Se știe deja că o persoană poate atrage în viața sa situații dificile aflate în rezonanță cu gândurile sale negative. Este simplu de înțeles ce se petrece atunci când un grup de zeci sau sute de oameni experimentează aceleași gânduri negative. În cazul unei familii de exemplu, al unei comunități culturale, al unui popor, al adepților unei religii, al unui model economic sau chiar al întregii omeniri aceste gânduri capătă o forță ce crește exponențial cu importanța numerică a grupului și produce efecte puternice, care afectează întregul grup și uneori omenirea întreagă.
Gândurile ne determină realitatea
Puterea de gândirii colective explică de ce condițiile de viață au devenit atât de grele de-a lungul secolelor provocând atât de multă suferință. Ele nu au fost trasate de un zeu rău și insensibil, ci de mintea umană colectivă, ocupată să-l rănească pe celălalt. Actuala situație a lumii este strâns legată de gândurile negative care hrănesc umanitatea și susțin că omul este mic, slab, neputincios, că trebuie să lupte pentru supraviețuire și că doar cei mai puternici (fizic, intelectual sau genetic) pot reuși. Această confuzie afectează mediul sub diferite forme de poluare, climă, haos economic și social. Unele dintre aceste convingeri false au fost adoptate în mod colectiv de umanitate. De ce nu vezi realitățile în care nu crezi? Fenomene paranormale? Extratereștri? Ființele de lumină din jurul nostru? Pentru că realitatea se manifestă în funcție de convingerile tale. Atragi absența fenomenelor ce întăresc convingerile tale. Noi suntem cei care creăm realitatea existentă și pentru ca alte realități să poată exista este necesar să acceptăm ideea că ele ar putea să existe. Cerând să vedem ceva pentru a putea crede ne blochează evoluția interioară. Deschiderea față de alte realități nu exclude îndoiala, o atitudine firească ce ne triază prioritățile și stilul de viață.
Liderii noștri reflectă mentalitatea noastră
Adversitatea și războiul sunt parte a naturii umane. De-a lungul istoriei, oamenii au luptat unul împotriva celuilalt pentru a-și apăra teritoriul. Astăzi, pentru a găsi locul într-o familie și în societate, pentru a supraviețui economic este la fel. Aceste lucruri au fost insuflate omului prin ruperea legăturii cu propriul Sine. Adversitatea nu este naturală, ea reprezintă un exces de masculinitate pervertit prin reprimarea femeilor, exces care pledează pentru separarea oamenilor. Cea mai adâncă aspirație a ființei umane este unitatea, pacea și armonia. Societățile pașnice, matriarhale în special, pledează pentru echilibrarea aspectului masculin și a celui feminin, ambele polarități coexistând în orice bărbat și în orice femeie. Pentru îmbunătățirea condiției umane este nevoie de un salvator (om, instituție sau de un guvern religios, militar sau politic). Credința că noi suntem slabi iar alții sunt mai înțelepți și mai puternici și că pot face ceea ce noi nu putem face ne atrage în situații de slăbiciune, supunere, manipulare și ne transformă în victime. Liderii pe care îi avem ilustrează mentalitatea noastră. Când ne vom da seama că avem o putere interioară prin intermediul căreia ne putem reorienta, putem cultiva stări și sentimente pozitive, funcțiile de răspundere vor fi ocupate de persoane capabile și competente. Cu toate acestea, niciodată nu suntem în siguranță. Ne temem că nu avem destui bani pentru a supraviețui sau că nu avem destule merite pentru a fi respectați. Ne temem că ne vom pierde locul de muncă și că nu vom mai găsi altul, iar efectul este că ne străduim permanent să facem față provocărilor zilnice și să ne satisfacem nevoile de bază, în loc să ne petrecem viața în mod creativ și interesant.
Trezirea conștiinței
Aceste convingeri, atent întreținute de cei care manipulează informațiile, sunt promovate de filme, mass-media, jocuri video, educație și ne împiedică să gândim independent și creativ, oferindu-ne în loc adevăruri prefabricate și modele de viață șablon. Rezultatul este că oamenii reacționează superficial la evenimente, la comportamentul celor din jur sau la știri prin judecăți critice, de multe ori negative și care, la rândul lor, reproduc informațiile primite. De-a lungul vieții exprimă întotdeauna aceleași emoții: resentimentul, deprecierea de sine și a altora, disprețul, tristețea, ura, resentimentele, anxietatea, autocompătimirea. Aceste idei colective întrețin sentimentul neputinței, al nesiguranței și teama la nivel global. Prin urmare, acestea atrag circumstanțele care produc nedreptate, conflicte, violență, îmbătrânire, boală, sărăcie. Din fericire, asistăm la un real apel al trezirii conștiințelor și lumea se va schimba atunci când gândurile noastre vor fi conduse de inimile noastre și nu de sistemul dominant care ne menține în ignoranță cu privire la puterile noastre. Cea mai importantă armă pe care o avem este umanitatea noastră și recâștigarea credinței, cea mai bună protecție împotriva haosului ce stă să vină.
http://mistica.ro/blog/dezechilibru-emotional-al-lumii-este-produs-de-gandurile-colective/#more-758
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu