21 iul. 2014

Jupiter in Leu (16 iulie 2014- 8 august 2015). Ceri mult, primesti mult

                                      
Pe 16 iulie, cea mai mare planeta a sistemului nostru solar, Jupiter, lasa in urma senzitivul si emotivul Rac, si intra in pasionalul si maiestuosul Leu, unde va sta pana pe 8 august 2015.
Este o schimbare majora de energie, pe care o vom simti cu totii daca acordam atentie. Mai cu seama ca prin plecarea din Rac a lui Jupiter, este eliberat unul din bratele crucii cardinale care ne-a dat batai de cap atata timp, deci un sentiment de usurare e posibil sa avem cu totii.
Jupiter parcurge un semn zodiacal in aproximativ un an, prin urmare a mai fost in Leu in anii 2002-2003, incheind un ciclu de viata si initiind altul. Suntem acum la un moment de bilant, si unul de nou inceput, deopotriva.
Cuvantul cheie al lui Jupiter este "expansiune". El creste, dilata, expandeaza. De aceea, e bine sa privim atent la viata noastra din ultimii 12 ani, la ce am invatat, ce am impartasit, ce am creat. Sa ne intrebam ce nu mai dorim sa luam cu noi in calatoria noastra.
Jupiter pare sa fie mai fericit in Leu, semn de foc ca si cel pe care il guverneaza (Sagetatorul). Jupiter inseamna expansiune a constiintei, entuziasm, jovialitate, vastitate, oportunitati, incredere, crestere, filozofie, intelepciune si justete, optimism, idealism, aspiratii, adevar si generozitate. In Leu, intalneste dorinta de exprimare plenara de sine, bucuria de a fi, jocul, creativitatea, nobletea, impetuozitatea, individualitatea, maretia, stralucirea.
Jupiter in Leu este o oportunitate sa invatam sa stralucim prin cine suntem, sa ne asumam unicitatea si darurile, sa ne exprimam cu incredere si putere, sa ne bucuram de viata, sa privim lucrurile cu mai multa seninatate, sa ne urmam calea, sa cautam in sacul cu experientele traite in ultimii 12 ani si sa folosim tot ce am primit si ne este util acum, sa ne afirmam, sa daruim cu generozitate.
Sigur ca Jupiter in Leu este responsabil si cu exagerarea, extravagantele, iluzionarea, preamarirea, lacomia, grandomania fara nicio baza solida, acolo unde omul nu-si pastreaza o bruma de smerenie si nu-si face lucrarea de sine cu prezenta si constienta. Jupiter inseamna placere. Umbra lui Jupiter este excesul, lacomia, adica lipsa placerii.
Pentru cei angajati intr-o calatorie constienta a Sinelui, intelegand sa foloseasca energiile subtile cu echilibru si maiestrie, Jupiter in Leu ajuta la a deschide un taram de posibilitati noi, aduce o perspectiva mai inalta asupra vietii astfel incat sa putem vedea imaginea de ansamblu, construieste scena pentru manifestare si stralucire autentica.
Acum e momentul ca talentele sa se transforme in surse de venit, de pilda. Sau unui proiect la care am visat mult timo, sa-i vina momentul pentru a fi initiat si dezvoltat. De asemenea, e momentul pentru a experimenta iubirea, a o trai plenar, a fi mai prezenti la ea, a o primi in viata noastra. Putem incepe relatii noi sau conducem relatiile vechi la un nou nivel de iubire. Interactiunile cu copiii sunt benefice, iar activitatile care li se adreseaza au mari sanse de succes.
E important de stiut, insa, ca Jupiter intra in scena si este activat doar cand gandim mare si cerem mult. El nu are niciun amestec in actiunile marunte, conventionale, in proiectele mici, in alegerile care vizeaza mai degraba supravietuirea decat viata traita plenar. Altfel spus, Jupiter iti da mult, cand ceri mult. Si da, iti da si ce nu ai nevoie, iar treaba ta e sa alegi.
Pe de alta parte, ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa primesti. Daca ai imagini conventionale despre succes, daca te raportezi la ideile altora despre succes si abundenta, daca urmezi caile batatorite, atunci e posibil chiar asta sa primesti, dar sa nu fie exact ce ti se potriveste sau iti doresti cu adevarat. De aceea, acum accentul este pus, in egala masura, pe autenticitate, pe cine suntem si ce ne dorim noi, pe propria cale, creata prin alegerile inimii si depasirea limitelor.
Entuziasmul se va trezi in noi, odata cu intrarea lui Jupiter in Leu, si nu este deloc neglijabil ca intensitate. Entuziasmul va juca rol de busola, timp de un an de zile. Adica, nu va fi greu sa ne dam seama ce e potrivit pentru noi si sa alegem din sacul de oportunitati pe care Jupiter ni-l va pune la dispozitie. Daca avem entuziasm, atunci raspunsul este DA. Daca nu, spunem "pas". Intrebarea pe care o putem folosi, in fata unei propuneri/oportunitati/schimbari, este: Am entuziasm si energie pentru a face asta?
Tot ce initiem in acest an e preferabil sa aiba la baza pasiunea, bucuria de a experimenta, entuziasmul, integritatea, autenticitatea.
Cu alte cuvinte, sa livram lumii exact ceea ce suntem. Si sa savuram placerea fiecarei experiente, ca si cand ne-am bucura de fiecare inghititura dintr-o prajitura. In felul acesta, simtim cu adevarat placerea si nu sarim peste ea direct la lacomie (o tava de prajituri).
Infuzia de energie a lui Jupiter in Leu va ajunge preponderent la semnele de foc si aer (Berbec, Leu, Sagetator, Gemeni, Balanta, Varsator) dar si in cazul celorlalte semne se va face simtita in domeniile de viata asociate Leului in harta natala.
Pentru Berbec ( sau ascendent in Berbec)- Jupiter aduce crestere in ce priveste expresia de sine, iubirea, proiectele creative, copiii, bucuria de viata. Hobby-urile, placerile, distractia castiga teren in viata ta.
Pentru Taur (sau ascendent in Taur)- Jupiter in Leu poate aduce oportunitati de imbunatatire a spatiului de locuit, armonizarea relatiilor cu familia, cresterea confortului casnic si a sentimentului de securitate.
Gemeni (sau ascendent in Gemeni)- expansiune in zona studiilor, contactelor si relatiilor, comunicarii, deplasarilor. E timpul pentru transformarea tiparelor vechi de gandire si dizolvarea unor limite.
Rac (sau ascendent in Rac)- imbunatatirea si cresterea imaginii de sine, a afacerii, resurselor financiare si materiale. Iti poti folosi mult mai eficient talentele si aptitudinile, devii constient de potentialul tau.
Leu (sau ascendent in Leu)- Un an al cresterii in toate ariile vietii. Incepe un nou ciclu de viata. Ai un simt al sinelui mai clar, iti poti creste popularitatea si te exprimi cu elocventa in timp ce iti urmezi visele.
Fecioara (sau ascendent in Fecioara)- un an in care iti poti hrani sufletul. Tot ce faci acum pentru vindecarea si transformarea interioara iti reuseste mult mai usor. E timpul pentru o intelegere mai profunda a conexiunii tale cu tot ce este.
Balanta (sau ascendent in Balanta)- implinirea aspiratiilor, prin intalnirea oamenilor potriviti si crearea aliantelor benefice. Viata sociala este in continua expansiune si imbunatatire.
Scorpion (ascendent in Scorpion)- eforturile din zona carierei iti vor fi rasplatite in acest an, daca ramai atent la drumul tau si faci alegerile adecvate. E timpul sa primesti recunoasterea si beneficiile asteptate.
Sagetator (sau ascendent in Sagetator)- Jupiter in Leu dizolva granitele fizice si mentale, te deschide catre noi orizonturi ale cunoasterii si experientei, prin calatorii indepartate, dar si prin studiu, lectura, cercetare, observare. Multe convingeri se vor schimba.
Capricorn (sau ascendent in Capricorn)- Transformare personala. Beneficii, favoruri, acces la resursele altora, daruri providentiale. Relatiile intime castiga teren si cresc in intensitate.
Varsator (sau ascendent in Varsator)- Crestere a relatiilor, parteneriatelor, aliantelor. Contracte, oportunitati de afirmare, expunere sociala. Noi oameni intra in viata ta in acest an, probabil unii dintre ei vor fi din alte tari.
Pesti (ascendent in Pesti)- protectie in ce priveste sanatatea, dar atentie la excese (Jupiter poate aduce crestere in greutate). Accentul este pus pe munca, servicii, lucru in echipa. Recompensele vor veni si vor fi direct proportionale cu volumul de munca.

Jupiter in Leu fericit!
Nicoleta Svârlefus


Niciun comentariu: