26 oct. 2014

Magia lumanarilor

feng-shui-baguaPuteti aduce magia lumanarilor si in propria dv. casa. Aprinderea unei lumanari este un mic moment de ceremonial, la indemana oricui, prin care puteti regasi linistea si profunzimea meditatiei.
Lumanarile au fost folosite in ceremonii si ritualuri spirituale inca din cele mai vechi timpuri in toate culturile popoarelor. Ele combina energia sacra a focului cu vibratia culorilor si cu forta gandului care dedica ritualul aprinderii focului pentru un scop anume. Alegerea culorii si a zilei specifice imprima o vibratie specifica acestui ritual.
Lumanarile insotesc toate ritualurile vietii si mortii (botez, nunta, inmormantare, pomenire), toate sarbatorile spirituale importante (Craciun, Paste), toate ceremoniile religioase, toate momentele festive din viata unui om.
Lumanarea de nunta sau de botez are scopul de a lumina noua cale pe care a pornit cuplul sau copilul nou nascut.
Lumanarile de pe tort au scopul de a celebra varsta implinita, dar si de a lumina anul care vine pentru sarbatorit.
Candela pastreaza vie memoria unei persoane decedate.
Artificiile sunt si ele un simbol magic al lumanarii, extins la nivel macro.
Lumanarile din brad, de altadata, s-au inlocuit cu instalatiile de pom, dar care imita de fapt tot lumina sacra a lumanarii.
Cum sa va bucurati de magia lumanarii?
Alegeti culoarea lumanarii dupa scopul propus sau dupa zodia care va reprezinta.
In momentul aprinderii lumanarii concentrati-va asupra scopului ales (sanatate, dragoste, bani etc), verbalizati cu voce tare sau in gand scopul propus (“aprind aceasta lumanare pentru…”) sau dedicati-o altei persoane. Dedicarea este foarte importanta!
Faceti din aprinderea lumanarii un scurt ritual personal de concentrare si meditatie, transmitand gandul bun in legatura directa cu proprietatile lumanarii.
Tineti cont si de ziua si culoarea specifica pentru ca efectul meditatiei sa fie maxim.
Pentru a-i mari forta, puteti sa aprindeti in acelasi timp ierburi uscate, betisoare parfumate sau lampa pentru aromoterapie cu esentele specifice, va puteti imbraca in aceeasi culoare specifica sau puteti tine in mana, spre meditatie, o piatra semi-pretioasa de aceeasi culoare cu lumanarea aleasa.
Daca tineti cont si de punctul cardinal specific, indreptati-va privirea si trupul spre punctul respectiv.
In functie de convingerile dv. religioase, va puteti ruga in acelasi timp cu aprinderea lumanarii sau pur si simplu va indreptati gandul spre scopul propus.
Aprindeti lumanari fie in timpul unor momente – descrise de culoarea lumanarii – fie inaintea lor. O lumanare galbena inainte de un examen, o lumanare roz inainte de o intalnire amoroasa, o lumanare rosie sau roz in timpul vizitei persoanei iubite, o lumanare alba in timpul bolii cuiva drag, o lumanare albastra in camera copilului pentru somn profund, o lumanare verde inainte de a incepe un nou serviciu etc.
ATENTIE:
1. Nu aprindeti lumanarea cu chibritul, ci cu bricheta sau alt sistem de aprindere.
2. Nu stingeti lumanarea sufland in ea, ci cu degetele umezite sau lasati-o sa se stinga singura.
Cum folositi influenta benefica a lumanarilor?
Aprindeti lumanarea specifica scopului urmarit, in zilele specifice, asezati-o in zonele specifice feng shui, completati decorul cu piatra specifica sau florile specifice, parfumati cu esenta specifica, imbracati-va in culoarea specifica, stati cu fata spre punctul cardinal specific etc.
ALB
Aprindeti lumanari albe pentru protectie, pentru binele copiilor, al mamei si al familiei, pentru echilibru emotional, purificare, asteptarea unui raspuns din astral, pentru animalele de casa, pentru sanatate si vindecare, pentru eliberarea de trecut sau de probleme, pentru marile realizari ale vietii, pentru nasterea de copii, pentru creativitate si fertilitate, pentru deschidere spirituala, pentru ajutor de la persoane importante, pentru calatorii in siguranta.
Ziua specifica – LUNI
Zodia specifica – RAC
Planeta specifica – LUNA
Pietre ajutatoare – calcedonie, cristal de stanca, onix alb, opal, perla, acvamarin, cuart roz, ametist, piatra lunii
Esenta specifica – santal, rosmarin, mir, tamaie, lamaie, cedru, lavanda, menta, ienupar.
Zona feng shui specifica – vest (zona copiilor, a viselor, a dorintelor si a planurilor de viitor), nord-vest (zona relatiilor si calatoriilor), sud-vest (zona dragostei)
NEGRU
Aprindeti lumanari negre pentru protectie impotriva energiilor negative si pentru inlaturarea ghinioanelor, piedicilor, necazurilor, efectelor negative ale esecurilor. Pentru succes in plan educational, pentru succes la examene, pentru atingerea unor scopuri intelectuale, pentru relatii influente, pentru calatorii in siguranta.
Ziua specifica – SAMBATA
Zodia specifica – CAPRICORN
Planeta specifica: Saturn
Pietre ajutatoare: onix negru, obsidian negru, obsidian fulg de nea, turmalina neagra.
Zona feng shui specifica – nord-est (zona educatiei), nord-vest (zona calatoriilor si relatiilor benefice).
ROSU
Aprindeti lumanari rosii pentru protectie, pasiune, dragoste, sex, stimulare, revigorare, energizare, entuziasm, ridicarea moralului, curaj, victorie, casatorie, alungarea rivalilor, fertilitate, magnetism, sex appeal, vointa, putere. Pentru succes in dragoste, pentru revigorarea vietii de cuplu, pentru mentinerea iubirii, pentru faima si recunoasterea meritelor, pentru extinderea afacerii si afirmare la nivel larg, pentru succes deplin in cariera, succes financiar, revigorare materiala, acumulare materiala.
Ziua specifica – MARTI
Zodia specifica – BERBEC, SCORPION
Planeta specifica – MARTE
Pietre ajutatoare: Rubin, Jasp rosu, Rodocrozit, Granat, Ochi de tigru, turmalina rosie, rubelit, diamant.
Esenta specifica – busuioc, pin, scortisoara, trandafir, rosmarin.
Zona feng shui specifica – sud (zona faimei), sud-vest (zona dragostei), sud-est (zona banilor si prosperitatii)
ROZ
Aprindeti lumanari roz pentru inceperea de noi relatii, dragoste, afectiune, energie, prietenie, familie, vindecare, echilibru emotional. Pentru mentinerea iubirii in cuplu,pentru atragerea unei noi iubiri, pentru buna intelegere.
Ziua specifica – VINERI
Zodia specifica – TAUR
Planeta specifica – VENUS
Pietre ajutatoare: Cuart roz, jasp roz, kunzit, spinel roz, smarald, peridot, aventurin, turmalina roz, Sugilit.
Esenta specifica – santal, trandafir, busuioc, coriandru, violete, iasomie, lavanda, ghimbir, zmeura.
Zona feng shui specifica – sud-vest (zona dragostei)
MARO
Aprindeti lumanari maro pentru concentrare, putere de decizie, pentru roadele pamantului (agricultura), castig material, protectia casei, succes in plan intelectual, reiusta lascoala si la examene, invatatura, studiu.
Ziua specifica – LUNI (maro deschis, crem), SAMBATA (maro inchis), VINERI (alte nuante de maro).
Zodia specifica – BALANTA.
Pietre ajutatoare: cristal de stanca, cuart fumuriu, chihlimbar, agata cafenie, ochi de tigru, jasp cu model, obsidian mahon, turcoaz.
Planeta specifica – LUNA, VENUS, SATURN.
Esenta specifica – liliac, patchouli, mir, rosmarin
Zona feng shui specifica – nord-est (zona educatiei)
PORTOCALIU
Aprindeti lumanari portocalii pentru echilibru, prosperitate, energizare, noroc, succes, stimulare, incurajare, adaptare, schimbare, atractia celor din jur, optimism, distractie, actiune pentru indeplinirea unui tel. Pentru meinerea pasiunii in relatiile sentimentale, pentru revigorarea vietii de cuplu, pentru atragerea iubirii.
Ziua specifica – DUMINICA, MIERCURI.
Zodia specifica – LEU.
Pietre ajutatoare: Carneol, Piatra Soarelui, Alexandrit, Calcit orange, cuart.
Planeta specifica – MARTE, MERCUR.
Esenta specifica – crin, lavanda, iasomie.
Zona feng shui specifica – sud-vest (zona dragostei)
GALBEN
Aprindeti lumanari galbene pentru claritate mentala, concentrare, studiu, invatare, succes la examene si la scoala, lucru, succes la serviciu, comunicare, calatorii, relatii bune, optimism, creativitate, imaginatie, putere de convingere, pentru castigarea increderii celor din jur, atragerea si mentinerea dragostei, succes in plan sentimental, noi relatii de dragoste, revigorare in cuplu, copii, relatii bune cu copiii.
Ziua specifica – MIERCURI
Zodia specifica – FECIOARA
Planeta specifica – SOARE
Pietre ajutatoare: Chihlimbar, Citrin, Pirita, Crisolit, Carneol, Ochi de tigru, Cristal de stanca, Topaz galben.
Esenta specifica – tamaie, lamaie, rosmarin, narcisa, lavanda, portocal, mosc, vanilie, patchouli.
Zona feng shui specifica – est (zona copiilor), nord-est (zona educatiei), nord-vest (zona calatoriilor), sud-vest (zona dragostei).
AURIU
Aprindeti lumanari aurii pentru energie, vindecare, faima, succes, realizare, bani, noroc, atractie, sarm, putere de convingere, succes financiar, bogatie, prosperitate.
Ziua specifica – SAMBATA.
Zodia specifica – LEU.
Pietre ajutatoare: Chihlimbar, Topaz galben, Citrin, Cristal de stanca, Heliodor, Ochi de tigru, Pirita, Malahit, Carneol.
Planeta specifica – SOARE.
Esenta specifica – patchouli, tamaie, cedru, mosc, portocal, scortisoara.
Zona feng shui specifica – sud-vest (zona banilor)
VERDE
Aprindeti lumanari verzi pentru succes la bani, progres, prosperitate, acumulare de bani, succes la bani, vindecare si sanatate, armonie in casa, innoiri, noi ineputuri si initiative, schimbari pozitive, casatorie, agricultura, plante, invatatura, succes la scoala si la examene, cunoastere, extinderea orizonturilor cunoasterii, impotriva atacurilor negative (magice), dragoste si fertilitate (verde intens), ambitie (verde inchis)
Ziua specifica – VINERI, MIERCURI
Zodia specifica – GEMENI
Pietre ajutatoare: Aventurin, Jad, Malahit, Peridot, Crisopraz, Smarald, Heliotrop.
Zona feng shui specifica – nord-est (zona educatiei si a cunoasterii), est (zona familiei), sud-est (zona banilor si a prosperitatii)
CUTIA DORINTELOR este o cutie din argint de forma rotunda, cu capac incrustat cu simboluri sau pietre pretioase. In interior se afla o oglinjoara care are rolul de a indeplini dporintele purtatorului. Daca asezati o hartie pe care ati notat o orinta, cutia ajta la indeplinirea dorintelor. Nu asezati alta dorinta inainte ca prima sa se fi implinit.
ALBASTRU
Aprindeti lumanari albastre pentru relaxare, somn, sanatate, vindecare, fidelitate, emotivitate, armonie in casa, pace, ghidare din astral, succes la scoala si la eamene, reusita in proiectele legate de educatie si invatamant, succes in cariera, promovare la serviciu, reusita la serviciu.
Ziua specifica – JOI, VINERI
Zodia specifica – PESTI
Planeta specifica – MERCUR, NEPTUN.
Pietre ajutatoare: albastru intens – Lapis Lazuli. Bleu – Acvamarin, Safir, Topaz bleu. Bleumarin – Sodalit, Lapis Lazuli, Azurit, turcoaz, tanzanit, acvamarin, safir, hematit, coral, crisocola.
Esenta specifica – crin, cedru, busuioc, iasomie, lotus, narcise
Zona feng shui specifica – nord-est (zona educatiei), nord (zona carierei), est (zona familiei)
BLEU
Aprindeti lumanari bleu pentru pentru liniste, fericire, pace, rabdare, sanatate, prietenie, intelegere, reconciliere, protectie in calatorii, armonie in casa.
Ziua specifica – VINERI, LUNI
Zodia specifica – VARSATOR (bleu)
BLEUMARIN
Aprindeti lumanari albastre impotriva depresiei, sentimentelor, gesturilor sau gandurilor negative, succes in cariera.
Ziua specifica – SAMBATA
VIOLET / PURPURIU
Aprindeti lumanari violet/purpurii pentru implinirea dorintelor, intelepciune, recunoasterea meritelor, progres in afaceri, recompense materiale, evolutie sociala, putere, succes, protectie divina, independenta, calatorii indepartate, vindecare de boli grave, alungarea ghinionului, atragerea noroculu financiar, acumulare financiara,
Ziua specifica – JOI
Zodia specifica – SAGETATOR
Planeta specifica – JUPITER.
Pietre ajutatoare: Ametist, Safir, Lapis Lazuli, Opal, Cristal de stanca.
Esenta specifica – lotus, cedru, angelica, santal, iasomie, ghimbir, scortisoaraţ
Zona feng shui specifica – sud-vest (zona bogatiei)
Sursa:Internet
http://www.elenoh.ro/index.php/category/uncategorized/

Niciun comentariu: