8 aug. 2014

Alegeri care iti cresc puterea

                                    
Puterea este deschidere, este vulnerabilitate. Ea vine din esenta noastra, din fiinta, din inima. Puterea nu se afla in minte, in ganduri. Ea nu are nimic a face cu pozitia profesionala, statutul social, imaginea, impresia pe care o lasam sau cuvintele pe care le folosim. Puterea se afla in spatele acestora, este spatiul din care iau nastere toate manifestarile, e iubirea si energia noastra. Tot ce realizam, materializam, cream in plan fizic, isi are sursa in interiorul nostru.
Puterea se afla in inima noastra. Cu cat o vom deschide mai mult, o vom asculta mei des si vom fi mai aproape de adevarata noastra natura (adevar, iubire, generozitate, pace, prezenta, acceptare), cu atat mai multa putere vom avea si folosi. De fapt, nu putem vorbi despre a avea sau a nu avea putere. Toti o avem, pentru ca toti avem o inima si venim din aceeasi sursa. Esenta noastra este aceeasi. In aparenta, unii oameni au putere mai multa, altii mai putina. De fapt, unii oameni sunt constienti de puterea lor, iar altii nu.
Teoria conform careia puterea vine din ratiune, studii, bani, statut, faima este o iluzie. Acestea, deseori, sunt obtinute cu efort si cu disperare, in dorinta de a cauta in afara puterea.
Iar daca asa ar sta lucrurile si daca puterea ar fi obtinuta din exterior, in urma atingerii unor scopuri, atunci toti oamenii bogati si celebri ar fi puternici (nu doar in aparenta), deci impacati si fericiti. Exista insa foarte multi oameni avuti sau celebri, tristi si dezorientati, pentru ca in timp ce au apelat la tot felul de „artificii”, s-au zbatut, au incercat sa castige admiratia celorlalti in speranta ca asta ii va face fericiti, ei n-au facut decat sa-si slabeasca puterea. Cu alte cuvinte, daca aspiratiile nu sunt dublate de cunoastere de sine, implinirea acestora nu va fi decat o borna in drumul nostru, un loc din care vom pleca grabiti spre urmatorul obiectiv, fara a ne da ragazul bucuriei.
Pe de alta parte, fiind constient de puterea interioara, asta te face cu adevarat sa te simti in siguranta si in acel moment dispare zbaterea. Cand iti faci casa in inima, cand vii de acolo, lupta nu mai e necesara, inaintezi cu usurinta, lucrurile vin pur si simplu la tine in loc sa te duci tu spre ele si sa le fortezi sau sa le impingi. Faci alegeri cu mai multa fermitate, vorbesti cu putere, ai claritate si poti sa te bucuri de ceea ce creezi si de abundenta pe care incepi sa o vezi pretutindeni. Poti sa te bucuri de succes, de bani si alte impliniri materiale, insa acestea nu mai sunt scopul calatoriei, ci parafarea, confirmarea alegerilor si actiunilor, a puterii tale interioare. Cu alte cuvinte, e natural sa te bucuri de bunastare si armonie.
Iti cresti puterea tot mai mult, pe masura ce:
- iti deschizi, asculti si intaresti inima
- practici prezenta si aduci tot mai multa constienta in viata ta
- faci alegeri pentru bucuria si binele tau, din iubire de sine
- primesti tot mai mult si mai usor tot ce vine in viata ta
- ierti cu usurinta
- esti autentic, esti tu insuti
- renunti la plangeri si judecati
- iti asumi responsabilitatea pentru tot ce esti, faci si ai!
De exemplu, atunci cand ascundem ceea ce simtim sau evitam sa spunem ce avem de spus, ne lipsim de putere. Fiecare dintre noi a trecut prin asta. Fiecare a ascuns ceva la un moment dat. Apoi, cand a hotarat sa spuna adevarul, s-a simtit dintr-o data mult mai usor, liber, puternic.
Cand dai vina pe altii pentru ceva, de asemenea te lipsesti de putere. In acel moment, esti victima care asteapta ca altcineva sa-si asume destinul ei si sa vina sa o salveze. In timp ce, atunci cand iti asumi responsabilitatea, totul devine mult mai usor. Nu mai simti ca depui atata effort sau te eliberezi de acea presiune si tristete.
Natura ta e una divina. Nu e nevoie de efort ca sa devii spiritual, pentru ca esti deja astfel. Nu poti sa devii ceva ce esti deja. Poti doar sa te lasi sa fii asta, sa fii cine esti. Poti sa faci alegeri pentru bucuria ta, dupa cum simti tu, si nu pentru ceea ce urmaresti sa obtii sau pentru a le face pe plac celorlarti.
Un instrument eficient pentru a constientiza care este natura alegerilor pe care le facem, este intrebarea:
Aceasta alegere imi da putere sau ma lipseste de putere?
Punand aceasta intrebare, vei sti mereu raspunsul si vei sti daca alegerile tale iti sporesc puterea sau ti-o scad. Vei simti raspunsul in corp.
Nicoleta Svârlefus
Sursa imagine: www.ichangereality.com
http://www.astrocafe.ro/articole/articole-20/articol-alegeri_care_iti_cresc_puterea-4030

Niciun comentariu: