6 oct. 2015

Cercetatorii au dorit sa afle daca intentia de vindecare are putere asupra celulelor cerebrale – Iata ce s-a intamplat!

In anul 2004, o echipa formata din oameni de stiinta  –  condusa de Dean Radin, Cercetator Sef in cadrul Institutului de Stiinte Noetice–  au pus la cale un experiment care a durat trei zile. Acest experiment a avut scopul de a afla daca sugestia si intentia de vindecare ar putea avea rezultate masurabile din punct de vedere stiintific. Rezultatele au fost publicate in paginile Revistei de Medicina Alternativa si Complementara.
Pentru realizarea studiului, oamenii de stiinta au recrutat patru practicanti experimentati in Johrei. Practicienii Johrei sunt de parere ca simpla intentie de vindecare poate produce schimbari pozitive la nivelul fizic si energetic al organismului. Aceasta terapie isi are originea in Japonia si este similara in multe privinte cu alte terapii, cum ar fi Reiki si Qigong, pentru a numi doar cateva.
“Johrei sustine ideea potrivit careia exista o energie universala sau o forta spirituala care poate fi cultivata si directionata prin puterea intentiei. Cand se concentreaza asupra corpului uman, Jorhei poate creste vibratiile spirituale, poate contribui la purificarea spirituala si in consecinta poate imbunatati sanatatea  pentru a-i permite naturii sa se manifeste corespunzator. Practica Jorhei presupune ca pentru ca vindecarea optima sa se manifeste, sunt necesare tratamente repetate cu scopul de a sprijini organismul in depasirea starii de inertie in care se afla. Se presupune ca aceste efecte nu sunt limitate exclusiv la nivelul organismului, dar pot afecta si modifica imprejurimile fizice.” 
Este intotdeauna extraordinar sa putem vedea examinarea stiintifica a intentiilor de vindecare intr-un cadru stiintific, acestea fiind studiile care le pot oferi acestor practici alternative o validare si un potential mult mai mare in fata celor din lumea medicala si stiintifica de pretutindeni.
In cadrul acestui studiu, efectele intentiei de vindecare au fost studiate atat asupra sistemelor vii, cat si a celor lipsite de viata. Mult mai precis, in acest caz, sistemele vii au fost reprezentate de astrocitele umane, cele mai abundente celule ale creierului uman. Cercetatorii au observat aceste celule cu scopul de a vedea daca intentia de vindecare indreptata spre ele are puterea de a produce schimbari sau de a le face sa se multiplice.
De cealalta parte, sistemele lipsite de viata au fost reprezentate de ceea ce este cunoscut sub denumirea de GNA, sau generator de numere aleatoare. Cercetatorii au dorit sa afle daca distribuirea numerelor ar putea fi alterata ca urmare a expunerii la intentia de vindecare.
“Experimentele anterioarea sugereaza ca exprimarea numerica a GNA, care prin design tinde spre o stare de entropie maxima, devine ordonata neasteptat atunci cand este expus unor stari mentale coerente, inclusiv unor intentii de vindecare sau a atentiei concentrate.” 
Generatoarele de numere aleatoare au fost folosite  si inainte cu scopul de a examina efectul constiintei umane asupra lumii noastre fizice, unul dintre cel mai notabil experiment fiind cel desfasurat de catre cercetatorii de la Universitatea Princeton, numit Global Conscousness Project. In cazul in care doresti sa afli mai multe cu privire la acest studiu, o poti face aici (click). Cu toate acestea, cu scopul de a nu devia foarte mult de la subiectul nostru, ne vom intoarce atentia asupra studiului referitor la celulele creierului uman.
http://www.e-dimineata.ro/cercetatorii-au-dorit-sa-afle-daca-intentia-de-vindecare-are-putere-asupra-celulelor-cerebrale-iata-ce-s-a-intamplat/2/

Niciun comentariu: