Am discutat în articolele din revista Cosmos despre exorcism. Exorcismul este procedeul magic sau energetic prin care o anumita influenta nefastă este îndepărtată. Acelaşi cuvânt se aplică în momentul în care dorim să purificăm un obiect sau o substanţă. Fie că este vorba de purificarea unui obiect care a fost folosit de mai multe persoane înaintea noastră, fie că este vorba de un obiect mistic sau care va fi consecrat practicilor terapeutice sau magice, se va aplica exorcismul. Obiectele luate de la anticariat, de la talcioc sau de la colecţionarii de antichităţi sunt impregnate foarte puternic cu vibraţiile fostului proprietar. Dacă a avut mai mulţi propietari, cum ar fi o moştenire de familie sau o monedă, obiectul are şi mai multe astfel de amprente. Câteodată are amprente pozitive, câteodată negative. Se pot lipi de obiecte anumite semnături energetice care pot produce în noi egoism, lene, furie, alcoolism sau minciună, în funcţie de viciul care predomină în fostul proprietar. Imaginaţi-vă că aţi ţine în casă un topor cu care au most măcelăriţi mii de miei nevinovaţi, o sabie de epocă folosită în luptă pentru a înjunghia sau a decapita, sau un pahar de argint furat de la o biserică şi folosit ani de-a rândul de către hoţi pentru a bea din el rachiu...Apoi , şi emoţiile pozitive se pot încărca în obiecte, desigur. Imaginaţi-vă că deţineţi un talisman vechi care i-a purtat noroc posesorului toată viaţa sau un inel pe care un conte şi o contesă şi au jurat iubire pe vecie.
unele obiecte pot fi pline de sfinţenie...
Însă talismanul îi aducea numai acelei persoane noroc, pentru că platise un mag şi un artizan să îl facă, nu tuturor ar fi purtat noroc, iar dragostea arzătoare a celor doi iubiţi nu era a noastră. Deseori posesorii unor astfel de inele tind să cadă într-un nemărginit dor de cineva, într-o melancolie şi o tânjire romantică fără explicaţie, fără a avea motiv. Cu toate că iubirea este întipărita în inel, la fel este şi dorul, tristeţea depărtării sau durerea despărţirii. Pentru a nu fi afectaţi de toate acestea, trebuie să-l curăţăm. Nu cred că v-ar plăcea să beţi apă curată dintr-un pahar din care cineva a băut bere înaintea dumneavoastră, deci la fel cum spălăm paharul, trebuie să spălăm şi vibraţiile nedorite. Aici nu ne referim strict la murdăria fizică. Este foarte folositor, cu toate acestea, sa ne gândim odată ce curăţăm obiectul de murdărie sau în timp ce îl spălăm cu săpun, că apa care curge pe el preia tot ceea ce este străin şi lasă obiectul curat-curat. Şi la fel cum un om care arată la exterior foarte îngrijit şi poate vorbi foarte manierat se poate dovedi a fi un om de cea mai joasă speţă în interor, la fel şi obiectele noastre spălate pot ascunde în ele cele mai proaste şi mai malefice vibraţii.
în timp ce altele pot fi pline de întuneric...
Nu vă lăsaţi înşelaţi de frumuseţea culorilor unui tablou sau de strălucirea argintului proaspăt curăţat de patina cenuşie, ci mergeţti mai departe. Aici intervine exorcismul. În cărţile de magie există formule speciale pe care magicianul le folosea pentru a exorciza obiectele. Pentru cei interesaţi, vom spune că în „Clavicula Solomonis”, o celebră lucrare medievală de magie, din care a extras şi Eliphas Levi, operatorul exorciza sarea folosită în magie cu următoarele cuvinte: „In isto sale sit sapientia, et ab omni corruptione servet mentras nostras, et corpora nostra, per Hochmael et in virtute Ruach Hochmael..” şi aşa mai departe. Pentru că sunt foarte puţini aceia care citesc acest articol şi se ocupă cu magia propriu-zis, vom detalia metodele simple ale exorcismului, simple şi practice, care pot fi utilizate de către oricine, indiferent de pregătire. Acestea pot fi folosite pe orice obiect, substanţă sau loc. Faceţi trei cruci deasupra obiectului, una în Numele Tatălui, cea de-a doua în Numele Fiului iar cea de-a treia în numele Sfântului Duh. Apoi luaţi obiectul între mâini şi rugaţi-vă lui Dumnezeu sau Sursei Divine să vă dea atâta lumină cât pentru a curăţa acel obiect. Poate fi o rugăciune simplă, din inimă, potrivit fiecărui obiect, de genul: „ Doamne Sfinte, Tată Ceresc, cer ca această carte veche să fie eliberată de gândurile, dorinţele şi viciile celora care au avut-o înaintea mea, pentru binele meu şi pentru slujirea Ta. Amin.” Sau „ Doamne, cer ca acest inel să fie curăţat de patimile celor care l-au purtat şi au jurat pe el, ca metalul său să fie curat şi ca piatra care îl decorează să strălucească plină de lumina. Amin.” Veţi spune că a cere este puţin cam pretenţios, şi că omul este mic, trebuie să Îl roage pe Dumnezeu, iar Dumnezeu, daca este în toane bune, ne dă. Nimic mai neadevărat! Dacă vom cere, ni se va da, atâta timp cât cerem ceea ce ne trebuie, ceea ce ne este de folos şi atata timp cât cerem cu inima curată şi cu umilinţă. De aceea nu se îndeplinesc acele rugăciuni ale oamenilor care cer să se aleagă praful...Nu vă trebuie exorcisme complicate în limba latină, pline de nume kabbalistice pe care nu le înţelegeţi, ci numai să creaţi în voi sentimentul sacrului, în faţa căruia nicio murdărie nu mai rezistă şi se desprinde imediat de obiectul pe care doriţi să îl purificaţi. Dacă ar fi să consideraţi că folosirea apei sfinţite, tămâiei sau mirului sporesc efectele acestei curăţiri, nu ezitaţi să le folosiţi. Eu vă recomand să folosiţi această tehnică în special la obiectele de care faceţi uz foarte des, cum ar fi cana dumneavoastră preferată, bijuteriile moştenite şi pe care le purtaţi, perna şi patul în care dormiţi sau fotoliul preferat. Veţi observa cu timpul, dacă practicaţi aceste purificări mai des, că nici măcar vechile dumneavostră vicii sau supărări nu se mai lipesc, patul va deveni mai odihnitor, fotoliul mai confortabil şi apa mai proaspătă. Dar nu mă credeţi pe mine pe cuvânt, încercaţi...
Apel către bun simţ: Articolul îmi aparţine. Cei care copiază aceste articole pentru blogul sau site-ul propriu sunt rugaţi să pună această frază dedesubt:
Articol preluat de pe www.asterionmage.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu