul folosind forta creatoare a gandului si i-a dat si omului sansa de a o folosi in sens creativ.
Din pacate omul nu a inteles acest adevar si a cazut in neputinta completa. Daca forta gandului e creativa, atunci cu certitudine ea este cea cu ajutorul careia omul poate definitiv vindeca orice boala. Cu forta gandului omul poate sa creeze celule sanatoase in corp sau sa le distruga pe cele afectate. Gandul este cel care atrage raul sau binele in existenta noastra. Putem trage concluzia ca gandul (cuvantul) este cel care a creat si creeaza materia.
Cuvantul e puterea pe care o avem de a ne exprima si de a comunica, de a gandi si de a crea evenimentele din viata noastra. Cuvantul e cea mai puternica unealta pe care o are omul. Cuvantul reprezinta manifestarea fiintei noastre spirituale, scanteia divina din interiorul nostru. Cuvantul nostru poate crea cel mai frumos vis si realitate, dar poate si sa distruga tot ce exista in jurul nostru. De aceea, folosirea gresita a cuvantului creeaza iadul pe pamant.
Orice putere creatoare folosita rau, nepotrivit, poate deveni putere distructiva.Cuvantul nostru este magie pura, iar folosirea lui gresita poate deveni magie neagra. Cuvatul vorbit sau scris este atat de puternic incat un simplu cuvant poate schimba o viata sau poate distruge vietile a milioane de oameni.
Un cuvant negativ poate fi un blestem, iar adesea oamenii folosesc cuvantul la fel camagicienii, blestemandu-se inconstient unii pe altii. Noi ii blestemam adeseori pe altii prin parerile care le exprimam.
De exemplu, daca ne intalnim cu un prieten si ii spunem: “ai o paloare pe fata care se intalneste numai la oamenii bolnavi de cancer”. Daca el va asculta aceste cuvinte si va fi de accord cu ele se va putea imbolnavi de cancer. La fel se întâmplă în cazul diagnosticelor radicale date de unii medici pacienţilor.
Aceasta e puterea cuvantului. Oamenii care au un nivel ridicat de spiritualitate sunt foarte rezistenti la blesteme, la undele mentale ale altora. Cel mai adesea folosim cuvantul pentru a ne imprastia emotiile noastre otravite, pentru a ne exprima furia, gelozia, invidia sau ura. Cuvantul e cel mai pretios si mai puternic dar pe care il are umanitatea, dar noi il folosim de multe ori impotriva noastra.
Dintre toate armele de distrugere pe care le-a inventat omul, cea mai teribila si mai puternica este cuvantul nepotrivit care poate sa distruga fara sa lase urme. Noi ne atacam in permanenta prin cuvinte si ne omoram unul pe altul in mod sistematic, de multe ori fara sa ne dam seama de acest lucru. Aceasta practica a devenit cea mai rea dintre toate formele de magie si a fost numita barfa.
Barfa, desi pare atat de inofensiva, ne altereaza si scurteaza viata, ne distruge fizic si spiritual, fiindca in permanenta ne ruineaza sufletul si trupul. Barfa e otrava pura.
Barfa a devenit o forma curenta de comunicare in societatea umana. Barfa si gandurile urate pe care le genereaza reprezinta un frecvent traumatism aplicat omului la care ne-am gandit.
De cele mai multe ori noi cream o otrava emotionala proprie prin folosirea unor cuvinte ca: sunt gras, imbatranesc, imi cade parul, sunt prost, nu voi fi niciodata perfect, nu voi reusi…etc. Astfel, noi materializam aceste cuvinte in realitatea noastra sau mai bine zis impotriva noastra. De aceea, important este sa intelegem ce este cuvantul si ce putere are el. Intreaga lume poate sa barfeasca in legatura cu noi, insa daca noi nu punem la suflet, nu dam crezare, vom deveni imuni la barfe.
Sa ne ferim mintea de gandurile rele despre ceilalti si sa ne asumam intreaga responsabilitate asupra sentimentelor, gandurilor si cuvintelor noastre. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca spiritul (care ajunge să se manifeste şi prin gând) influenteaza cu adevarat corpul nostru de la distanta, ca exista un sistem de comunicare inconstienta intre indivizi, ca este posibil sa influentam pe cineva in orice moment, fara ca acesta sa fie constient sau noi sa fim constienti, precum oricine ne poate influenta pe noi, fara stirea noastra.
Omul ar trebui sa constientizeze faptul ca orice idee pozitiva care trece prin mintea sa e o exprimare directa si perfecta a lui Dumnezeu prin el. Cuvantul e cauza creativa din Univers, iar cuvintele noastre au putere numai in masura in care spiritul insusi e vazut ca forta care opereaza in spatele lor.
Noi suntem cei care decidem. Suntem atat puterea cat si cei care exprima acea putere si hotaram ce va purta cu el acel cuvant. Omul e creatorul cuvintelor, le alege, le plaseaza in forma in care ele trebuiesc sa opereze si sa-si exercite puterea.
Cuvantul e o samanta, puterea spiritului actioneaza asupra cuvintelor asa cum actioneaza natura asupra semintei. Activitatea fortelor naturii face samanta sa incolteasca, deoarece samanta nu are puterea in ea insasi, este doar un vehicul al acelei forte.
Sa gindesti cu gindurile lui Dumnezeu, aceasta ar fi esenta puterii spirituale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu