24 mai 2014

Posturi de Radio Online

Posturi de Radio Online: 

ABC Lounge, Jango, Sky.FM, Radio Zu live, Radio 21 live, Radio Romania Actualitati, Pro Fm, Magic fm, Europa Fm, Kiss Fm ș.a.

  1. abc lounge radio onlineABC Lounge Music - Unul dintre preferatele mele, ABC Lounge include muzică lounge, cu selecții foarte inspirate. Îl poți asculta online la www.abc-lounge.com. Calitatea transmisiei este excepțională.
  2. Radio Paradise (.com) – Un post de radio din California, cu selecții foarte bune de muzică. Îl poți asculta online la www.radioparadise.com (click pe butonul de Play undeva sus în stânga). Au playlist mp3, aac, Vorbis, Media Player aici. Pe TuneIn îl găsești aici.
  3. musicovery3Musicovery – Unul dintre cele mai interesante concepte de muzică online, Musicovery îți permite să asculți muzică în funcție de dispoziția ta de moment. Ai o reprezentare grafică cu 4 dispoziții – calm, energic, negativ, pozitiv și poți alege muzica pe care vrei să o asculți în funcție de una dintre aceste 4 situații (sau o combinație a acestora). Proiectul poate fi accesat aici. Interfața este destul de intuitivă.
  4. Jango - Jango este un serviciu online asemănător posturilor de radio. Mergi pe www.jango.com, alegi genul de muzică pe care vrei să îl asculți și îți va creat automat un playlist cu acea muzică. În esență îți creezi propriul post radio cu exact muzica pe care tu o vrei.
  5. Sky.Fm – Lansat în 2004 Sky.Fm include o rețea de peste 60 de posturi radio, pe diverse tipuri de muzică. Au unele dintre cele mai bune selecții de muzică pe care am avut ocazia să le ascult online, iar transmisia a funcționat mereu impecabil. Pagina de pornire este la www.sky.fm. Găsești aplicații pentru majoritatea dispozitivelor mobile aici. Principalele posturi din rețeaua Sky fm sunt incluse și în Screamer radio (vezi la finalul articolului).
  6. GrooveShark – Un alt post de radio online cu muzică bună. Îl poți asculta live la www.grooveshark.com. Alegi canalul pe care îl vrei în funcție de interpret / genul de muzică preferată, iar lista de redare pornește automat.
  7. TuneIn - cu peste 100.000 de posturi radio din 230 de țări, TuneIn este probabil cel mai mare portal care include într-un singur loc majoritatea posturilor importante de radio care emit online. Poți accesa TuneIn aici.
  8. 8tracks – 8tracks nu este un radio propriu-zis. Este un site unde ascultătorii își creează propriile liste de redare ce pot fi ascultate (un fele de radio personalizat, similar cu Jango). De obicei acestea sunt în funcție de gen muzical, dispoziția de moment (muzică de relaxare, energizare etc). Pagina de pornire este la  www.8tracks.com. Am și eu o listă de redare pe 8tracks aici.
  9. CoolFm – Un post de radio online grecesc, preponderent cu muzică de relaxare. Player online HQ aici.
  10. Portofino Network – Emite din Italia, de la Genova, poate fi ascultat pe TuneIn aici.
  11. StereoMood – ascultă muzică în funcție de sentimentele pe care le ai. StereoMood îți oferă câteva zeci de dispoziții pe care le poți alege, iar apoi vei asculta muzica potrivită. Ai chef de muzică de relaxare, de zi cu soare sau de ploaie? Poate vrei muzică de mers cu bicicleta, de “tocmai m-am trezit” sau “rătăcit prin Jamaica”? StereoMood ți-a făcut selecțiile de muzică. Le poți accesa aici.
  12. CalmRadio.com – Un alt post de radio online cu muzică de relaxare, de data aceasta cu mai multe stații. Îl poți accesa la www.calmradio.com, alegi din meniul orizontal de sus tipul de muzică pe care o preferi.
  13. Lounge FM Net – Un post de radio online care transmite muzică lounge pe www.loungefm.net. Player jos pe pagină în stânga, are și stream aac, respectiv wma.
  14. Zen Radio – Zen Radio difuzează online muzică de relaxare (evident din nume). Selecții foarte bune, poate fi ascultat live aici.
  15. ChillAut.FM – Muzică de relaxare la un post de radio online care emite din Viena. Sitewww.chillaut.fm, player online aici. Are și stream pentru Winamp, Real Player, respectiv Windows Media Player.
  16. Blue Zone Bolz Radio - În general muzică chillout, dar și alte genuri muzicale, inclusiv cu tentă de muzică motivațională. Poate fi ascultat pe www.bolzradio.com (sus în stânga butonului de play alegi canalul radio pe care îl vrei).
  17. jazz radioJazz Radio – Dacă îți place jazz-ul, acesta este locul. Pe www.jazzradio.com ai zeci de canale cu muzică jazz, cele mai diverse formații și perioade. Click pe canalul dorit și postul de radio online va începe automat să difuzeze.
  18. MotionFM - un post radio cu emisie online și cu muzică preponderent de tip lounge. Are 3 canale – DeepMotionLoungeMotion si SmoothMotion.
  19. Planet Lounge Radio este un alt post de radio care emite în direct online, cu muzică  lounge (evident din titlu). Site-ul este www.planetloungeradio.com, player online aici. Postul are și aplicație Android, respectiv de Iphone.
  20. Night Radio – Night Radio este un post de radio online rusesc, cu muzică preponderent chillout. Poate fi ascultat pe www.nightradio.ru (sus în stânga apeși pe butonul Play). Are și stream de redare pentru majoritatea player-elor existente.
  21. Radio Zu Live OnlineRadio Zu Live – www.radiozu.ro (pornește automat când accesezi linkul anterior), Playlist-ul Radio Zu Online îl găsești tot pe linkul anterior Radio Zu.ro. Poți asculta Radio Zu Winamp în playlist-ul de aici.
  22. radio 21 liveRadio 21 Live – Muzică nouă pe www.radio21.ro (playlist-ul pornește automat la accesarea linkului), Top Radio 21 îl găsești aici (click pe melodie ca să o asculți). Playlist pentru a asculta radio-ul online în Winamp aici.
  23. radio europa fmRadio Europa Fm – Îl poți asculta live la www.europafm.ro. În Winamp poți asculta aici Kiss Fm.
  24. Radio Kiss Fm Live – Poți asculta Kiss FM pe www.kissfm.ro. Playlist pentru Winamp ai aici. Kiss Fm Top 40 îl poți asculta aici.
  25. Radio Romantic Fm Live – Starea de bine: Probabil ai auzit sloganul lor “Muzică, nu zgomot”. Pe www.romanticfm.ro
  26. radio romantic liveClandestino Fm – un post de radio care emite online muzică nouă. Au selecții foarte bine alese și îl poți asculta online live pe www.clandestino.fm. Ai și stream Aacplus, respectiv Vorbis pentru Winamp.
  27. radio pro fm liveRadio Guerrilla Live - www.radioguerrilla.ro, iar playlist Winamp ai aici.
  28. Radio Profm Live - www.profm.ro. Pe pagina Radio Pro FM ai mai multe liste de redare online, în funcție de genul de muzică pe care vrei să îl asculți.
  29. radio magic fmMagic Fm -Poți asculta online radio Magic FM aici www.magicfm.ro. Playlist Winamp pentru Magic fm este aici.
  30. Rock Fm – Radio Rock fm poate fi ascultat online la www.rockfm.ro. În Winamp îl poți asculta cu playlist-ul de aici.
  31. National Fm – Postul de radio National Fm poate fi ascultat în direct online prin stream-ul Winamp de aici. Nu am găsit link pentru a asculta live în browser, nu știu dacă are.
  32. Radio Vibe Fm – poate fi ascultat online pe www.vibefm.ro. Playlist Winamp aici.
  33. Radio Smart Fm – Poate fi ascultat online doar prin playlist-ul de Winamp aici. Nu am găsit player din browser.
  34. Radio Antena Satelor – un post de radio românesc, concentrat pe emisiuni pentru zona rurală. O selecție largă de muzică, inclusiv muzică populară. Poate fi ascultat prin playlist de Winamp aici.
  35. Radio 3Net - www.radio3net.ro. Radio 3net poate fi ascultat și prin aplicația de Android de pe Google Play aici.
  36. Radio Condor – un post de radio online făcut de o echipă de amatori, ca hobby. Pagina principală este aici cu player în browser. Playlist de Winamp.
  37. GoFM – poate fi ascultat online în direct la www.gofm.ro (player-ul pornește automat la deschiderea site-ului).
  38. Radio Pro B - www.radioprob.ro. Poți accesa stream-ul de Winamp aici.
  39. Radio Gmusic – pagina radioului este la www.radiogmusic.com. Au mai multe stream-uri de radio cu diverse tipuri de muzică, redare în browser sau prin stream de Winamp.
  40. Radio Romania Muzical – îl poți asculta pe www.romania-muzical.ro. Stream-urile de redare online în direct le găsești aici (au mp3, wma, respectiv aac+).
  41. Radio Vacanta – Radio Vacanța este un post de radio care emite de pe litoral, direct de la Mamaia. Are site la www.radiovacanta.ro.
  42. Radio Gold Fm - www.radiogoldfm.ro. Poate fi ascultat prin player Windows Media Player, Winamp, pe Mac sau Linux.
  43. Radio Brasov – Direct de la Brașov. Doar prin playlist Winamp aici. Nu am găsit player din browser.
  44. Radio Cluj – Poți asculta online radio Cluj la www.radiocluj.ro
  45. Radio Constanta – Constanța emite prin postul său de radio online, în direct la www.radioconstanta.ro
  46. Radio Iasi – Dacă ești din zona Moldovei, Radio Iași emite pe www.radioiasi.ro
  47. Radio Oltenia Craiova – stream pentru Winamp aici
  48. Radio Prahova – are doar playlist de Winamp, aici
  49. Radio Timisoara – Banatul emite prin Radio Timișoara la  www.radiotimisoara.ro
  50. radio romania actualitatiRadio Romania Actualitati – Preponderent știri, la www.romania-actualitati.ro (în dreapta sus are player care pornește automat). Playlist pentru Winamp aici.
  51. Radio Romania Cultural – poate fi ascultat online la www.radioromaniacultural.ro. Player-ul ar trebui să pornească automat când accesezi site-ul. Stream mp3 aiciwma aici.
  52. Radio France International România – Un foarte bun post radio, inclusiv pe parte de știri. www.rfi.ro
  53. Radio Romania International – îl poți asculta la www.rri.ro

Aplicații și alte proiecte pentru a asculta muzică și posturi de radio online

Există mai multe programe care permit redarea unor posturi de radio online. Printre cele mai cunoscute sunt:                                     Screamer Radio – îl folosesc de ani de zile, în special pentru posturile din rețeaua Sky Fm. Ultima actualizare a integrat și majoritatea posturilor de radio online românești. Îl poți descărca aici gratuit.                                                                                         Radio Sure este o altă aplicație care permite ascultarea a câtorva mii de posturi de radio online. O poți descărca pe www.radiosure.com (este gratuită).

Un comentariu:

alternative spunea...

POATE CA E BINE SI ASA... http://8tracks.com/dorina-n/bilionera-belly-party-dance