21 oct. 2015

DESCOPERA Secretele fizicii cuantice: Lumile paralele există și interacționează între ele

lumi paralele
Una dintre cele mai spectaculoase teorii, propuse de fizica cuantică, este cea a lumilor paralele. În acestea există viață identică cu în a noastră, doar că destinul a acţionat diferit în fiecare lume paralelă, motiv pentru care lucrurile sunt așezate altfel.
Această teorie nu este una nouă, pentru că s-a vorbit pentru prima dată de lumi paralele încă din 1957 de o serie de fizicieni moderniști. În acele vremuri nu se cunoșteau secretele fizicii cuantice și din această cauză teoria a fost dată uitării.
Prezentul însă aduce noi dezvăluiri despre realitatea în care trăim și tot ceea ce există dincolo de ea. Conform fizicianului Howard Wiseman, de la Universitatea Griffith din Brisbane, Australia, există un număr extrem de mare, care poate să tindă spre infinit, de lumi paralele. Interesant este că acestea interacţionează între ele la nivel cuantic și astfel se stabilește o legătură certă între lumile paralele.
Cu toate acestea, este posibil ca într-o altă lume dinozaurii încă să existe pe Terra, sau Australia să fi fost colonizată de portughezi. Prin acest exemplu, fizicianul încearcă să explică faptul că în aceste lumi paralele este posibil ca viața să existe la fel ca în a noastră, doar că destinul a acţionat altfel și din această cauză totul pare și este diferit.
Cu toate acestea, se mai spune că există o forță universală de respingere între lumile paralele și din acest motiv ele nu se pot suprapune. Această forță este comparabilă cu forța de respingere magnetică.

Acesta ar fi motivul principal pentru care, cel puțin deocamdată, oamenii din această lume nu pot interacționa cu cei aflați într-una paralelă. Cu toate acestea, evoluția și înțelegerea pe deplin a fizicii cuantice, într-un viitor apropiat, pot genera noi teorii și în același timp releva noi aspecte ale lumilor paralele.
http://www.efemeride.ro/secretele-fizicii-cuantice-lumile-paralele-exista-si-interactioneaza-intre-ele

Niciun comentariu: