V-ati simtit cumva, in ultima vreme, plictisiti, fara rost, lipsiti de motivatie si poate putin blocati? Aveti multe lucruri de facut, dar nu simtiti nevoia sa faceti niciunul dintre ele? Obisnuiam sa cred ca a fi plictisit inseamna sa nu ai nimic de facut, asa ca daca aveam lucruri de facut si ma simteam plictisita, insemna ca eram iresponsabila sau lenesa. Dar nu asta inseamna plictiseala. Ea este un semn ca exista o lipsa de aliniere energetica intre viata pe care o ducem si noile cai, oportunitati si potentialuri de care sufletul nostru incearca sa ne faca constienti. Plictiseala este o competitie intre minte si spirit, o invitatie de a gasi un alt mod de „a fi” in loc de a incerca sa gasim altceva de facut.
Nevoile noastre se schimba in timp si ne simtim blocati si frustrati, din cauza ca energia care creaza calea pe care ne aflam nu ne aduce rezultatele pe care le dorim. Energia pe care am folosit-o pentru a crea realitatea curenta nu poate alimenta decat aceasta realitate. Daca dorim sa cream ceva nou, trebuie sa folosim altfel de energie. Am fost invatati ca plictiseala este un semn de lene sau de lipsa de motivatie, dar eu cred ca plictiseala este o cale pe care sufletul nostru ne arata ca a venit timpul sa ne extindem constiinta si sa lasam lucruri noi sa devina posibile in viata noastra. Pentru a face asta, trebuie sa aducem energia care sa-i dea putere unei noi realitati, sa ne incalcam propriile reguli in legatura cu cine suntem, cine putem fi, de ce suntem capabili si cu ce ne putem alinia.
Atunci cand ne plictisim, trebuie sa rezistam tentatiei de a face ceva si sa lasam plictiseala sa ne indice ce anume nu ne mai satisface sau nu ne ne mai implineste. Atunci cand suntem plictisiti, credem ca se intampla ceva gresit cu noi, deoarece credem ca oamenii ocupati si productivi nu se plictisesc niciodata de ceea ce fac. Dar, la un moment dat, cu totii ne plictisim de conditiile noastre de viata si atunci incercam sa ne convingem ca ar trebui sa fim fericiti cu orice avem in fata ochilor, indiferent de ceea ce simtim cu adevarat in legatura cu acel lucru. Relatia care nu functioneaza este, pana la urma, mai buna decat lipsa unei relatii. Serviciul la care ne este urat sa mergem in fiecare zi, e mai bun decat somajul. Rutina vietii pe care o ducem implineste un anumit scop, chiar daca ne sculam in fiecare dimineata, intrebandu-ne daca asta este cu adevarat tot ce ne poate oferi viata. Am fost invatati sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem – dar asta nu inseeamna sa nu ne dorim si altceva.
Nu e un semn de lipsa de recunostinta, de egoism, incompetenta sau chiar de lipsa de apreciere, sa ne privim viata si sa ne hotaram ca nu suntem fericiti, ca nu ne satisface si ca nu ne implineste sau ca e plictisitoare. Pasul urmator este cel care conteaza. Alegem sa hotaram ca am fi putut sa ne descurcam mai bine, ca tot ce am facut pana acum a fost gresit, ca nu avem ce ne-ar trebui pentru a face o schimbare sau ca am fost indrumati gresit ori pacaliti spre a urma o cale a implinirii, care nu ne implineste? Sau recunoastem plictiseala ca fiind un semn ca am ramas fara energie, pe calea pe care ne aflam si ca trebuie sa folosim o energie noua, pentru a-i da putere unei noi cai, intr-un mod care sa ne satisfaca. Altminteri, incercam sa cream schimbarea, fara sa schimbam nimic. Recunoasterea faptului ca ne plictisim este primul pas in calatoria aceasta, deoarece astfel recunoastem ca suntem gata sa ne deschidem in fata unor noi potentialuri.
Nu trebuie sa stim de ce suntem plictisiti; e destul sa recunoastem ca nu suntem fericiti, ceea ce constituie pasul urmator. Atunci cand incercam sa parem ca suntem fericiti, cand de fapt nu suntem, noi incercam sa ne convingem pe noi insine ca suntem impliniti, cand in realitate nu suntem. Asadar, priviti-va cu atentie viata si vedeti ce anume va face nefericiti. Apoi, cu lista acestor motive in fata, intrebati-va ce anume doriti sa schimbati. Si fiti pregatiti sa incalcati unele reguli care va dicteaza cum sa va traiti viata si de ce anume sunteti capabili, pentru a pasi astfel intr-o viata de vibratie inalta, mai vesela si mai satisfacatoare, aducand o noua energie care sa faca posibile toate aceste schimbari.
Iata cinci semne care arata ca sunteti plictisiti de viata voastra si ca a venit timpul sa va ridicati vibratiile:
1. Nu va face placere sa faceti anumite lucruri – sau poate totul – deoarece simtiti ca e prea mult de lucru si stiti ca rezultatul nu va va face placere.
2. Ceea ce va facea altadata fericiti, nu va mai aduce la fel de multa bucurie – sau poate chiar deloc.
3. Va este foarte greu sa va fortati sa faceti anumite lucruri, pe care simtiti ca nu ar trebui sa le faceti, chiar daca continuati sa va spuneti ca ar trebui sa le faceti, pentru ca sunt importante.
4. Va dati seama ca pierdeti programari, uitati angajamente, ajungeti mai tarziu si doriti sa plecati mai devreme sau gasiti scuze pentru a evita sa faceti anumite lucruri.
5. Sunteti gata sa plecati si sa lasati totul balta si, chiar daca stiti ca nu o veti face, acesta este un lucru la care va ganditi.
Poate ca mai puteti adauga alte cateva lucruri pe lista voastra si asta e in regula, plictiseala este doar un semn ca energia pe care ati folosit-o pentru a va da putere vietii, pur si simplu nu mai functioneaza, deoarece sunteti gata de ceva diferit. Asadar, recunoasteti-va plictiseala cu recunostinta si stabiliti-va niste teluri noi, creati-va un nou scop al vietii, curatati de praf unele vise si creati o noua vibratie de viata, care sa permita schimbarile. Pentru a avea o viata noua, trebuie sa creati o noua vibratie – o vibratie si o frecventa care sa sustina schimbarile pe care doriti sa le faceti. Ii puteti da forta schimbarii, cu energia pe care ati folosit-o pentru a crea viata pe care o aveti acum, iar plictiseala voastra este un semn ca sunteti gata sa explorati noi directii pentru calea vietii voastre, pentru a trai cu un anumit scop si pentru a va extinde spre noi potentialuri si posibilitati.
Atunci cand ma plictisesc trebuie sa fac ceva creativ, iar mie imi place sa pictez. Peretii baii mele aveau o culoare gri argintiu, care nu mi-a placut niciodata prea mult. Asa ca am zugravit peretii cu o culoare maro inchis, pastrand un perete cu o nuanta turcoaz – un lucru la care m-am gandit mai multi ani la rand, crezand ca aceste culori erau prea inchise pentru o camera mica. Cu toate acestea noile culori arata grozav. Si, de fiecare data cand intru in baie, noile culori ma fac sa zambesc si imi ridica vibratia. Voi ce puteti face pentru a va ridica vibratia?
Sunteti gata pentru o transformare profunda, expansiva si plina de bucurie? Atunci e timpul sa va ridicati vibratiile.
Copyright (c) 2014 by Jennifer Hoffman.
(ii multumim Alexandrei pentru traducere)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu