12 oct. 2015

Din Divinitatea launtrica


O calatorie spre descoperirea de sine. 


Autor: Sri Vasudeva



"In lume sunt multi invatatori […] Cum putem sti care este un adevarat invatator? Este important ca atunci cand va incepeti calatoria spirituala, sa urmati acel invatator care va poate duce pana la capat pe drumul cunoasterii si trairii constiente a lui Dumnezeu.


[…] „Guru” este un cuvant sanskrit format din doua silabe, Gu si Ru. Gu inseamna intuneric si Ru inseamna lumina Asa ca Guru, sau invatator, este acea fiinta capabila sa arunce intunericul din viata noastra si sa o umple cu lumina cunoasterii.


[…] acel maestru care va poate ajuta sa patrundeti in templul trupului omenesc si sa-L traiti pe Dumnezeu, se numeste Sadguru, sau adevaratul invatator.


[…] Calitatile unui Invatator Adevarat



Cum recunoastem un Sadguru? In primul rand, un Sadguru este cel care traieste tot timpul in constiinta lui Dumnezeu. El nu patrunde in constiinta lui Dumnezeu pentru ca apoi sa iasa din ea […] Intr-un Sadguru vezi aceeasi constiinta spirituala a pacii si iubirii, in toate situatiile, indiferent de circumstante. Astfel, stii ca el manifesta divinitatea tot timpul.


[…] Una din calitatile remarcabile ale unui Sadguru este abilitatea de a trezi intr-un om obisnuit iubirea pentru Dumnezeu, pentru adevar si pentru viata spirituala. Marii Invatatori nu au nevoie de ritualuri pentru a initia. O pot face doar prin simpla lor prezenta. Ei merg in mijlocul multimilor si, natural, cu simplitate, printr-un cuvant, o privire, un gest al mainii, sau prin simpla vointa, pot trezi constiinta spirituala adormita in cei ce sunt receptivi.


Un adevarat Guru nu va vinde cunoasterea. El o daruieste gratuit, in acelasi mod in care soarele straluceste. El nu doreste ca tu sa fii supusul sau. El doreste ca tu sa fii liber ca si el. In Biblie, marele invatator Iisus spunea discipolilor lui: Fiti perfecti, asa cum Tatal vostru din ceruri perfect este. Un adevarat Invatator ne conduce inauntrul nostru si incearca sa ne faca asemenea lui.


Cand intalnesti Sadgurul si ramai in legatura cu el, in tine are loc o transformare subtila. Este o adevarata renastere. Incepi sa simti o schimbare in tine, prin simpla legatura cu el si prin urmarea invataturilor lui. Incepi sa simti un dor de nestavilit pentru viata spirituala si inca si mai multa iubire si devotiune fata de Dumnezeu. Daca ati intalnit pe cineva si, cu toate ca i-ati urmat invatatura, inca nu s-a produs o schimbare in voi, in afara de propriul vostru efort, aflati ca inca nu ati intalnit Sadguru. Atunci cand intalnesti Sadguru, are loc un proces natural de schimbare continua, pana cand, asemenea lui, ajungi la realizarea de Sine.


[…] Exista o zicala „Cand discipolul este pregatit Maestrul apare”. Doar atunci cand discipolul este gata, negasind nicio bucurie in viata si tanjind dupa fericire, maestrul apare. Sincronicitatea este intotdeauna perfecta – nici macar o secunda mai devreme sau mai tarziu.



Ghidul divin launtric



[…] Cel mai mare invatator din lume este Sinele Divin dinauntrul tau. Dar, pentru ca traiesti in ignoranta si intuneric spiritual, nu esti constient de acest invatator din tine.


[…] Gurul in plan fizic, sau intrupat este cel care ne face sa-l constientizam pe Gurul din noi. Sinele neprihanit si desavarsit din noi este cel care, prin rugaciunile si dorul sfasietor de a-L trai pe Dumnezeu, ne indruma catre Gurul din afara. Pe Gurul intrupat nu-L intalnim incidental. Un asemenea eveniment nu se petrece din intamplare. El ne iese in cale datorita dorului devastator si veneratiei noastre. Sunt multe feluri de Guru dar, fara indoiala, Gurul care te conduce catre Sinele tau launtric este unic in lume. El te calauzeste in interior si, in cele din urma, te transforma, facandu-te aidoma lui insusi – iluminat si liber.



Trezirea spirituala



Un adevarat Guru nu-ti da ceea ce nu ai deja. El, pur si simplu, te trezeste la constiinta propriei tale realitati. Aceasta este functia lui. El creeaza trezire. Fericirea, pacea, iubirea si bucuria sunt toate in tine, dar tu nu realizezi asta. Tot ce face Gurul este sa te trezeasca din somnul ignorantei tale. El vine si te zgaltaie, spunand: Hei, trezeste-te! Intelege cine esti! Afla cine esti! Dumnezeu este in interiorul tau! De ce Il cauti in afara? De ce alergi la temple si in munti? Unde Il cauti pe Dumnezeu? El este chiar in tine! A ceasta este ceea ce iti spune Invatatorul. Şi chiar mai mult decat atat, el creeaza in jurul tau atmosfera desavarsita pentru cresterea spirituala.


Cand vii in contact cu adevaratul maestru, nu e nevoie sa spui nimic. Nu ai nevoie sa-i pui nici macar o intrebare. Daca esti receptiv, doar fiind in preajma lui, vei simti ca ceva se intampla inauntrul tau. Gurul traieste in constienta lui Dumnezeu si, astfel, creeaza, in jurul lui o atmosfera desavarsita de iubire, pace si energie divina. Atunci cand te apropii de el sufleteste, influenta sa benefica incepe sa se rasfranga asupra ta. In tacere, puterea lui iti inalta constiinta si, intr-o strafulgerare, iti arata o sclipire a realitatii care se afla in tine. Asta este ceea ce face adevaratul Guru. El te conduce spre propria ta putere launtrica. Te trezeste la adevaratul tau Sine interior. Şi atunci cand, trezindu-te, iti constientizezi adevaratul Sine, incepi sa simti calauzirea din interior. Vei auzi Vocea Interioara, o vei simti. Intrebarile tale vor primi raspuns chiar inauntrul tau si toata cunoasterea va veni la tine, din tine.




Transmiterea Energiei Divine



Un invatator, un maestru cu adevarat divin, isi poate transmite energia spirituala printr-o simpla atingere, cuvant, privire sau gand – aducand trezirea spirituala in cautatorul receptiv. Acest proces se numeste Shaktipat. Daca i te alaturi si incepi sa simti o transformare interioara, care aduce cu sine o iubire pentru lucrurile spirituale si o detasare de lucrurile lumesti, acesta este un semn al lui Shaktipat.


Cand Gurul exterior te initiaza prin Shaktipat, Gurul interior incepe sa se manifeste si de ghideaza launtric, pana cand devii asemenea Gurului exterior – o fiinta iluminata, care a atins realizarea de Sine. Esti ghidat printr-o serie de experiente interioare, numite Kriyas […] Uneori te poti simti confuz. Dar nu te teme. Invatatorul Launtric preia controlul si te ghideaza din interior, purificand canalul, in asa fel incat constiinta poate sa se extinda si tu poti dobandi realizarea de Sine, ca si Gurul exterior.
Patrunde mai adanc in interior si roaga-te.
Mediteaza – si Gurul Launtric te va ghida.


Atunci cand Invatatorul Divin lucreaza pentru tine inauntru, viata ta devine perfecta si nu e nevoie sa depinzi de nimeni si de nimic din afara. Odata ce ai intrat in contact cu Gurul, daca esti receptiv, starea de gratie se manifesta natural. Shaktipat rasare in tine in mod natural. Cand se intampla asta, Gurul din afara iti trezeste Gurul launtric. Cu gratia si binecuvantarile lui, vei putea sa simti acea putere calauzitoare in interiorul tau – treaza si vie. Invatatorul interior – Sinele, Puterea lui Dumnezeu – care parea atat de separat(a) de tine in trecut, acum este, din nou, treaz(a) in tine.
Cand incepi sa descoperi Invatatorul Launtric, prin binecuvantarile Gurului din afara, ii simti ghidarea in interior indiferent unde te afli, sau ce faci. Chiar daca nu te afli in preajma Gurului exterior, te simti ghidat de puterea lui. Oricand iti amintesti de el, aceasta putere interioara se intensifica. Gurul interior il iubeste pe Gurul din afara, care este un instrument perfect al lui Dumnezeu.


Asa ca, in interiorul tau, se afla un Invatator desavarsit, care vorbeste prin Gurul exterior. Constiinta este una si aceeasi.




Experienta Gurului Universal



Atunci cand te trezesti la constiinta Gurului interior, vei incepe sa simti puterea calauzitore a Gurului, oriunde in jurul tau. La inceput nu vezi asta. Te gandesti ca Gurul exterior exista doar intr-un trup si ca el este departe de tine, dar atunci cand esti constient de acea Putere Divina din tine, incepi sa-l vezi pe Gurul din afara, pretutindeni. Oriunde te afli, daca il chemi pe Guru din tot sufletul, vei vedea ca lucrurile se intampla imediat! Vei incepe sa-ti dai seama de omniprezenta Puterii. Puterea care se afla in trupul Gurului este aceeasi cu puterea care te poate ghida oriunde in univers, chiar daca te duci pe luna!


Cand aceasta putere este trezita in tine, viata insasi devine Guru. Incepi sa inveti din orice situatie de viata. Incepi sa vezi cum te testeaza Dumnezeu, te recompenseaza si te sustine. Incepi sa-l vezi pe Guru lucrand si actionand, oriunde te afli. Astfel, Gurul din afara te conduce la Gurul Launtric si atunci cand ajungi sa traiesti in constiinta Gurului Launtric, incepi sa vezi pretutindeni puterea lui Dumnezeu.



Dumnezeu, Invatatorul si Sinele sunt una



[…] Un adevarat Guru nu doreste ca tu sa-l venerezi. El doreste ca tu sa devii ca el. Asa ca nu te lasa prea mult prins de forma Gurului. Incearca sa patrunzi inauntru, unde sa simti, sa constientizezi si sa traiesti Gurul interior. Abia atunci vei incepe sa-l intelegi pe Gurul exterior. Il vei intelege gresit, daca il consideri un om. Patrunde in tine si cunoaste-ti puterea dinauntru. Simte-o! Constientizeaz-o! Traieste-o! Abia atunci vei incepe sa-l intelegi pe Gurul din afara.
[…] exista un invatator inauntrul tau. Invatatorul exterior doar il trezeste pe Invatatorul interior. Nu te lasa inselat crezand ca invatatorul din afara este o persoana fizica. Invatatorul exterior este un instrument perfect al lui Dumnezeu, care te poate calauzi catre puterea lui Dumnezeu dinauntrul tau.


Cel mai bun mod de a-l onora pe invatatorul din afara este acela de a onora Puterea care este in invatatorul exterior. Sinele care este in invatatorul din afara e chiar propriul tau sine. Nu-l onora pentru ca te gandesti ca este un om de calitate. Onoreaza Puterea dinauntrul lui. Este aceeasi Putere din tine si din toti.
Atunci cand onorezi invatatorul exterior, iti onorezi propriul Sine, Sinele tau interior.
Aceasta este cea mai inalta forma de adorare - sa-ti onorezi Invatatorul ca pe propriul Sine."


preluat din... http://www.esoterism.ro
http://dimline.blogspot.ro/2012/03/din-divinitatea-launtrica.html

Niciun comentariu: