3 mai 2014

Recapata echilibrul emotional

Iata o lista a celor cinci emotii, inclusiv organele lor corespunzatoare si cateva exercitii de presopunctura pe care le poti utiliza in acele momente dificile pentru a te echilibra mental si emotional.
Fiecare dintre aceste puncte de presopunctura sunt bilaterale, adica, aceste meridiane circula pe abele parti ale corpului tau. Astfel pentru ca aceasta tehnica sa fie eficienta este necesar sa fie repetata si pe partea opusa.
Apasati fiecare punct de cinci ori, aproximativ 5 secunde, cu pauza de 2-3 secunde. In anumite cazuri vei putea sa aplici aceasta tehnica separat, iar in altele pe ambele parti in acelasi timp.
Furie
Organ: Ficat
Element: Lemn
06
Furia corespunde ficatului si vezicii biliare. Medicina trationala estica sustine ideea potrivit careia calculii biliari sunt “picaturi fosilizate de agresiune”.
Acest punct de presopunctura se afla in partea de sus a talpii piciorului. Apasa acest punct pentru tonifierea ficatului, pentru stimularea vezicii biliare si pentru dizolvarea acestei emotii negative.
Bucurie
Organ: Inima
Element: Foc
04
Asa cum era de asteptat, aceasta emotie corespunde inimii si intestinului subtire. Cu toate ca fiecare dintre noi dorim sa traim experienta acestei emotii cat de des cu putinta, aceasta este totusi o emotie si poate cauza dezechilibre energetice. In cazul in care aceasta emotie este prezenta prea mult timp, pot sa apara dezechilibre.
Gaseste-ti echilibrul apasand punctul localizat in palma, sub degetul inelar. Tine-ti incheietura cu cealalta palma si apasa usor cu degetul mare acest punct.
Ingrijorare
Organ: Splina
Element: Pamant
02
Aceasta emotie corespunde splinei si stomacului.
Acest punct este situat pe picior, patru degete mai jos de rotula. Plaseaza-ti mana pe genunchi, numara patru degete mai jos si apasa punctul din dreapta situat in afara osului tibiei.
Tristete
Organ: Plamani
Element: Metal
03
Se spune ca atunci cand plamanii sunt aglomerati de tristete acestia adapostesc toate lacrimile tale suprimate. De asemenea, tristetea este o emotie ce corespunde si intestinului gros.
Acest punct se afla in partea carnoasa a palmei tale, intre prima articulatie a degetului mare si incheietura mainii. Aplica o presiune usoara in acest punct. Poti sa utilizezi o presiune constanta sau poti masa acest punct in mici cercuri. In curand vei simti ca respiri mult mai bine.
Frica
Organ: Rinichi
Element: Apa
05
Frica este emotia care corespunde rinichilor si vezicii urinare. Probabil acum acea expresie populara pe care o spun oamenii atunci cand le este frica o sa capete mult mai mult sens acum. Sentimentul de frica constant solicita extrem de mult glandele supra-renale si sistemul nervos central. Tonifica-ti rinichii cu ajutorul acestui punct de presopunctura situat pe gleza interioara.
Acest punct se afla in lateralul osului gleznei. Apasa acest punct cu degetul mare pentru a stimula functionarea rinichilor.

Niciun comentariu: