28 oct. 2015

Efectele binecuvantarii, ale semnului crucii si ale rugaciunii


Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici ( şi nu numai n.n) atunci când se roagă.
Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul „material” al acestui fenomen divin. [1]
„O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg .
„Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei. ”[2]
Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut – a masurat puterea rugăciunii.
El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit – „stingerea” completă a cortexului cerebral.
Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe măsură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă.
Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută „trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.
Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte.
În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.
Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii.
Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.
Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile.
Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de măsură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a instrumentului.
În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.
Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos... Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia.
Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.
Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.
A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică.
Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare...
Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.
Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca. Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.
„Apa «distinge» nivelul de credinţă al oamenilor. ”, spune A. Malenkovskaia.
Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
(Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina, iar din engleză în română, de Cristina M. C1999-2009 „Pravda Ru”)
[1] De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar „mecanismul”, fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti. (N.T.)
[2] Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism).
Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă.
Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu prorpietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa „Doisprezece Paşi de Transformare” (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.(N. T.)
Articol preluat din Doxologia - doxologia.ro
*
Experimentele lui Masaro Emoto şi apa purificată prin rugăciune
Dar, să vedem ce este apa, ce legătură are ea cu rugăciunea, ce legătură are ea cu trupul, conştiinţa sau cu mediul înconjurător.
În 1996, japonezul Masaro Emoto a făcut un experiment extraordinar pe un lac foarte poluat, într-o zonă puternic industrializată din Japonia. Câteva mii de oameni s-au rugat pentru a vedea ce efect are rugăciunea asupra apei, ce se întâmplă cu apa în timpul rugăciunii? Oamenii s-au adunat în grupuri; unii s-au rugat într-un templu, alţii pe lac, în bărci şi alţii pe malul lacului. S-a făcut şi o ceremonie cu lumânări, exact ca în ritualurile creştine. Masaro Emoto a prelevat apa din lac înainte de rugăciune şi după două ore a văzut la microscop care era structura apei în ambele situaţii.
Apa poluată era formată din particule haotice şi stranii, pe când apa prelevată după două ore de rugăciune avea structura unor cristale minunate, pure, în formă de flori. Testele au mers mai departe şi Masaro Emoto s-a întrebat ce durată de viaţă are apa purificată prin rugăciune. Constatarea extraordinară a fost aceea că structura cristalină a apei se păstrează şi timp de o lună după rugăciune.
Un alt experiment a fost făcut pe un lac poluat din Brazilia. A fost luată o mostră de apă din lac şi pusă într-o sticlă. Mai mulţi oameni s-au concentrat asupra sticlei şi s-au rugat în jurul ei.
După rugăciune, s-a constatat că se purificase şi apa din lac, nu doar aceea din sticlă, cu toate că oamenii se concentraseră doar asupra sticlei. Structura cristalelor de apă din lac era chiar mai pură decât aceea din sticlă, aşa încât constatarea a fost aceea că apa, aflată în condiţii naturale se purifică mai bine.
Cum trebuie să ne rugam pentru a fi sănătoşi
Japonezul Emoto s-a întrebat apoi: Cum trebuie să ne rugăm pentru ca apa să aibă un efect maxim asupra corpului omenesc? Testele făcute de el arată că mâinile trebuie ţinute împreunate în dreptul pieptului, cum ţin preoţii mâinile în ritualul de rugăciune, iar rugăciunea care a creat cea mai înaltă puritate a apei a fost aceasta: „Te rog să fii bună”. Testele arată că mâinile ţinute în alt mod decât împreunat creează altă structură a apei, la fel şi alte tipuri de rugăciune...
Ce observăm în aceste extraordinare testări? Apa răspunde rugăciunii noastre, deci conştiinţa umană poate schimba structura materiei. Faptul că peste 70 la sută din organismul omenesc este compus din apă este relevant şi extraordinar, în acelaşi timp.
Pentru că devine limpede faptul că, atâta vreme cât se purifică apa dintr-un lac, iar structura ei devine cristalină şi vindecătoare, şi rugăciunea noastră poate avea efecte purificatoare asupra noastră sau asupra persoanelor pentru care ne rugăm. Iată de ce este foarte important felul în care ne gândim la alţi oameni şi felul în care ne gândim la noi înşine. Căci şi gândirea noastră este o formă de rugăciune, iar aceasta poate crea forme vindecătoare pentru noi şi pentru cei din jurul nostru.
Să nu lăsam de izbelişte mintea şi sentimentele noastre, să încercam şi să facem tot posibilul pentru a ne schimba modul de gândire, „modul de rugăciune” şi de simţire atunci când ştim că ele sunt însoţite de frică, de suferinţă, de ură. Să ne asumăm responsabilitatea de fiinţe creatoare şi să înţelegem că putem fi cântecul şi bucuria noastră şi a celor din jur atunci când înţelegem că simţim, gândim şi făptuim - nu doar pe noi înşine, ci şi pe cei din jurul nostru.
Mai departe, experimentele lui Emoto au arătat că, clorul împiedica apa să formeze cristale.
Totuşi, prin rugăciune, vibraţia negativă a clorului a fost îndepărtată, iar cristalele s-au format în mod obişnuit. Aceasta nu înseamnă că rugăciunea îndepărtează clorul ori îl distruge. Este îndepărtată doar informaţia distructivă pe care clorul o are asupra corpului.
Ralph Vornehm atrage atenţia asupra faptului că „nu doar compoziţia chimică a hranei sau a apei contează, cât vibraţia, adică informaţia pe care o consumăm prin ele. Pare limpede faptul că o mâncare preparată cu dragoste, cu plăcere, cu bucurie nu produce dureri abdominale, ori alte forme de tulburări la nivelul corpului fizic, pe când cea preparată cu toate gândurile negre are nevoie - dacă nu de schimbarea sentimentelor şi a gândurilor gospodinei - de rugăciunea de purificare a apei şi a hranei”.
Extraordinarele experimente ale lui Masaro Emoto i-au adus o recunoaştere mondială, care va rămâne, probabil, înscrisă pentru totdeauna în memoria umanităţii.
El a demonstrat că rugăciunea nu este doar un efect placebo, ci faptul că ea, plecată din conştiinţa noastră, schimbă structura materiei şi, în consecinţă, nu doar apa singură este un medicament extraordinar pentru corpul nostru, cât mesajul pe care i-l transmitem apei prin rugăciune.
Apa nepurificată transmite corpului mesajul pe care îl conţine, deja. Iar structura apei poluate sau a apei de la robinet poate transmite corpului mesajele haotice şi - probabil - neprofitabile pentru sănătatea lui.
Funadaţia Focul Sacru
Accesaţi... http://foculsacru.ro/despre-noi/prezentare-2/ şi urmaţi apoi indicaţia din pagină. Veţi afla cam tot ce se poate afla despre Fundaţia Focul Sacru şi Şcoala cu acelaşi nume.
 

Niciun comentariu: