7 mai 2014

Recunostinta

                                     
Am avut o perioada in care, datorita stresului acumulat prea mult timp, corpul meu a intrat int-o tensiune continua din care nu numai ca imi era imposibil sa ies, dar chiar incepusem sa nu mai pot respira. Desigur ca acest lucru m-a asezat rapid pe un drum in care am inceput sa ma gandesc foarte intens la profunzimea autenticitatii mele si la ceea ce isi dorea spiritul meu cu adevarat.
Pentru aceasta este foarte important sa faci primul pas in directia recunostintei. Incepe-ti ziua marturisind trei lucruri pentru care te simti recunoscatoare. Indiferent cum te simti sau ce se intampla in viata ta, gandeste-te ca simplul fapt ca ai parte de o noua zi reprezinta un dar de la Creatorul tau. Nu trebuie sa fie motive complexe. E suficient sa spui: “Ma simt recunoscatoare pentru ca m-am trezit in aceasta dimineata” sau “pentru faptul ca pot sa respir” sau “pentru faptul ca pot sa gandesc”. Desi nu e nevoie sa evoci toate motivele pentru care te simti recunoscatoare, vei observa ca daca vei face acest lucru in fiecare dimineata, lista va incepe sa creasca. Sunt suficiente cateva motive si sa simti o stare autentica de recunostinta pentru ele.
Recunostinta exprima iubirea de sine. Ea indeparteaza atentia de la lucrurile care te supara, care te sperie, care te plictisesc, te frustreaza sau te deprima, focalizand-o asupra unor vibratii pozitive, capabile sa iti vindece fiinta. Ea este capabila inclusiv sa-ti regenereze celulele, sa-ti incetineasca ritmul cardiac si sa-ti relaxeze muschii.
Apoi ridica-te si roaga-ti spiritul sa te calauzeasca in aceasta zi. Inspira profund pe nari, expira pe gura, scotand sunetul “Aaah!”. Acest mod de a respira deschide inima si invita spiritul sa se instaleze mai plenar in corpul tau fizic. Continua sa respiri pana te simti centrata si perfect relaxata.
Nu te grabi. Acorda-ti timpul de care ai nevoie. Ego-ului ii place la nebunie sa se repeada asupra sarcinilor pe care le are de indeplinit, creand un fals simt al urgentei. Spiritul prefera un alt ritm, mai lent, mai impacat si mai calm.
Dupa acest mod de a respira, plaseaza-ti mainile deasupra ombilicului unde este centrul puterii, locul energetic la nivelul caruia iei toate deciziile si unde se produce si contactul dintre spiritul tau si lumea exterioara.Imagineaza-ti cum prezenta spiritului tau se dilata dinspre inima catre abdomen si in tot corpul, acesta umplandu-se de o lumina alb-stralucitoare.
Pastreaza pozitia mainilor pe abdomen si spune cu voce tare: “Cel mai important lucru asupra caruia trebuie sa se concentreze azi spiritul meu este…” si completeaza tu mai departe cu ceea ce iti doresti. De exemplu poti spune: “ Cel mai imprtant lucru asupra caruia trebuie sa se concentreze azi spiritul meu este timpul petrecut alaturi de copiii mei” sau “de partenerul meu” sau “sa merg la coafor” sau “sa scriu in jurnalul meu” sau “sa raman calma intreaga zi”. Acesta reprezinta scopul cel mai important al spiritului tau si lasa-te condusa de acesta catre indeplinirea lui.
Nu te grabi. Viata este o pulsiune si se manifesta intotdeauna in valuri de energie. Mintea egotica adora sa faca liste interminabile care creeaza o presiune a obligatiei. Daca ti-ai facut o lista prea lunga de obiective de indeplinit, din cauza preocuparii excesive asupra lor, ai toate sansele sa dai gres si sa ratezi ocaziile pe care viata ti le ofera spontan. Spiritul tau prefera intotdeauna simplitatea.
De aceea e suficient sa-ti stabilesti o singura prioritate importanta pentru ziua care incepe. Daca simti imperios nevoia de a stabili si alte sarcini, fa-o, dar nu le numi obiective de indeplinit pentru ziua respectiva, ci simple “preferinte”.
Prin identificarea si asumarea principalei prioritati a spiritului pentru ziua respectiva, nu numai ca ii asiguri acestuia posibilitatea de a-si manifesta sinele in maniera cea mai potrivita pentru el, dar ii permiti inclusiv sa-si manifeste aceasta vibratie ideala fata de ceilalti. Acest lucru genereaza efecte pozitive in avalansa pe care toata lumea le poate constientiza prin tot felul de sincronicitati care se manifesta deopotriva in viata ta si a celor din jur.
Incheie-ti ziua la fel cum ai inceput-o. Fa din nou cateva respiratii profunde, inspirand pe nari si expirand pe gura observand cat de mult contribuie aceasta tehnica respiratorie la centrarea pe spirit. Fa o trecere in revista a zilei care tocmai s-a incheiat si exprima-ti recunostinta.
Indiferent de telul tau pentru ziua respectiva, bucura-te ca ti l-ai putut indeplini si multumeste pentru toate darurile de care ai avut parte. O varianta inca si mai buna consta in a impartasi bucuriile primite de-a lungul zilei cu o fiinta iubita.
Ori de cate ori iti inchei ziua cu un sentiment de recunostinta simti o stare de putere interioara. Atitudinea ego-ului este una opusa: indiferent de rezultatele obtinute el nu se simte niciodata satisfacut, pentru ca intotdeauna isi doreste mai mult. In schimb, ceea ce isi doreste spiritul tau este intotdeauna mai mult decat suficient.
Orice s-a intamplat in ziua respectiva a fost pentru ca spiritul tau a dorit ca tu sa traiesti acea experienta. Chiar daca evenimentele nu s-au derulat asa cum ti-ai dorit tu – sau mai bine zis, ego-ul tau – ori asa cum le-ai planificat in mod constient, ele s-au petrecut cu siguranta asa cum si-a dorit spiritul tau, in acord cu planul divin. Acceptarea acestei premise reprezinta un pas urias catre iubirea de sine.
Cu multa intelegere,
Mioara
PS. Iti multumesc ca ai incredere in mine si ca imi citesti articolele.

Niciun comentariu: