11 feb. 2015

Biomusic - un procedeu revolutionar de echilibrare a organismelor vii

 

Biomusic - un procedeu revolutionar de echilibrare a organismelor vii
 
Jean Louis Fargier

Auzisem despre Biomusic. Credeam ca este muzica si atat. Mai precis, o muzica pentru relaxare, pentru meditatie si altele asemenea. Nu mi-a starnit interesul, pentru ca in lume exista enorm de multa muzica creata pentru asa ceva. Preferam clasici sau muzica religioasa, provenind din diverse traditii spirituale. Numai ca, intr-o buna zi, l-am cunoscut pe Jean Louis Fargier. Este muzician, este francez, locuieste la Londra. Primul lucru care mi-a atras atentia este felul in care se misca si vorbeste, de un calm senin si clar, foarte neobisnuit pentru lumea secolului 21, in care cu toti ne grabim, in care pare ca timpul s-a scurtat. Presiunea permanenta in care traim, telefoanele mobile, informatia circuland cu viteza luminii, intr-un cuvant, stresul care impregneaza vremurile noastre, parea neputincios in cazul acestui barbat subtirel si cuminte. Parea ca traieste intr-un fel de distorsiune temporala, intr-o alveola protectoare. Agitatia dimprejurul sau nu-l afecta in nici un fel. Avea ceva din linistea unui calugar sau a unui maestru zen atent permanent la o dimensiune interioara care noua, celorlalti, ne este inaccesibila. Un zambet discret si bun ii insotea orice cuvant, iar gesturile putine aveau o eleganta ce denota educatie. L-am cunoscut la Bucuresti, unde venise sa prezinte ceea ce el numeste "procesul Biomusic". Intamplarea a facut sa am ocazia sa schimb cateva vorbe cu el, inainte de aceasta prezentare, si sa aflu un lucru care m-a pus pe ganduri.
Poate ca ati auzit si dvs. de studiile unui celebru fizician japonez, pe nume Masaru Emoto, ale carui carti au aparut si in Romania. Acesta a descoperit faptul ca apa se comporta ca o fiinta vie, sensibila, ca are memorie si ca reactioneaza la diversele tipuri de energie. De pilda, daca pe un pahar cu apa scriem cuvantul "iubire" sau "multumesc", apa simte acest lucru intr-un mod misterios si devine purtatoarea unei energii benefice, care ajuta plantele sa creasca spectaculos si imbunatateste starea de sanatate a oamenilor. De asemeni, o apa energizata astfel, cu energia cuvintelor "bune", odata inghetata, cristalizeaza intr-un mod foarte armonic, foarte frumos. Acelasi lucru se petrece daca apa este expusa unor anumite feluri de muzica, precum cea clasica sau religioasa, sau daca rostim in prezenta apei rugaciuni. Stiam despre muzica lui Fargier ca influenteaza moleculele de apa, la fel ca muzica marilor compozitori clasici, si ca celebrul Masaru Emoto, cel care a studiat ani de zile apa ca pe o fiinta vie, inclusese aceasta muzica printre cele "benefice". Am vrut, cu obiceiurile mele de jurnalist, sa aflu direct care este secretul muzicii sale. Cum face sa poata influenta cu ajutorul muzicii structura subtila a apei, in acelasi mod in care o face rugaciunea. Cand a auzit ce vreau sa stiu, Fargier a zambit in felul sau linistit si cuminte si a zis asa: "Tehnic vorbind, muzica inseamna sunet. Dar exista si o dimensiune spirituala a muzicii. Atunci cand faci muzica, esti intr-o stare de constiinta speciala, la fel ca atunci cand faci o rugaciune. Spiritualitatea trece in muzica. Asta e tot". A fost suficient pentru mine ca sa devin curios cu adevarat. Pasul urmator a fost acela de a participa la expunerea publica sustinuta de Fargier si apoi, de a experimenta eu insumi "procesul". Adica, am participat la un atelier de lucru, in care am "simtit" muzica lui Fargier, in timpul unor meditatii. E foarte greu de povestit o asemenea experienta. Pot sa va spun ca se simte la toate nivelurile, fizic, mental si emotional si ca, una peste alta, a fost o experienta extraordinara, pe care o uiti greu.
Acest interviu este rezultatul entuziasmului meu pentru "procesul Biomusic".
*
- Jean Louis Fargier, spuneti-mi in primul rand cum functioneaza aceasta... muzica. Si apoi de ce o numiti "proces"? Ce se intampla de fapt atunci cand asculti?

Biomusic - un procedeu revolutionar de echilibrare a organismelor viiCum reactioneaza apa la cuvinte: blasfemie ...
 
- Pentru a intelege ce se petrece, trebuie sa plecam de la acest adevar pe care spiritualitatea l-a intuit dintotdeauna, dar pe care stiinta l-a descoperit abia in ultimul timp: in univers, totul este vibratie, este unda. Nu numai sunetul este vibratie, ci si noi insine, corpurile noastre sunt facute din atomi care sunt energie vibratorie. Nu exista nimic in univers care sa nu fie de natura vibratorie. Orice obiect, orice fiinta, orice animal, orice planta. Chiar si gandurile noastre sunt energii vibratorii, emotiile noastre, totul. Atunci cand vibratiile corpului nostru sunt in armonie cu cele ale gandurilor noastre si cu ale mediului in care traim, existenta noastra este una placuta. Numai ca lumea in care traim este departe de idealul armoniei. Este o lume a marilor aglomerari urbane, o lume a stresului, a tehnologiilor agresive, in care sutem rupti de natura si supusi la mii de radiatii electromagnetice de toate felurile, de la telefoanele mobile, televizoare, computere, antene, milioane de unde artificiale care ne lovesc in plin si despre care habar nu avem. In plus, mai exista si propriile noastre vibratii negative, despre care abia acum devenim constienti cu adevarat, desi sunt cunoscute de mii de ani. Emotii precum ura, rusinea sau frica au propriile lor vibratii distructive, asa precum iubirea, bucuria sau compasiunea au propria lor vibratie benefica. Interferam unii cu altii si suntem supusi valurilor de vibratii emise de imense comunitati de oameni care traiesc in voia valurilor de gandire si emotie negativa. Ati stat vreodata langa cineva nervos? Ati putut simti nervozitatea ca un curent electric, transmitandu-se fara nici un cuvant? Imaginati-va mase de milioane de oameni care traiesc in acelasi ritm infernal si care creeaza vartejuri vibrationale. Corpurile noastre sunt facute intr-o proportie uriasa din apa, iar apa este cea mai misterioasa substanta din univers. Este vie si atat de sensibila incat isi schimba structura in functie de cea mai mica schimbare de calitate a energiei din mediu.
Biomusic - un procedeu revolutionar de echilibrare a organismelor vii... si adevar
 
La vibratii foarte joase, apa pur si simplu moare. Nu mai poate sustine energia vietii. Corpurile noastre facute din apa simt modificari vibrationale extrem de fine, in vreme ce noi traim intr-un mediu vibrational extrem de agresiv. Acest mediu agresiv, combinat cu propriile noastre vibratii, ale gandurilor, ale emotiilor, genereaza distorsiuni energetice enorme in fiinta noastra, care este foarte sensibila, foarte delicata. Aceste distorsiuni se regasesc in plan fizic sub forma ultima a unei boli, care si ea are o anumita amprenta energetica si vibrationala. Totul incepe insa cu o dizarmonie la unul dintre diferitele niveluri ale fiintei. Aici intervine Biomusic, si de aceea numesc eu asta "proces". Biomusic are capacitatea de a armoniza din punct de vedere vibrational fiinta omeneasca si mediul inconjurator, prin intermediul moleculelor de apa care sunt pretutindeni, in noi, in aer... Am descoperit un mod de a emite prin muzica o unda armonica ce influenteaza moleculele de apa, le revitalizeaza, le re-energizeaza, le reechilibreaza. Corpul simte instantaneu. Nici nu este nevoie sa asculti muzica. Functioneaza si cu volumul dat la minimum. Vibratia este acolo.

- Ati spus ca atunci cand faci muzica e ca si cum ai fi intr-o stare de rugaciune. Ca spiritualitatea trece in muzica. Ce legatura are acest lucru cu acea unda armonica miraculoasa care influenteaza apa?

Biomusic - un procedeu revolutionar de echilibrare a organismelor vii
 
- Acea unda armonica are legatura cu starea noastra de spirit, atunci cand compunem muzica. Orice lucru creat de om de pe aceasta lume poarta in sine energia aceluia care a creat-o. Acest lucru este valabil nu numai in arta, dar mai ales in ea. De aceea, starea noastra de spirit, atunci cand facem muzica, este una speciala, apropiata de cea a rugaciunii. Apoi, mai conteaza si intentia pe care o pui in muzica. Atunci cand intentia formulata clar este aceea ca muzica, de pilda, sa aiba un efect benefic asupra oamenilor care o asculta, aceasta intentie se codifica in muzica, iar sunetul devine ca o rugaciune rostita permanent. Sunt multe elemente aici care vi s-ar parea poate ciudate, pentru ca au legatura cu spiritualitatea, dar care, dupa cum ati putut constata, functioneaza. Un pictor de icoane posteste inainte si in timpul lucrului, ramane mental si emotional conectat cu subiectul icoanei sale care, pentru un timp, devine principala sa realitate. Nu poti sa pictezi Cina cea de taina decat intr-o anumita stare de spirit. La fel se intampla cand scrii un roman sau compui o opera. Exact acelasi lucru se petrece si cu noi atunci cand facem muzica: este vorba despre meditatie, rugaciune, despre lumina si iubire, despre dedicatie. Avem grija ca, dincolo de vibratia audibila, adica de sunet, toate nivelurile vibrationale sa reflecte armonia. Energetic, mental, emotional, fizic, spiritual, trebuie sa fim curati, armonici. E o chestiune de transparenta a fiintei.

- Concret, la ce poate folosi aceasta muzica?
Biomusic - un procedeu revolutionar de echilibrare a organismelor vii
 

- Aplicatiile sunt enorme. Pentru o parte din ele am facut cercetari stiintifice complexe, la cele mai celebre laboratoare din lume, inclusiv la Masaru Emoto, cel mai mare specialist in apa vie. Testele au fost clare. Biomusic influenteaza substantial apa din orice corp viu si din atmosfera. Oamenii simt imediat diferenta printr-o stare de echilibru, energie, stare de bine. Capacitatea de efort creste, claritatea mintii, capacitatea de memorare, forta musculara, toate functiile corporale se imbunatatesc, oboseala dispare. Pe termen mediu si lung, Biomusic echilibreaza dizarmoniile energetice din corpul fizic, bolile, care sunt doar dezechilibre energetice, tind sa dispara. Imaginati-va corpul omenesc, trupul fizic, ca pe ultimul strat si cel mai dens din multe alte straturi energetice printre care se afla cel al emotiilor sau cel al mintii. Sursa oricarei boli se afla in straturile subtile, in felul in care gandim sau in care ne raportam la exterior. Biomusic este facuta sa echilibreze fiinta pe toate nivelurile. Apoi, mai este efectul de protectie fata de radiatiile exterioare. Am facut teste stiintifice complexe in Franta si in Spania si s-a dovedit ca aceasta unda armonica, prin efectul pe care-l are asupra apei din atmosfera, anuleaza efectul poluarii electromagnetice, in proportie de 100%. De asemeni, anuleaza efectul distorsiunilor energiei telurice. Niste cercetatori din Ucraina au testat Biomusic la o ferma franceza unde, in mijlocul unui camp, se afla o antena uriasa de telefonie pusa exact deasupra unei falii a pamantului. Distorsiunea telurica si cea electromagnetica faceau ca animalele fermei sa aiba de suferit.
Biomusic - un procedeu revolutionar de echilibrare a organismelor vii
 
Erau agresive si nu mai dadeau lapte. Biomusic a reusit sa anuleze instantaneu aceste efecte. Apoi am testat la niste celebre laboratoare britanice efectul Biomusic asupra gobulelor rosii din sange, expuse la radiatia telefoanelor celulare. Fotografiile sangelui sunt extraordinar de sugestive. Avem multe teste stiintifice care dovedesc eficacitatea procesului si foarte multe marturii de la oameni din toata Europa, care ne-au spus despre efecte la care noi nu ne gandisem. Avem fotografii ale aurei, facute prin metoda Kirlian, in care se vede cum campul energetic al unei persoane devine stralucitor si sanatos. La aceasta ora, sunt foarte multe aplicatii ale procesului Biomusic in sanatate. Exista foarte multi terapeuti care folosesc Biomusic ca sa dubleze ceea ce fac, de la masaj si fizioterapie, la tai-chi si meditatie. Exista stomatologi care au permanent Biomusic in cabinet pentru ca au descoperit ca interventiile se fac cu mai putina durere, mai putina frica, iar ranile se inchid mai repede. Exista comercianti care au pus Biomusic in magazinele lor, pentru ca oamenii, fara sa stie de ce se simt mai bine, stau mai mult in magazin. Veterinari care au observat efecte benefice asupra animalelor si agricultori care folosesc Biomusic pentru cresterea productiei de capsuni.
Biomusic - un procedeu revolutionar de echilibrare a organismelor vii
 
Aplicatiile sunt limitate doar de imaginatia fiecaruia. Daca tineti Biomusic in dormitorul in care dormiti, se schimba calitatea somnului. In biroul in care lucrati, oamenii vor fi mai senini, mai putin stresati, atmosfera mai buna si mult mai putina oboseala. Este vorba, pur si simplu, despre echilibru energetic si despre armonie.
-Sunteti un om care lucreaza cu energia. Cum vi s-a parut energia romanilor pe care i-ati intalnit?

- Extraordinara! Nu stiam mare lucru despre Romania, de aceea am venit fara prejudecati. Am remarcat o exceptionala sensibilitate la romanii pe care i-am cunoscut, o aplecare naturala catre spiritualitate si deschidere. Am intalnit oameni deschisi si profunzi, de un echilibru firesc. Am simtit si contraste energetice violente, dar pentru mine acestea sunt semnul evolutiei, al non-stagnarii.
https://www.youtube.com/watch?v=UlLg5W8LkBw&index=8&list=PLlZ1TBhVUieKV2I5FqyDCpxHz0YvrIlU7

P.S. Biomusic se gaseste in Romania la Asociatia de Terapii Transpersonale. Informatii si comenzi pe www.transpersonal.ro sau la tel. 031/405.90.71, 0731/01.42.57

 

Niciun comentariu: