21 oct. 2015

Uluitoarea descoperire a marelui savant român Henri Coandă: apa hunza, apa vieţii

Imagini pentru henri coanda
Exista cateva locuri pe Pamant unde oamenii traiesc mai mult de 120 de ani, sunt robusti, sanatosi, nu cunosc cancerul sau cariile dentare si pot avea copii chiar si la varste inaintate. Printre aceste zone sunt si Hunza in Himalaya, Shin-Chan din China, Caucaz in Azerbaidjan, precum si in Muntii Anzi.
Henri Coanda, parintele dinamicii fluidelor, a petrecut sase decenii studiind apa Hunza situata in Pakistan, in apropierea granitei cu Afganistan ( Afganistan – Pakistan border ) in incercarea de a determina ce contine aceasta apa si care sunt efectele benefice pentru organism. El a descoperit ca acesta avea tensiune superficiala si vascozitate diferite fata de apa obisnuita.
Apa Hunza-experimentul Coanda(Cristal energy).
Dr. Henri Coanda, (1886-1972), inventator renumit, considerat parintele dinamicii fluidelor (“Efectul Coanda”) a spus: “Am un proiect la care am lucrat tot timpul vietii mele, si nu cred ca il voi putea duce la bun sfarsit” El si-a dedicat intreaga viata descoperirii “tineretei fara batranete” si a vizitat cinci regiuni diferite de pe aceasta planeta, renumite pentru longevitatea locuitorilor lor. Ei traiesc peste 100 de ani, se bucura de o sanatate excelenta, fara cancer, fara carii dentare, si pot avea copii chiar si la varste foarte inaintate. Aceste regiuni de pe glob erau valea Hunza din nordul Pakistanului, Vilcambamba in Ecuador, o vale muntoasa in Georgia, una in Mongolia si alta in Peru. Locuitorii acestor tinuturi au o alimentatie diferita, insa cu totii auacelasi fel de apa.
Dr. Coanda a masurat caracteristicile anomale ale acestor ape, si a observat ca toate au in comun puncte diferite de inghet si de fierbere, o vascozitate diferita si o tensiune superficiala diferita. Dr. Coanda a inventat in 1920 prima “masina de fulgi de zapada”, (o predecesoare a tunurilor de zapada de astazi). Fulgii de zapada au un sistem circulator ca si fiintele vii, format din artere mici ca niste brate, prin care circula apa. Apa ingheata spre exterior si continua sa circule in interior. El a descoperit ca la temperaturi sub 0°C, atunci cand fulgii se formeaza, viata lor dureaza atata timp cat apa circula prin artere, iar pe masura ce aceasta circulatie se incetineste, fulgii ingheata si mor. El considera de aceea fulgii de zapada ca pe niste fiinte vii. El a cercetat viata fulgilor de zapada in diferite zone de pe planeta si a facut descoperiri de importanta vitala in cursul calatoriilor sale, cu consecinte de ordin practic. Dupa 5 ani de cercetari H. Coanda putea sa prezica durata medie de viata a oamenilor, din orice loc de pe glob, pur si simplu prin stabilirea calitatii apei!  Ca sa ajungi in valea Hunzilor pe la inceputul sec. XX, erau necesare ca. trei luni de zile, precum si confruntarea cu pericole foarte serioase. El a explicat ca apa provine dintr-un ghetar albastru, vechi de mii de ani. Apele lui zgomotoase, care uda aceasta vale, sunt de fapt cauza sanatatii excelente a bastinasilor, precum si a longevitatii lor. Hunzii beau aceasta apa, cu un aspect foarte laptos din cauza mineralelor pe care le contine, in timp ce pentru vizitatori, care considera aceasta apa prea tulbure ca sa o bea, au o fantana cu apa limpede sapata in mijlocul vaii. Ei nu ar bea niciodata din aceasta apa, constienti fiind ca apa ghetarului este cu mult mai sanatoasa.
Dr. Henri Coanda
Dr. Henri Coanda
Henri Coanda si discipolul sau Patrick Flanagan
Henri Coanda si discipolul sau Patrick Flanagan
Dr. Patrick Flanagan a continuat cercetarile incepute de Henri Coanda. El a descoperit ca apa Hunza are un pH alcalin ridicat si o cantitate mare de hidrogen activ (hidrogen, cu un electron suplimentar), cu un potential redox negativ si un continut ridicat de minerale coloidale. Aceste minerale au doar 5 nanometri in diametru si sunt de 2000 de ori mai mici decat o celula rosie din sange si au un potential electric foarte ridicat, numit potential zeta. Aceste minerale – denumite nano-coloizi – sunt dispersate in toata apa Hunza, au potential electric si interactioneaza la nivel electric cu moleculele de hidrogen si de oxigen aflate in apa creand mici structuri cristaline. Ce este semnificativ cu privire la aceste structuri cristaline este ca lichidul care inconjoara celulele noastre si de proteinele din celulele noastre au o structura cristalina foarte asemanatoare. Cand bem apa obisnuita, corpul nostru trebuie este nevoit sa transforme apa in “apa vie” avand aceasta structura cristalina.

Moleculele de apa sunt polare, si daca le observam mai atent, vom gasi o parte oxigen si doua parti hidrogen, care isi impart impreuna electronii. Partea cu hidrogen are o incarcatura pozitiva si cea cu oxigen una negativa, iar spatial formeaza un Tetrahedron. In principiu elipsa este intr-o parte pozitiva si in cealalta negativa, o molecula polara. Aceste mici particule minerale din apa Hunza au o incarcatura negativa, motiv pentru care hidogenul este atras, rezultand in final structuri cristaline, practic structuri cristaline fluide. Intre timp, prin studiile care s-au facut legat de rezonanta fluido-magnetica, stim ca apa in corpul omenesc, apa din jurul celulelor si din jurul proteinelor din celule, etc., prezinta o structura cristalina elevata. Daca bem apa obisnuita de la retea, care nu prezinta nici o structura (apa “amorfa”), organismul nostru trebuie sa transforme aceasta apa, intr-o apa “vie”, biologica, cu structura cristalina. Apa Hunza are deja aceasta structura, asta inseamna ca atunci cand oamenii o beau, au deja o apa biologica, cu toate caracteristicile de care organismul are nevoie pentru a trai. Apa obisnuita are o tensiune superficiala de 73dyn/cm. Un dyn este unitatea de masura a fortei necesare sa invinga tensiunea superficiala a apei. Apa formeaza la suprafata o “pojghita”, si forta necesara pentru a o sparge se masoara in dyn/cm.      Cu cat tensiunea superficiala (TS) este mai joasa, cu atat apa este mai “uda”.  Motivul pentru care nu se poate face piure de cartofi, din pudra de cartofi deshidratati si apa obisnuita, la temperatura camerei, este ca piureul are nevoie de o apa cu o tensiune superficiala (TS) de aprox. 45 dyn/cm. Apa obisnuita nu reuseste sa imbibe praful de cartofi cum trebuie si de aceea se formeaza cocoloase, in timp ce apa fiarta, cu 55 dyn/cm, este mai “uda”si poate fi folosita cu succes pentru a face un piure bun de cartofi. Celulele din corpul nostru au membrane lipoproteice, formate din grasimi (acizi grasi naturali) si proteine. Toate celulele necesita o apa cu TS de aprox. 45 dyn/cm. Apa hidrateaza celulele, dar este in acelasi timp si un mijloc de transport, in doua sensuri: pe de o parte duce substantele hranitoare in celula si pe de alta parte scoate din celula substantele reziduale. Fara aceasta tensiunea superficiala scazuta apa nu poate sa treaca prin peretele grasos al celulei!
Toate cercetările demonstrează că în mediul acid, bolile (inclusiv cancerul) se dezvoltă mult mai uşor şi mai repede decât în mediul alcalin (bazic).
Apa alcalină conţine o cantitate mare de oxigen faţă de apa acidă ce conţine foarte puţin oxigen, astfel încât, cu cât celulele au pH-ul mai ridicat, cu atât sunt mai oxigenate şi mai imune.
Deci primul pas spre combaterea nenumărate boli care afectează organismul, este de a face nivelul pH-ului sângelui mai alcalin. Din păcate, majoritatea alimentelor şi băuturilor existente în comerţ sunt acide: carnea, făinoasele, cerealele, zahărul, sucurile “naturale” cât şi cele carbogazoase. Pentru a funcţiona bine, organismul nostru are nevoie de 25% alimente acide şi 75% alimente alcaline. Însă în zilele noastre majoritatea oamenilor se hrănesc cu alimente acide în proporţie de 80%
Pentru a contrabalansa această situaţie, apa Hunza ne conduce în 5 paşi la recâştigarea sănătăţii şi victoria asupra bolilor:
1 Detoxifierea corpului – apa alcalină ionizată ajută în mod natural la spălarea corpului de toxine şi reziduuri acide, fiind un puternic antioxidant. Oxidarea este cauza îmbătrânirii. Fiind în plus microbiologic pură, deoarece curentul electric distruge microorganismele existente, apa este una dintre cele mai bune surse pentru detoxifiere.
2 Hidratarea corpului – apa alcalină ionizată, cu o microstructură de trei ori mai mică decât apa obişnuită are o putere mare de hidratare, fiind mult mai uşor absorbită la nivel celular.
3 Oxigenarea corpului – apa alcalină ionizată produce mai mult oxigen pentru celulele noastre decât orice alt tip de apă: distilată, obţinută prin osmoza inversă, sărăcită în deuteriu, filtrată, îmbuteliată etc. Celulele canceroase nu trăiesc într-un corp oxigenat corespunzător.
4 Alcalinizarea corpului– apa alcalină ionizată ajută la optimizarea pH-ului corpului. Se poate menţine starea alcalină a corpului cu ajutorul alimentaţiei, dar cu apa alcalină ionizată acest lucru se face mult mai uşor. Ca rezultat, aceasta permite corpului sa absoarbă şi să utilizeze mai bine nutrienţii, mineralele şi suplimentele.
5 Întărirea sistemului imunitar – cele patru procese mai sus menţionate permit sistemului imunitar să răspundă mai prompt şi mai adecvat în multele confruntări zilnice.
Proprietăţile apei alcaline ionizate sunt max pH=9,5-10,5 şi potential redox ORP = -700,-500 mV . Acestea sunt de fapt proprietaţile renumitei apei Hunza.
Putem enumera, fără a fi exhaustivi, afecţiuni în cazul cărora s-au raportat pîna acum ameliorări semnificative sau vindecări: acnee, afecţiuni ale rinichilor, alergii, amigdalită, laringită, arsuri, arsuri în zona stomacului, artrită, astm, boli degenerative, cancer, colesterol, colită, constipaţii, coşuri, deficienţe ale sistemului imunitar, depresie, dermatită, diabet, diaree, dureri ale încheieturilor, dureri de cap, dureri de dinţi, dureri în piept datorate răcelii, dureri musculare după exerciţii fizice, fungi, ciuperci, transpiraţia picioarelor, gripă, guta, guturai, hemoragii, hemoroizi, herpes, hipertensiune, inflamaţii, inflamaţii ale ficatului, inflamaţii ale vaginului, mahmureală, mătreaţă, mărirea prostatei, migrenă, negi, obezitate, osteoporoză, picior de atlet, pierderea părului, pietre la rinichi, probleme ale inimii, probleme circulatorii, psoriazis, răni, zgârieturi, retenţie de apă, tuse.
Pe piata din Romania sunt distribuite o serie de aparate care produc apa alcalina ionizata, preturile acestora variind in functie de produs. De asemenea, exista firme care importa “apa hunza” produsa artificial in S.U.A. sau in diferite state europene.
valea Hunza, Pakistan
Valea Hunza, Pakistan
Surse:
http://anatolbasarab.ro/apa-hunza-experimentul-coandacristal-energy/#sthash.3j4Zl3IO.dpuf
http://apazen.blogspot.ro/2013/05/secretele-apei-hunza.html
http://trezirealarealitate.ro/2015/02/uluitoarea-descoperire-a-marelui-savant-roman-henri-coanda-apa-hunza-apa-vietii/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork


Niciun comentariu: